Nätshopping är underskattat..


den som spar han har..



Äntligen hemma !

Nu kan semestern börja,tjo hoo vad skönt.

Ikväll ska vi till systeryster och fira in det nya året,vi ska laga maten tillsammans hela gänget och det är ju alltid trevligt att hjälpas åt med tillagningen och sen mingla runt lite mellan varven,ingen stress på nyårsafton inte och det brukar ju bli att man äter lite senare på nyår,då är man färdig med nyårs-supén lagom till 12 slaget.

Vi äter oftast gratinerad hummer efter 12 slaget när man kommit in igen efter att ha skjutit raketerna,den som spar han har.. och så blir det även i år,hummern sparar vi till sist,slurp!

Nu ska jag alldeles strax åka iväg för att schysta till mina naglar och sen efter det ska jag köpa en ny kattbur till Milo,han är lite för stor för den vi har till Mimmi & maja (våra katter),eftersom vi tar med honom till fjällen på söndag så måste killen ha en bur han ryms i,han är ju en rätt stor kille nu,så inte ska han behöva sitta i en trång tjejbur under bilfärden heller.

See you later!

2010 lider mot sitt slut och 2011 är på antågande


Inredning & detaljer gör så mycket


Sovmorgon

är väl bland det bästa man kan unna sig,idag har jag haft en sån morgon.

I dag klockan 15 kliver jag på ett mastodontpass som varar ända till fredagmorgon nyårsaftonsmorgon kl. 08 jag får det till 41 timmar och en vanlig arbetsvecka är ju 40 timmar,så då får jag ihop mina timmar på ett bräde.

Jag tycker det är skönt att jobba långpass för att sen få vara ledig lite längre,så för min del är det mer än okej att jobba sånna pass och det här blir det sista jag gör i arbetsväg fram till 12/1-11.

Känner vittring av semseter nu,tjo hooo..

Vet inte om jag kommer att hinna uppdatera något innan fredagmorgon nu,but who knows..



Bilden är från i somras

Vår & sommar nyheter från H&M


snart dax för vintersemester


Nyheter från H&M




Varför gå runt eller sova i skruttiga nattlinnen när det finns så här söta till så bra priser ?!!

Snart är det nyår !


Hur ofta gör du rent dina borstar & penslar ?


Har precis suttit och pluggat och gjort de...

img_0660 (MMS)

Har precis suttit och pluggat och gjort det sista inför examinations uppgiften som ska vara inne innan nyår.Har nu skickat iväg den och känslan är ju bara så befriande!! Har suttit med det sista nu i 6 timmar,så hela min dag har gått.. Nu ska jag bara vara och mysa framför brasan!


Svinalängorna..blev till Änglagård

Svinalängorna som vi skulle ha sett idag blev riktig pannkaka,grr och inte bara lite irriterande utan väldigt men tillslut blev det bra ändå men det sägs ju att: det blir aldrig som man tänkt sig..

Vi kom till Sickla SF biograf och det första jag säger är: wow,här känner man sig välkommen!

Dom hade tänt fina marsaller vid entren och det gjorde sig väldigt fint i mörkret,vi går in och hämtar ut våra förbeställda och betalda biljetter och så köper vi popcorn,godis och dricka,sen går vi och sätter oss och väntar på att bli insläppta..ha ha haaaaa *hånskrattar*,vilket vi inte blev överhuvudtaget då tjejen som river av biobiljetten,säger: tyvärr tjejer så kan jag inte släppa in er..
Vaaaa..? säger vi
Hon: Ja,tyvärr måste ni vara 15 år för att få se filmen,ja även om ni nu har med er era mammor så är det så att ni inte får se den.
Vi bestämde oss för att åka vidare in till stan,eftersom alla biljetter till Änglagård i Sickla var slutsålda.
Efter många om och men,så satt vi på en helt annan biograf på en helt annan film.

Änglagård var helt klart sevärd men jag är fortfarande lite besviken över att inte ha sett Svinalängorna,så det kommer Helena och jag att se till att göra inom snar framtid *ler*.



Tomten hörde mina böner..








Julen har bara rusat och för min del känns det som nu julen är över,så det innebär att jag nu inom dom närmsta dagarna kommer att rafsa bort alla julsaker förutom granen,den tar jag nog bort när vi kommit hem från fjällen.
Ska jag vara helt ärlig så fick jag aldrig den där riktiga julkänslan i år..jag vet inte vad det beror på men jag har hört flera säga samma sak,fick du någon julkänsla i år ?

Innan nu julen städas bort för min del,tänkte jag lägga ut bilder på några av mina julklappar,fick inte med allt på foto men bättre än inget..

Tack så innerligt mina nära & kära för alla fina julklappar !


Biotime..äntligen,efter mycket om och men.

img_6802 (MMS)

Biotime..äntligen,efter mycket om och men..


fotat julklapparna..

lite för stressad för att lägga upp bilderna nu men gör det nog ikväll.

