Dillkyckling med pressad-potatis
En av mina favorit rätter
Kyckling med het dill sås
Dill trivs med thailändska smaker som kokosmjölk
och sweet chili.
För 4 personer
500-600 g kycklingfile (jag brukar köpa den tunnskivade,det blir perfekta tunna strimlor)
1 gul lök
2 morötter
3 msk vetemjöl eller glutenfritt mjöl
5 dl vatten + hönsbuljongtärning
1 burk kokosmjölk (lätt)
1 msk ättikssprit (12%)
2 msk sweet chilisås
1 1/2 dl hackad dill ( ju mer desto bättre)
Gör så här:
1. skala och skiva lök & morötterna tunt.Skär kycklingen i 2 cm breda strimlor.
2. Stek kyckling,lök och morötterna i 2 msk smör i 3-4 minuter.Strö över
mjölet.Tillsätt vatten och buljongtärning.Rör om.
Låt koka ca 5 minuter.
3. Blanda kokosmjölk,ättika,sweet chilisås och 1/2 tsk salt och lite andra kryddor
om du vill.Tillsätt dillen strax före servering.
Servera med pressad potatis och en god sallad till.