Vill du att din blogg ska bli veckans blogg


Bildbomb från Sophia & Kristian


Sophia & Jennifer,mina älskade systerdöttrar ♥


Vi spelade wii spel






tjohoo,lyckades med en del strikes




världens bästa syster försöker att hålla reda på handkontrollen




Linn (Min dotter ♥)


Kristian & Danne lyckades med att hålla sig undan kameran,nästan hela dagen..


inspektion och planering av badrums jobb


lilla Leo gillar att bli kliad




lilla Rex


lilla Cricket








jätte söta väggord i Sophias & Kristians sovrum




Sophia skrattade när jag fotade deras potatis,ha ha haaa knäppmoster




vi fick jätte god & nyttig mat,passade mer än bra eftersom 2 av oss Viktväktar..


Kicki hjälpte till



Tack Sophia & Kristian för en toppen trevlig dag/kväll!




Älskar allt som gnistrar



Så nu har jag beställt bling bling fodralet till min Iphone.
Tack Marja-Leena för ditt tips av hemsida,toppen bra!

God morgon

Ska alldeles strax in i duschen,sen bär det av till Uppsala,ska hälsa på min systerdotter Sophia och hennes sambo Kristian,det blir första gången för mig,så det ska bli jätte trevligt.
Uppdatering blir det då inte förrän ikväll,ha en undebar söndag!


Ska det vara så svårt

 
Just ett sånt här strassfodral letar jag efter med ljus & lykta till min Iphone,någon som vet var det finns?

Melodifestivalen strax



Den här dippen är toppen god,har du inte prövat så tycker jag att du ska göra det.
Nu ska jag gå och blanda till den så den är färdig till Melodifestivalen..

Till sommaren

Klänning

Nu har min klänning från Halens kommit,måste bara hämta paketet någon dag.Hoppas att den sitter lika bra som den ser ut att göra på tjejen på bilden!

Tänk att man känner sig så naken utan sitt Visa

Något irriterande..hade hittat nya pärlörhängen som jag skulle köpa och ett par andra till Jennifer,kommer till kassan och upptäcker medetsamma att mitt Visa kort inte ligger i plånboken..jag har då vid något annat tillfälle lagt den i jackfickan och hade jag den jackan på mig,där jag lagt det då..not,så det var bara att snällt lägga tillbaka pärlorna,booo men som tur var hade jag en peng till Jennifers örhängen som jag ville köpa till henne,så ett par blev det iallafall.
Så det var den shoppingturen det,kom hem med nada shopping! Får skylla mig själv,borde ha kontanter på mig oftare..


13:19


Vi som skulle ha våra goda vänner på lördagsmiddag,tyvär fick vi avboka det p.g.a. sjukdom,Lasse fick feber inatt,han har väl blivit smittad av mig och Linn,tyvär,,så middagen får vi skjuta på  tills alla är friska och krya,så jag och Jennifer tänkte ta oss till Haninge C för att skrota runt lite och kolla om det kommit in något och nytt & frächt till våren!


sexigt,snyggt,frächt & oskyldigt


Nu ska jag iallafall gå och sova


Tycker initialerna på väskan är klockrena..


Vill ha


Hade varit mysigt med ett bad..



Brasan är i gång och fredagsmyset har börjat,äntligen är det helg!
Linn,Hanna och Jennifer sitter i hot tuben där ute och mysbadar och jag hade tänkt att haka på,går ut för att cheka läget och ser att gången till poolen var alldeles snötäckt,booo..så jag känner verkligen inte för att vada i snön för att ta mig fram till poolen,så får nöja mig med att sitta framför brasan (inte helt fel de heller iförsig,men var ju såå badsugen).
Nyligen ätit köttsoppa som jag kokat iflera timmar,så är sjukt proppmätt nu,men ska nog klämma ner en kopp med kaffe iallafall medan jag sitter här och väntar på Lets Dance och sen blir det Solsidan!

Några kloka ord



Livet kan vara krokigt ibland, men aldrig utan mening.......


Äntligen fredag



Idag blir det bara en skön hemma dag/kväll med lite sysslor som måste göras,ska bla. förbereda min Chokladkolapaj som vi ska ha till efterrätt i morgon och så ska jag förbereda kvällens middag som får bli en Finsk köttsoppa och den ska ju stå och koka ett antal timmar för att bli mör och god,så därför är det lika bra att ställa den på kokning i god tid.
 
Vad ska du förgylla din fredag/helg med?


