Blåbärs-Cheesecake
Fick en förfrågan om att lägga ut receptet på cheesecaken jag gjorde i fredags,självklart gör jag det!
Ingredienser 12 bitar
Botten:
200 g digestivekex
75 g smör
Fyllning:
200 g vit choklad (med fördel limesmaken)
300 g philadelphiaost (5% fett)
2,5 dl lättkesella
1 dl strösocker
3 st ägg
2 tsk rivet citronskal
Garnering:
4 dl lättcreme fraiche (15% fett)
2 tsk vaniljsocker
2-3 dl färska blåbär
Garnera med fördel med några fina blommor (ja,man behöver ju inte äta dom *blink blink*)
Tillagning
En klassisk cheesecake med den rätta krämigheten och en suverän kombination av vit choklad,blåbär och citron.
1. Sätt på ugnen på 175°
Smula kexen fint i en bunke eller i matberedare och smält smöret. Blanda
samman och pressa smulorna i botten av en 24 cm form med löstagbar kant.
2. Grädda botten mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna. Sänk sedan värmen till 150°.
3. Fyllning: Smält den vita chokladen.
4. Vispa samman ost,kesella och socker. Rör ner ägg,citronskal och smält
choklad.
5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Kakan skall
precis ha stelnat i mitten. Låt kallna.
6. Vispa lättcreme fraichen med elvisp tills det blir en bredbar kräm. Rör ner
vaniljsockret. Bred den över kakan. Garnera med blåbär och ev. blommor
Den här cheesecaken går utmärkt att förbereda dagen innan,men garnera då med blåbär och blommor samma dag den ska serveras!
Åh,det vattnas i munnen när jag skriver av receptet! Tack så mycket =O)