See you!


Svinalängorna





Handling:

Filmen är baserad på boken Svinalängorna skriven av  Susanna Alakoski.

Leena är en vanlig kvinna, som bor i ett kärleksfullt hem med make, och två döttrar, en dag ringer telefonen och hennes mor ringer för att få Leena att komma och träffa henne, då hon är döende. Maken och barnen envisas om att åka och ta farväl och stöttar Leena på vägen till Ystad och hennes gamla liv. På resan dit återupplever Leena sin hemska barndom och blir tvungen att bearbeta och  ställas öga mot öga med sitt förflutna.


I dag ska jag och min kompis Helena gå på bio med våra döttrar,som du säkert redan räknat ut så ska vi gå och se Svinalängorna och den här gången ska vi åka till Sickla,av den enkla anledningen att vi vill prova något "nytt" ,det är ju ingen ny biograf men för mig och tjejerna blir det premiär just på den biografen.

Innan bion ska vi gå runt och titta och troligtvis shoppa *ler*, svårt att tänka mig att jag åker hem tomhänt.. sen ska vi äta en bit mat någonstans också.

Det ska bli mysigt med en tjejdag !!

Linn med sin Wolfpläd



Här kan du se vad fina plädarna är som jag köpte till tjejerna i juklapp från Hemtex,jag som också skulle vilja ha en egen hit ner till vardagsrummet,tyvärr verkar det helt kört..har ringt runt till nästan varenda Hemtexbutik idag och jagat,alla svarar samma skittråkiga svar men skam den som ger sig,jag ska nog jaga vidare..


annandagen

har gått i lugnets tecken,började dagen med en skön sovmorgon och sen så har jag fixat här hemma,ja du vet det där gamla vanliga som man typ jämnt gör..hm inte ens på julen kan jag låta bli...men jag är ju som jag är och som det sägs,så är det svårt att lära gamla hundar att sitta och det kan nog stämma..?
Jag måste säga det att jag mår sämre om jag inte städar,än om jag städar stup i ett,hur sjukt det än låter så älskar jag att städa,that´s the way i am..! Nog om det.

Iallafall så åkte vi till svärföräldrarna på eftermiddagen och firade lite jul,då vi firade med min familj på julafton i år,vi kör nämligen varannat år varianten.
Vi fick som vi alltid får god och vällagad mat hos svärföräldrarna och sen hade vi julkappsutdelning.Vi hade en mysig eftermiddag/kväll.

Eftersom jag knappt varit hemma så har jag inte bloggat heller..

Imorgon ska jag försöka ta lite bilder på vad jag fick i julklapp,lägger nog upp någon bild på det och sen ska jag försöka fota mina ChillNorway plagg som jag hämtade häromdagen,tjohoo!


Efterrätten vi fick hos svärföräldrarna var en jättegod
hemmagjord yougurtglass,slurp!

Jultomten hörde mina böner..


 


pälsplädar till tjejerna i julklapp



Tjejerna fick bla. pälsplädar av oss i julkapp,dom hittade jag på Hemtex för ett antal veckor sedan,sen ångrade jag mig att jag inte köpte någon till vardagsrummet,självklart åkte jag då och skulle köpa en men när jag kommer till Hemtex så säger hon i kassan att dom är slut överallt,dom gick åt som smör i solsken..typiskt va !

Lite lagom irriterande tyckte jag,men jag får stå mitt kast och självklart är jag glad åt jag fick tag på plädarna till tjejerna iallafall,dom är jättefina på deras sängar !

God jul



Mitt nästa inköp..



Nu har jag hittat ett till plagg av ChillNorway märket som jag ska hitta,punkt slut!

Såg den här dressen på Englas blogg och den var så fin på henne,hoppas jag hittar en till mig också..?

Har kollat runt lite på nätet men det verkar svårt,jag måste ha en i stl M om jag ska få plats med mina bröst,hm..det finns helt klart vissa nackdelar med att ha lite boobies..

Skulle du råka hitta just denna som heter ChillNorway Tunika Topaz i stl. M och en vit, så hojta till bums !

Någon som vill bli min privata dektektiv ? *blink blink*

chillnorway

ChillNorway paketet har anlänt

och nu har jag även hämtat ut det *ler*,tänk vad lite kläder kan göra en så lycklig..och är det inte något speciellt med just märkeskläder..?
Jo det tycker iallafall jag och jag kan inte exakt säga vad det är, men det är en speciell känsla att bära det.

Jag har absolut inget emot tex. H&M, Gina Tricot kläder osv. gillar det också, men det käns som alla springer runt i likadana kläder, märkeskläder har ju en liten annan prislapp på sig och det hindrar ju just det att alla har likadana.

Jag är just inget fan av att alla har likasamma,så det minimerar ju det,lite iallafall (tummen upp).