Chokladkolapaj

Chokladkolapaj med lingon

Ingredienser

12-15 bitar

100 g smör
1/2 dl strösocker
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:
1 1/2 dl vispgrädde
50 g smör
1 1/2 dl ljus sirap
200 g mörk choklad, ca 40% kakaohalt
1 1/2 dl lingon

Servera med:
vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn och mjöl. Rör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 8 – 10 min tills den har fått fin färg. Koka upp grädde, smör och sirap i en kastrull. Koka på svag värme ca 10 min. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i smeten. Ställ tillbaka på eftervärme. Rör tills chokladen smält och är riktigt slät och blank. Häll chokladsmeten i pajskalet och strö över lingonen. Ställ i kylen att stelna minst 5 timmar eller över natten. Servera med lättvispad grädde.

Så himla snyggt


Mitt favorit märke på nagellack


Inte varje dag man kan ta en sån här sommarbild


Drömmer mig bort

Sitter här och snörvlar och snorar,kännt mig piggare idag faktiskt men känner nu såhär på kvällsingen att jag är nog lite hängig igen,booo..hade velat bada ute i hot tuben men gör nog bäst i att hoppa över det så jag inte blir ännu sämre till imorgon och till helgen,så sitter här och dricker lite kaffe istället.
Hoppas det sker ett under inatt och jag vaknar frisk och kry så jag orkar köra ett ordentligt träningspass imorgon,har ju inte tränat sen i måndags pga. förkylningen,booo..

Lika bra att sitta och drömma lite..så man glömmer vinter och förkylningar.

Drömmer mig tillbaka till Singapore,här var vi på Santosa Island!

Virus & Trojanfri

Äntligen är min data i form,den var ett hopplöst fall nyss,därav kass uppdatering idag !

Återkommer ikväll om min data blir fixad

Min data är full med virus och skit och den varnar hela tiden,fast jag har virusskydd..så vågar inte sitta här mer förrän det är fixat..så det dröjer till ikväll iallafall (tills min lilla dataexpert kommit hem) förrän jag kan sitta här igen,hm vad ska jag göra nu då..ja ja får väl hitta på något.

Kram till er så länge!

Städmani

Började dagen med att skippa APT-mötet som jag aldrig annars gör,men nu var jag tvungen att prioritera att sova ut,så jag skulle orka masa mig till jobbet,vartåt dagen led så kände jag mig piggare än igår,så pass pigg så jag orkade att städa hemma (ja jag vet att jag städar mycket,men mår bättre när jag gör det) så höll på typ nästan hela dagen,men imorgon när jag kommer hem så får jag förhoppningsvis vila lite,ja först ska jag storhandla igen inför helgen,vi får familjen Damore som middagsgäster på lördag så ska försöka få ihop lite schysta matvaror som vi kan göra något gott utav.

Längtar redan till helgen,för då får jag äta goodiis!!!


Lyssna på hela låten,så vacker


Fixa träningstiden

Tillhör du skaran som ständigt har ambitionen att börja träna men aldrig får tiden att räcka till? En portion vilja, en gnutta omprioritering plus en minimal tidsinsats är allt som behövs! Kom igång nu, idag! Stärkta muskler och massor av extra energi som bonus!
  • Börja med att avsätta en kvart varje kväll. Mål nummer 1 är att träningen blir en del av din vardag. Träna gärna längre tid, men 15 min hinner du alltid med!
  • Hoppar du över en dag, fortsätt som vanligt dagen efter.
  • Efter ett par veckor kan du utöka tiden till 30 min. Kom ihåg att 15 min alltid är bättre än ingen tid alls!
  • Behöver du hjälp med övningar? Köp en hemmaträningsbok eller sök på "Träna hemma" på nätet.
  • Är du uppbokad på en aktivitet? Försök att ta en promenad på vägen dit eller hem.
     
 

Tips på veckoträning - 15 min/dag

Mån: Träna mage och rygg. Sit-ups och ryggövningar.
Tis: Ta en rask promenad på minst 15 min.
Ons: Träna armar och axlar. Ta hjälp av hantlar eller mjölkpaket (börja med 3 dl-paket om du inte tränat innan) 5 min sit-ups. Lägg gärna på 5 min extra för ryggträning.
Tors: Ta en rask promenad på minst 15 min.
Fre: Benträning. Gör t ex utfall och benböj. 5 min sit-ups.
Helgen: Försök komma ut på långpromenad, jogga eller häng med på ett träningspass.

 

För att peppa dig själv lite extra, ge dig ut på en shoppingtur signerad träning och nystart! Nya träningskläder känns alltid kul. Kanske räcker det med en ny top? Hantlar och pilatesboll är bra om du vill variera träningen.

