Blåbärs-Cheesecake

Fick en förfrågan om att lägga ut receptet på cheesecaken jag gjorde i fredags,självklart gör jag det!




Ingredienser  12 bitar

Botten:

200 g  digestivekex
75   g  smör

Fyllning:

200 g vit choklad (med fördel limesmaken)
300 g
philadelphiaost (5% fett)
2,5 dl lättkesella
1    dl strösocker
3    st ägg
2    tsk rivet citronskal

Garnering:

4    dl  lättcreme fraiche (15% fett)
2   
tsk vaniljsocker
2-3 dl  färska blåbär

Garnera med fördel med några fina blommor (ja,man behöver ju inte äta dom *blink blink*)

Tillagning

En klassisk cheesecake med den rätta krämigheten och en suverän kombination av vit choklad,blåbär och citron.

1. Sätt på ugnen på 175°
    Smula kexen fint i en bunke eller i matberedare och smält smöret. Blanda 
    samman och pressa smulorna i botten av en 24 cm form med löstagbar kant.
 
2. Grädda botten mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna. Sänk sedan värmen till 150°.

3. Fyllning: Smält den vita chokladen.

4. Vispa samman ost,kesella och socker. Rör ner ägg,citronskal och smält
    choklad.

5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Kakan skall
    precis ha stelnat i mitten. Låt kallna.

6. Vispa lättcreme fraichen med elvisp tills det blir en bredbar kräm. Rör ner
    vaniljsockret. Bred den över kakan. Garnera med blåbär och ev. blommor

Den här cheesecaken går utmärkt att förbereda dagen innan,men garnera då med blåbär och blommor samma dag den ska serveras!


Kommentarer
Postat av: Li

Åh,det vattnas i munnen när jag skriver av receptet! Tack så mycket =O)

2010-07-20 @ 14:19:22
URL: http://li-mitt-liv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0