Så här ser en av plaggen ut som jag beställde och sen en till annanslags velour jacka i mörkblått.Båda var jättefina men tror att jag gillar den mörkblå lite mer, men båda kommer nog att användas flitigt.

Jag ska ta bild någon dag när jag har på mig dom, så ska du få se hur dom är in real..


Jesus föddes inte på julafton,vilket många verkar tro



Julafton infaller den 24 december, det vill säga dagen före juldagen den 25 december, den dag då Jesu födelse firas i kristen tradition. Att ”aftonen” före juldagen firas är en del av julhelgens traditionella förberedelser inför den 25 december.


Juldagen
är en av de verkligt stora högtidsdagarna, för många den allra största, inom kristenheten då man firar Jesus födelse. Enligt de flesta kristna samfund infaller den 25 december.


Inom ramen för julfirandet i Sverige har dagen dock underordnad betydelse då det mesta julfirandet sker redan på julafton. Men med allt fler splittrade familjer har juldagen i många fall blivit den dag man besöker den släktgren som inte deltar i julaftonens firande. Många går till kyrkan på julottan eller i den högtidliga mässa som firas på natten mellan julafton och juldagen. I de flesta länder är juldagen den dag då man firar jul mest.

Källa: Wikipedia


Nk



Hysteriskt!!!

Varför är det sån hysteri inför julen ??

Jag är inte ett dugg bättre än någon annan, för även jag är en av dom som stressar runt som en äggsjuk höna och ska hinna med alla måsten, jag ska bara.. som Alfons säger, är det nog allt för många som säger.

Varje år säger jag att jag ska bättre mig till nästa år, ha ha haaa tjena säger jag bara, hittills har jag då inte lyckats med det iallafall, men nästa år ska jag verkligen försöka !

Efter att jag hade varit och klippt mig idag så sprang jag till NK, jag var precis inte den enda som skulle handla julklappar där, men jag redde mig rätt snabbt trots att att jag hade lite svårt att hitta just det jag skulle ha pga. att det sålts rätt mycket utav just det jag skulle ha..hm.

Jag älskar att gå runt på NK,dom har det mesta och vill man, kan man lösa alla sina julklappsbekymmer där på ett och samma ställe på en och samma dag, inte så fel !

Jag har stressat från det att jag vaknade ända till jag kom hem på kvällen,usch.
Nu är jag riktigt trött och sliten, så borde nog gå och lägga mig och hämta nya krafter, så att jag orkar stressa vidare imorgon, sjukt va..!

Sov sött !!

Min morgon började i katastrof..usch,nu sk...

img_9999 (MMS)

Min morgon började i katastrof..usch,nu ska jag kasta mig in i bilen och tokshoppa julklappar,huh..ska verkligen bara chilla från och med julafton! Bjuder på en suddig bild från tokstressade mig,puss!


Haircut time

Äntligen ska jag klippa mig,skulle gjort det för någon vecka sen men har fått boka om tiden ett antal gånger nu, pga. att jag jobbat så mycket och inte haft tid att klippa mig,men idag klockan 13:00 ska jag till F&M Hair,äntligen blir jag av med det risiga.
Jag kommer nog bara att klippa topparna,jepp kalla mig feg..det tar jag ;) kankske att jag vågar mig på en ny tuff frisyr till våren,men det får bli när jag gått ner minst 10 kg och blir av med mina hamsterkinder,blää har sånna där typiska "finska kinder" och ännu mer nu när jag gått upp i vikt,grr..har bara mig själv att skylla.

Efter jul och nyår och när vi kommit hem från fjällen vet jag "någon" som ska kämpa stenhårt för att bli av med minst 10 kg,så nu laddar jag hårt inför en nystart för mig själv!!




Nicke nyfiken



Håller tummarna för att mitt paket från ChillNorway kommer innan jul,är ju så nyfiken på hur kläderna är !!



Det är en lista med "59 frågor om mig"

Jag hittade den här utmaningen på Li:s blogg.

1. Hur gammal är du om fem år?
uhh,frågan skrämmer mig lite faktiskt,men 43..shit det kan inte vara sant.

2. Vem var den sista du träffade? Räknas min dotter som är hemma från skolan idag pga. sjukdom? Annars så var det min hudterapeut i morse.

3. Hur lång är du? Borde vara 168 centimeter

4. Vilken var den senaste film du sett?
Hm,oj vilken var det,låt mig tänka..tror det var Hämnden.

5. Vem ringde du senast?
Min chef,som är världens bästa! 

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem?
Ha ha haaaa ja det löd såhär: Sjukt
ju..jag fattar inte varför?!! hysteriskt minst sagt!
och det var till min kompis Jenni ♥ som jag sms:ade det.

7. Vad är dagens planer? Dagens plan,städa och tvätta som jag gör jämnt,samt färga mitt hår,som jag sitter   
med just i skrivande stund.
  
