Giftstruma/Gravens sjukdom

Hopp om livet..


äntligen börjar jag våga tro på tillfrisknande eller iallafall att få "känna" mig bättre!

Imorgon har det gått 2 veckor sen jag fick min diagnos och även påbörjade min medicinering med Inderal, Thapaczol och Levaxin, inga mediciner att leka med..

Jag har misströstat då jag inte kännt någon förbättring av dessa mediciner, men igår minsann kunde jag känna en aningens förbättring *ler stort*, så nu känner jag direkt att jag fått lite hopp om livet igen!

Giftstruma är en konstig sjukdom som påverkar hela människan, då menar jag ordagrannt hela människan på alla möjliga konstiga sätt, det läskiga är att alla symptom kommer smygande, tillslut "vänjer" man sig om man nu kan säga så, men jag menar att man vaggas in i att må dåligt fysiskt och psykiskt sakta men säkert, tillslut trodde iallafall jag att det är såhär det ska vara och att alla andra mår säkert likadant.

Jag har sprungit och tagit blodprover av och till genom åren känns det som, men det har aldrig visat något förrän nu senaste gången då, så på ett sätt som jag sa vid ett tidigare inlägg så känns det skönt att få det bekräftat att man inte är påväg att bli "knäpp" i huvudet eller bara tro att det är inbillning.

Jag är av den "dumma" varianten av människa som vänder allt inåt om jag är sjuk eller mår dåligt, jag vill liksom inte besvära andra med mina krämpor och då är det ju inte så lätt för andra att veta att man mår dåligt.
Hur ska nära och kära kunna vara ett stöd eller ens förstå, om man inte berättar hur man känner sig!!?
Giftstruma syns ju inte utanpå och allt som inte syns gills liksom inte, nu pratar jag för min egen del.. jag måste typ bryta ett ben eller ligga i koma eller något annat som verkligen märks att man är dålig innan det gills, men nu har jag fått ändra uppfattning (sent ska synden vakna)!

Jag pratar om symptom hit och dit och du kanske undrar vad det är för slags symptom man kan ha vid giftstruma (Graves syndrom), i mitt fall har jag har/haft dessa:

Hjärtklappning, gått på högvarv, värmeintolerans, svettats oerhört (var säker på att jag kommit in i klimakteriet), sjukligt trött, darriga händer, muskelsvaghet, kännt mig ledsen, inte orkat umgås med folk som jag brukar göra, haft kraftig huvudvärk, varit väldigt yr i huvudet, nässelutslag som kliat så jag trott att jag ska bli galen, trögtänkt (mer än vanligt), glömsk, huvudet känns som det är fullt med bomull typ, torra och irriterade ögon, känslig för ljus och ljud, kraftig ryggvärk, haft väldigt ont i halsen hela sommaren, tryck över halsen, svårt att svälja, andfådd för minsta lilla, ja jag skulle kunna fortsätta ett bra tag till med andra symptom jag har men slutar här, som du säkert redan räknat ut så är det en oerhört påfrestande sjukdom som påverkar ens liv dygnet runt..

Ett vanligt symptom vid giftstruma är att man går ner kraftigt i vikt, men i mitt fall så blev det inte så, det var typ det enda symptomet jag hade välkomnat med öppet hjärta, är det inte typiskt då att man inte ens fick möjligheten att välkomna det.. här åker man inte på någon räkmacka inte *blink blink* nä men skämt å sido, nu ska jag sluta låta så negativ, men det här är väl mitt sätt att bearbeta det hela med att skriva om det, sen kanske det kan hjälpa någon annan som kanske sitter i samma båt som mig, själv har jag läst oerhört mycket om det här på alla möjliga sidor,
alltid lär man sig något och skönt att få det bekräftat att man inte är ensam! 




RSS 2.0