Dillkyckling med pressad-potatis

En av mina favorit rätter



Kyckling med het dill sås
Dill trivs med thailändska smaker som kokosmjölk
och sweet chili.

För 4 personer

500-600 g kycklingfile (jag brukar köpa den tunnskivade,det blir perfekta tunna strimlor) 
1 gul lök
2 morötter
3 msk vetemjöl eller glutenfritt mjöl
5 dl vatten + hönsbuljongtärning
1 burk kokosmjölk (lätt)
1 msk ättikssprit (12%)
2 msk sweet chilisås
1 1/2 dl hackad dill ( ju mer desto bättre)

Gör så här:

1. skala och skiva lök & morötterna tunt.Skär kycklingen i 2 cm breda strimlor.

2. Stek kyckling,lök och morötterna i 2 msk smör i 3-4 minuter.Strö över
    mjölet.Tillsätt vatten och buljongtärning.Rör om.
    Låt koka ca 5 minuter.

3. Blanda kokosmjölk,ättika,sweet chilisås och 1/2 tsk salt och lite andra kryddor
    om du vill.Tillsätt dillen strax före servering.
    
   Servera med pressad potatis och en god sallad till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0