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? hm...det beror påvar jag befinner mig,men jag är nog en av världens sämsta på att ringa till mina nära & kära och det vet dom,men samtidigt är det skönt att dom känner mig,för dom vet att jag bara är sån..så sms:a måste nog tyvärr bli mitt ärliga svar.

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta sedan 1968 och är det än i dag.

10. När såg du senast din mamma?
oj,hm..det var förra veckan när vi var på Ikea tillsammans.

11. Vilken ögonfärg har du?
Grön grå 

12. När vaknade du idag?
Vaknade 06:30 på jobbet i morse. 

13. Har du någon gång hittat en katt?
Absolut,av någon konstig anledning så har vi en kattdragning av bortsprungna katter/djur hem till oss.

14. Vilken är din favoritplats?
Åh,självklart i Thailand eller Tyresö Slott vid Notholmen. 

15. Vilken plats föredrar du minst?
Helvetet..har i försig inte varit där och hoppas jag aldrig behöver komma  dit heller ha ha haaa.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Wow,vilken fråga.Ja a,jag befinner mig säkerligen i Sverige  men reser enormt mycket,så fort jag bara får tillfälle att ta semester så drar jag iväg till värmen.

17. Vad skrämde dig som barn? 
Mörker och spöken. 

18. Vem fick dig att skratta senast?
Min kära syster som skrev en liten inköpslista till julafton,där hon bla. skrev att jag skulle köpa lättcitron,fast hon menade lättmajonäs.

19. Är du för ung för att äga vinylskivor?
  Nej,tyvärr är jag inte det men äger ändå inga.

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Bärbar,kan inte ens föreställa mig själv vid en stationär dator,huuu ryser av bara tanken.

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Räknas trosor som kläder ?

22. Hur många kuddar har du i sängen?
5 eller 6

23. Hur många landskap har du bott i?
Ett,där jag bor nu.

24. Har du någon gång spytt på fyllan?
Huää,måste jag svara på det..? Ja,tyvärr har jag det.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Ja,det beror självklart på var och när,men är jag bara hemma så strumpor och självfallet fötterna i mina tofflor.

26. Är du social ?
Ja,absolut. Älskar sällskap men måste villigt erkänna att jag trivs att vara själv ibland också.

27. Vilken är din favoritglass?
Ben & Jerrys glass.

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon?
Måste erkänna att vi vunnit 7 rätt på V 75 ,det gav en väldigt stor summa men inte 1 miljon,då hoppade jag jämnfota och trodde absolut inte att det var sant,förrän pengarna satt på kontot.Skulle jag vinna 1 miljon skulle jag bums direkt boka en resa långt bort till värmen och sen shoppa loss rejält *ler*,sen skulle jag skänka lite till någon välgörenhet och ge en slant till mina föräldrar och min syster och systerdöttrar och så skulle jag  sätta in pengar på tjejernas konton och självklart vårat eget konto,sen skulle jag nog göra en till skönhetsoperation..

29. Tycker du om kinamat?
Ja,det gör jag men föredrar Thai eller Vietnamesiskt.

30. Tycker du om kaffe?
Ooh jaa,rätt person att fråga:Jag är en riktig kaffe sucker!!! Skulle jag vara med i Robinson skulle jag ta med mig kaffe,pukt slut!

31. Vad dricker du till frukost?
Vid det här laget vet du svaret,japp helt rätt KAFFE,flera koppar !

32. Sover du på någon särskild sida?
Jag börjar nog med att sova på min högra sida för att sen efter en liten stund vända på mig,för att sen snart igen vända på mig..

33. Kan du spela poker?
Nope,fick aldrig lära mig att spela på sånna kort när jag var barn,så nu som vuxen känns det hopplöst..

34. Tycker du om att mysa?
Love it !! Är en riktig myslisa ;)

35. Är du en beroendemänniska?
Defenitivt är jag det,godis,kaffe,resa,shoppa osv.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Nä,jag tror inte det.

37. Vill du ha barn?
Jag har 2 tjejer och sen är mina systerdöttrar nästan som mina tjejer,så jag har 4  och är jättenöjd med dom jag har. 

38. Kan du några andra språk än svenska?
Jajamensan,finska och Engelska och så borde jag kunna Turkiska och Thailändska,då jag varit där såå många gånger.

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Inte för min egen räkning men följt med då min syster åkte ambulans. 

40. Föredrar du havet eller en pool?
Självklart havet,fastän jag har någon slags skräck för djupt vatten,simmar aldrig i djupare än där jag bottnar.Har snorklat några gånger men det slutade med att dom andra tjöt av garv,då jag såg så oerhört fånig ut med simfötter och cyklop och nästan hyperventilerade..  

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Resor,shopping,äta på Melker Anderssons restaurager,skönhetsvård med allt vad det innebär och inredning självklart =)

42. Äger du dyra smycken?
Japp, det gör jag. Min man är väldigt generös =)

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Skumtomte

45. Vem är den roligaste människan du känner? Ja det är dom flesta av mina vänner,men den tokigaste måste vara Micke palm (en av gymägarna där jag tränar),han är wild and crazy (springer man naken på fester är man lite wild & crazy) på ett roligt sätt och det är sällan tråkigt när han vistas i gymmets lokaler (då e han inte naken) *blink blink*.

46. Välj ett ärr på din kropp?
Ja, då väljer jag ärret efter min bukplastik,eftersom den är den längsta.

47. Vad har du för ringsignal? Gitarr-riff som finns på min Iphone. 

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten?
Njae,tror inte det,ja det ska då vara hos mina föräldrar isånnafall.

49. Flirtar du mycket? 
Ja på skoj isånnafall :) 

50. Vart togs din profilbild för din blogg? 
På Toftastranden i Gotland.

51. Kan du byta olja på bilen?
Nej,inte om jag inte tittar i boken som ligger i handskfacket i bilen.

52. Har du fått fortkörningsböter?
Konstigt nog inte,jag är rätt glad i pedalen om man säger så.."Rally Harry" är väl mitt förnamn ;)

53. Vilken var den senaste bok du läste?
Ja a,det var nog Vård & Omsorgsboken..

54. Läser du dagstidningen?
Nope,det blir nog mer veckotidningar & skvallertidningar och sen kikar jag väl på dagstidningen via nätet lite då och då.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej det gör jag inte och det beror nog mest på att vi har våran butik full med tidningar.

56. Dansar du i bilen? Absolut gör jag det,speciellt om det är låtar jag gillar och sjunger med,gör jag nog jämnt.

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Mix megapol

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Inköpslista för dom sista julklapparna.

59. När var du i kyrkan senast? När min morfar begravdes för lite över ett år sen.Väldigt länge sen för någon som nästan är uppväxt i en kyrka.

Snipp snapp snut,så var sagan slut ;)
Rolig utmaning,så prova du med !!

Nu är det några timmar sen jag gjorde den här utmaningen,så vissa grejer låter nog lite konstigt,så då vet du varför *blink blink*.

Kan du gissa vad jag håller på med ?


Lady Million


Skin rejuvenationbehandling nr. 2




Har precis avslutat mitt nattpass och åker rakavägen till min 2:a IPL behandling av 5,spännande att se för varje gång vilken skillnad det blir.
Efter min första behandling ser jag avsevärd skillnad på händerna,ansiktet tror jag nog att hon hade lite för svag styrka på laserljuset,eller så var det helt rätt,vad vet jag..ansiktet är ju lite känsligare så det var nog genomtänkt att börja med lägre styrka och sen öka vartefter,får se nu efter min 2:a behandling.

Tog bilder på händerna innan min första behandling (tyvärr tog jag inget på facet) men kan visa skillnaden på händerna iallafall sen,om du vill! 

Carolas jul

I går (eller rättare sagt i förrgår) var jag på Carolas julkonsert med min kompis Helena,vi hade en toppentrevlig kväll.

"Carolas Jul" som konserten heter är alltid lika bra,minns inte exakt hur många gånger jag gått på den nu,men det måste nog varit min 5:e gång (alltså julkonserten Carolas Jul) sen har jag gått på en hel del andra konserter med henne,jag har alltid älskat Carola,hon är så full med energi och verkligen bjuder på sig själv och hon är så genuint äkta,ja sen får dom som inte tycker det,tycka det men jag tycker hon är det!!

Konserten var lite annorlunda i år mot dom förra hon haft,scenerna var nytt,helt och fullt i min smak *ler*,som jag sa till Helena i går: det verkar som att Carola också kommit in i en vit period.
Då den första delen av konserten gick allt i vitt,riktigt snyggt och stilrent = me like.

Iallafall så inleddes Konserten med ett potpurri av julsånger, bland annat Stilla natt och Happy Xmas. Carola själv äntrade scenen först halvägs in i andra numret, hon är en diva (titta på ordet diva i Wikipedia) och divor vet hur man gör entré.”Hej mitt vinterland” och liknade sånger avlöste varandra, men i snuttifierade versioner. Stämningen var riktigt vintrig, vilket förstärktes av att en stor släde drogs in på scenen.
 
Carola frågade om någon av barnen (barn under 40 år sa hon) i publiken ”ville sitta i släden och mysa med Carola”, självklart rusar en snubbe upp..hm,han var lite pinsam tyckte jag,han visste inte vilket ben han skulle stå på och när Carola viskade något till honom,så vad gör snubben..jo pussar henne,what..snacka om att passa på,sen var det fullt av barn på scenen och även Amadeus var där,självklart när mamma är på hemmaplan!

Efter de inledande vinternumren flyttades showen till Betlehem, i Carolas värld handlar julen om Jesus födelse och inte om tomten,vilket är precis det julen handlar om egentligen!!
Hon varvade psalmer som ”Poor little Jesus” med lite prat emellan,då hon bland annat läste högt ur bibeln.Mot slutet var det gospellåtar som jag själv är uppväxt med,så kände mig verkligen "hemma".

Rätt och slätt,Carola är en av Sveriges toppsångerskor utan tvekan!!


Carola och kören By Grace i ett nordiskt snölandskap, givetvis med en släde.




Sockor är heta nu !




Sockor verkar vara på tapeten nu!!
Perfekt att ge bort i julklapp,själv skulle jag stendigga att få sånna i julklapp.
Kappahl 69.50:-


Även dessa från Kappahl 69.50:-



Kläder kan man väl aldrig ha för mycket utav !

Pepsa knit top
Fräsch tröja som passar både till vardag och att gå bort med!
Vila 499.95:-
Pepsa knit top
En likadan fast i färgen Vanilla



Långskjorta som passar till det mesta.
Kappahl 299:-



(Nästan som en) Oversized tröja
Kappahl 179:-


"Ränderna" går aldrig ur en tiger..
 Kappahl 199:-

carolas julkonsert 2010.12.19

Tjohooo,i kväll ska jag på Carolas Julkonsert med min kompis Helena.
Hoppas bara at snöovädret hinner försvinna,annars vet jag att det kommer att vara 2 snögubbar som kommer fram..huäää.

Nu ska jag studsa in i duschen,eftersom jag ska på min dotters cheer juluppvisning om en stund.

See you!



Hunter stövlar


Jag ♥♥♥ chillnorway

Nu har jag gått och kärat ner mig totalt,hittade min nya kärlek på nätet *ler*.

Det jag pratar om är klädmärket ChillNorway, dom påminner om Odd Mollys kläder *ler ännu större*,jag älskar som sagt Odd Molly och nu då även ChillNorways kläder.

I går kväll beställde jag två stycken plagg därifrån till mig själv som julklapp eller så får jag se det som en liten belöning till mig själv, då jag jobbat kopiöst mycket den sista tiden *blink blink*.




lever,lever inte,lever..

äntligen fredag..

och jag är ledig hela helgen,yes vilken skön känsla!

Har jobbat kopiöst mycket,så nu känner jag att jag är redo för en bara vara helg.
Under förra veckan fick jag ihop 93,5 arbetstimmar,shit..tänker jag efter är det lite för mycket men men,nu är dom färdig arbetade och jag kan pusta ut och det ska jag banne mig fira med ett glas vin ikväll..
eller inte förresten,kom precis på att jag ska ju agera taxibolag ikväll *blink blink*,har lovat att hämta min dotter hos sin kompis ikväll,så får se om det blir ett glas vin efter det då ?

Jag har varit väldigt frånvarande från min blogg,i know men tiden räcker inte till vissa veckor helt enkelt,tänk om dygnet hade 48 timmar istället för 24,undrar om tiden skulle räcka lite bättre då..? Nä,banne mig det skulle det säkert inte göra,då skulle man säkert ta på sig ännu mera måsten,så lika bra att behålla våra 24 timmar som vi har !! Gu vad jag svamlar,lika bra att jag åker och storhandlar nu istället.
Buhuuu egentligen varken orkar jag eller vill ut i snökaoset,men så lär det ju vara nu ett tag så lika bra att vänja sig,eller..?




En bild från förra vintern utanför vårat hus,snart ser det exakt likadant ut..

Dagens sötaste..!


me like = missoni ponchos


Skönhets tips




1. Citron och flingsalt

Nej, det handlar inte om tillbehör till en tequila. Istället handlar det om att få mjuka, släta armbågar, istället för de torra, hårda och fnasiga armbågar som många av oss går omkring i. Dela citronen i två halvor, strö flingsalt över halvorna och placera sedan en armbåge i vardera citronhalva. Gnugga ordentligt så att saltet exfolierar huden.


2. Olivolja och socker

Behöver du få bort döda hudceller från kroppen? Testa att blanda olivolja med socker och använd det som en kroppsskrubb. Peela huden med cirkulära rörelser och skölj sedan bort blandningen noggrant. Skrubbningen gör huden slät medan oljan gör den mjuk och smidig.


3. Gurkskivor

Testa klassikern – gurkhalvor på ögonen. Se till att gurkan är ordentligt kall, på så sätt dämpar du påsar under ögonen.

Erik Grönvall



Den här lilla söta skitungen sprang runt på Ikea i Kungenskurva igår..

Jag var där som sagt med min mamma,syster och systerdotter igår och vi hade precis varit uppe och ätit lunch på övervåningen,då vi påväg ner ser Erick vid sängavdelningen..innan jag reagerade på att det var han så stod jag redan i rulltrappan påväg ner,hade jag sett honom tidigare hade jag defenitivt gått fram och tagit ett foto på honom som jag sen hade lagt upp här,men är man inte blixten i alla lägen så får man skylla sig själv..

Han var sig precis lik,söt,blond och supersmal,det skulle vara till Ericks fördel att gå upp lite i vikt,men det kanske är lättare sagt än gjort!

Vissa har problem att gå ner i vikt och andra att gå upp i vikt..och vad vet jag egentligen om honom,han kanske stormtrivs med sin supersmala kropp och det är ju huvudsaken att man själv trivs!!

Borde jag börja blogga igen ?





Hm..

Hur snyggt är det inte med pälspläd!


Klarat mig i 38 år utan hål i tänderna..



men nu är det ett minne blott..


Äntligen har jag fått ärslet ur vagnen och varit hos tandis och borrat mitt allra första hål borde ha gjort det för flera veckor sen..!

När jag kom dit idag så måste jag erkänna att pulsen var betydligt högre än vad den brukar vara..lite handsvett uppe på allt också,men till vilken nytta..inte var det någon big deal inte!

Jag måste säga att jag varken kände smärta eller ilning någon gång,jag blev väldigt förvånad när min tandläkare sa att hon var färdig.

Jag till tandläkaren : va,är det redan färdigt ?

Tandläkaren: vad du låter besviken då,vill du att jag ska borra lite till ?

Jag: ha ha haaa nää tack,det gick bara mycket bättre än jag trott att det skulle göra *ler*.

Så med facit i hand borde jag ha varit cool när jag gick dit..nu vet jag bättre till nästa gång!

Hur upplever du att laga tänder?






Hyvää päivää

Go´dagens


Igår var jag på planeringsdag med jobbet som jag skrev i mitt förra inlägg,huhuuu får tyvärr lite rysningar när jag tänker på det..
Om jag säger så här,det var rätt mycket sjögång och gissa vem som passade på att bli lite sjösjuk..?

Japp,helt rätt..det var jag det,bläää mår fortfarande illa när jag tänker på det,jag går inte in på detaljer precis men du förstår säkert själv hur det slutade..

Bortsett från min sjösjuka så var det en bra planeringsdag!

Nu är det snart dax för mig att kliva på ett megalångt arbetspass,börjar idag klockan 15:00 och kliver inte av förrän på torsdagmorgon klockan 08:00,så det kommer att innebära att jag inte kommer att kunna närvara med några inlägg här på min blogg.

See you later!!

Tidsinställt inlägg..




Just nu när du läser det här,sitter jag och guppar på sjön..

Vi har nämligen våran årliga planeringsdag idag med jobbet och då åker vi alltid till Åland tur & retur,bra kombination tycker vi i våran arbetsgrupp,först börjar vi med en ordentlig och god frukost,sen har vi planeringsdag fram till vi kommer fram till Åland,där vi byter båt tillbaka mot Stockholm och då äter vi buffe och sen efter har vi lite ledig tid.

Så det kommer att bli väldigt dålig uppdatering idag,men jag önskar dig en fortsatt trevlig måndag!

Födelsedagspresent till


Sköna hem






Källa: Sköna hem

Sufflé med lingon och choklad

6–8 portioner

Lingonkompott
200 g lingon eller valfria bär (frysta går bra)
3 msk socker
1 msk potatismjöl
1 msk citronsaft
3 cl sprit

smält smör till formarna
6–8 bitar mörk, god choklad
florsocker

Maräng
100 g äggvita (från 3 små ägg)
1 tsk citronsaft
4 msk socker

Lingonkompott: Koka upp lingon och socker till en kompott, rör ut potatismjölet i citronjuicen och red av kompotten med blandningen. Låt koka 1 minut från första bubblan. Dra sedan av lingonkompotten från spisen. Tillsätt spriten och täck med plastfilm så att kompotten håller värmen. Pensla formarna och sätt dem i frysen.

Sufflé: Vispa samman äggvita, citronjuice och socker till en styv maräng. Vispa ner 1/3 av marängen i den heta kompotten. Häll sedan tillbaka den heta blandningen i resten av marängen och vänd försiktigt ned allt så att sme­ten blandas väl. Ta ut formarna och spritsa eller häll sme­t­en i dem. Stick ner en bit mörk choklad i varje form. Stryk med tummen runt kanten på varje form så att sufflén lättare kan lyfta från kanten. Frys tills sufflén ska gräddas – hit kan du förbereda.

Precis innan servering: Grädda suffléerna i 200 grader i ca 15 mi­nuter i mitten av ugnen. Sufflén ska lyfta från formen. Sikta över lite florsocker när du tagit ur suffléerna ur ugnen. Servera dem varma.




Eldkorgen är välkomnande, effektfull och dekorativ med skenet från brasan, placerad alldeles intill entrén. Eldkorg av järn, 1 200 kr, från Granngården.

Som jag sagt  förut så älskar jag att bläddra i tidningar och hämta en massa inspiration,Sköna Hem är helt klart en av mina inspirationskällor!!


Mysig födelsedag



Imorse vaknade jag av att det ekade "ja må hon leva" i hallen,blev alldeles varm inombords.

Igår kväll hade vi lite födelsedagsfirande för släkten,då Lasse (min man) fyllde år den 20 november och jag fyller idag,så vi slog ihop våra dagar.
Kvällen var väldigt trevlig och väldigt god mat (som min lilla gubbe lagat) och som vanligt så gick kvällen oerhört fort i gott sällskap.

När klockan hade passerat 00:30 blev jag uppvaktad med världens skönaste present..wow säger jag bara *ler*,ska jag säga vad det var??

Okej då *blink blink*,jag fick en OBH Nordicas Shiatsu massage sittdyna *ler jättestort nu*,måste säga att den är såå otroligt skön och avkopplande,wow!

Jag blev jätteglad för presenten men inte nog med det,imorse då när familjen och Jennifer (min systerdotter som stannade kvar) kom insjungande,så kom dom in med 2 presenter till..min man är så söt,han skämmer bort sin fru *ler*,vet du vad han sa,när jag sa:men herre gud,får jag fler presenter,jag fick ju en sån fin present inatt.
Lasse (min man): jo men älskling,jag har ju bara en fru och då får du fler presenter,hade jag haft fler fruar än en,då hade du ju bara fått en present.
Ha haa haaa gulligt va!

Iallafall så öppnade jag sen två till och då fick jag ett presentkort till ett spa med övernattning och sist men inte minst en jättefin morgonrock.Inga dåliga presenter inte,jag måste säga att min älskling är världens givmildaste och generösaste man,tack älskling för allt!!

Dagen fortsatte med ett besök till Gamla Stans julmarknad med familjen och min syster och hennes familj som sällskap.
Efter julmarknaden så gick vi till Restaurang Michelangelo och åt brunch allihopa.Jag har haft en toppen födelsedag idag!

Nu ska jag ta och värma glögg till mig och gubben ♥

Leopardfrisyr eller


Minnah & Jay i Idolfinalen

Jahapp..så var Olle ute ur Idol-bubblan *snyft*,men jag är övertygad om att han kommer att synas och höras lite varstans,he´s here to stay!

Jag fattar inte den här Jay hysterin hos Svenska folket..? Ja,jag kan villigt erkänna att rösten är väldigt bra men resten då ??

Nä,nu hoppas jag på Minnah..Girlpower!


Källa: Minnahs blogg

Bengalkatt


Äntligen fredag

Efter en vecka med i stort sett dygnetrunt jobb och eftersom jag inte har något 8 timmars jobb utan 17 timmars pass och sen rakavägen till nästa arbete,så blir det i stort sett dygnetrunt jobb,så känns det lyxigt att få vara ledig fredag,lördag och söndag.
Jag ska verkligen njuta av att bara få vara hemma*ler*.

Så min frånvaro från bloggen skyller jag på mycket jobb..nästa vecka ser likadan ut fram till torsdag,för att sen vara ledig fredag och lördag,för att sen återgå till jobbet på söndagen.

Äntligen fredag säger jag bara!
Sitter och väntar på Idol,ikväll är det sista programmet innan finalen.Känns som den här säsongen har gått tokfort,eller hur!

Jag tror tyvärr att Jay vinner men jag hoppas att Olle vinner.
Självklart tycker jag att även Jay är grym,men på något konstigt sätt som jag inte kan förklara,tycker jag att han är rätt äcklig och sluskig,inte blev det bättre heller efter alla skriverier om hans hasch användning under pågående Idolsäsong..
Skicka killen på rehab istället!!!




Första IPL bahandlingen gjord

Snabba puckar

Nu är jag hemma igen efter min första IPL-behandling,det tog inte många minuter att göra det,snabbt in snabbt ut.

Lasern som man skjuter med tar en radie på 1x3 cm och eftersom ytan i ansiktet inte är så stort så var det inte så många ljuspulser som behövdes,blev nästan lite förvånad och tänkte: Oj,var det allt? och tydligen så var det det *ler*.

När hon sköt med lasern så kändes det som en snabb brännande impuls i ansiktet,hur ska jag förklara..ja,ungefär som att bli bränd blixtsnabbt med ett mini mini strykjärn eller att bli snärtad med ett litet gummiband i ansiktet.
Ska man vara fin får man lida pin!!





På bilden här kan man tydligt se att en hel del av pigmentfläckarna ljusnat.

Nu har ju inte jag så mycket pigmentfläckar som tjejen/kvinnan på bilden har,men här kan man iallafall bilda sig en lite uppfattning om hur resulatet blir..

Ho ho som jultomten säger..Sitter i bilen ...

img_5944 (MMS)

Ho ho som jultomten säger.. Sitter i bilen påväg till min Skin Rejuvenationbehandling och såg ett konstigt ljusfenomen..? Tror jag lyckades fånga en liten del på bilden,som du kan se till höger och nej,det är inte solen eller månen för solen var på vänster sida som man kan se. Fint var det iallafall!


RSS 2.0