Passa även på att köpa en hemmaträningsbok. “Träna hemma på 10,20 eller 30 minuter” av Jennie Widegren och Jari Ketola är en bra bok där du även kan anpassa övningarna efter den tid du kan lägga just den dagen. Vill du hitta nya övningar finns det mycket att inspireras av på nätet. Googla Träna hemma och hitta något som passar just dig.

Om hemmaträning inte är något för dig gäller det att hitta en sport du gillar! När viljan att träna blivit tillräckligt stor kommer du att prioritera tid för det i större utsträckning, även om det inte alltid går att få till det. När du väl kommit igång regelbundet blir det svårt att låta bli!


Volanger återkommer i vårens mode


Trend:Mormors trosor


Källa:Glamour

Förbered dig! Hetaste trenden i vår: mormors trosor.

Vårens och sommarens visningar från New York, Milano och London talar sitt tydliga språk. Säsongens absoluta it-plagg är mormorstrosan, men nu i shortsversion. 

Glöm långa shorts, i vår och sommar ska vi visa så mycket ben som möjligt. Och shortsen ska ha riktigt hög midja, inget navel-vis alls, utan istället visar vi den övre (och ofta lite mer muskulösa) delen av magen.


Vårens stora mode,visa magen

Prada, Twenty8Twelve, Miu Miu, Matthew Williamson, Alexander Wang, Yves Saint Laurent, Alexander Wang, Zac Posen, Dolce Gabbana, Miu Miu, Matthew Williamson, Marc by Marc Jacobs, Miu Miu, Prada.

Älskar Denim,håller i alla tider

Faksimil ur GLAMOUR nummer 2, 2010.
Bildkälla:Glamour

Mugg i tiden

cup
Att gå och dricka kaffe tycks vara ett beteende som kommit för att stanna. Får man dåligt miljösamvete av engångsmuggarna är kanske "I am not a paper cup" eller den lilla "Eco Cup" att föredra. Porslinskoppar som ser ut som engångsmuggar, design James Burgess. Både lattemugg och espressokopp är försedda med lock och midja i silikon. För mer info se www.unnamei.com.

Vilken tur att alla förändras..

Usch,hoppas jag känner mig bättre imorgon då jag ska på APT-möte på morgonen och sen ska jag jobba natt,idag har jag varit som en ruttenpurjo,så hoppas innerligt att jag är ett snäpp bättre iallafall.

Jag har ägnat hela kvällen åt att kika på gamla bilder,herre gud säger jag bara..vad man förändras med åren,men det som var skönt att se var att det inte är bara vi människor som förändras utan t.o.m.våra katter har förändrats med åren,annars kan man ju lätt få för sig att det bara är en själv som ser så annorlunda ut.


Maja i min famn för nga år sen..


Maja sov redan då på det här sättet..


titta på henne idag,sööt fortfarande!

Kolla in bilden...


ha ha haaaaaa kolla in minen på bilden,bjuder på den!

Något att se framemot


Viktväktargodis!


Köpte självklart lite godis hos Viktväktarna idag,den här har jag inte
prövat än,men tror att den är god..låter ju inte fel med citron och maräng.


den här vet jag att den är supergod,köpte den förra gången.Dom här
är toppen att ha när suget är på besök..

Första vägningen efter invägningen


När jag kom till Viktväktarna var jag säker på att jag inte gått ner något alls,men när jag väl ställde mig på vågen och den visar -2 kg blev jag glatt överraskad,så då har jag inte varit duktig/nyttig i onödan (ler) eller det är man ju aldrig i onödan men man vill ju ändå se resultat och det fick jag,jag är super nöjd för det innebär -1kg /veckan.

Sen är det ju så att man får lite ny inspiration och nya krafter till att orka köra vidare när man varit dit på mötet/kursen och även fått minus resulatat på vågen,så nu är jag taggad för en tredje vecka och det har gått förvånansvärt bra,självklart har jag haft mina dagar då jag varit sugen på något sött,men löst det på bästa sätt.

Känner mig inte alls bra


Usch för att vakna upp och känna sig sjuk,mår som en rutten purjo just nu men måste ändå orka åka till Viktväktarna,annars blir det på tok för långt glapp emellan,så det är bara att knapra alvedon och åka.

Läs det här,det får en att stanna upp!



Gyllene omslagspapper

Historien handlar om en mamma,  som för en tid sedan
skällde på sin 5 åriga dotter för att hon slösade på en rulle
med dyrt guldfärgat omslagspapper.

Pengar var det ont om och hon blev ännu mer upprörd
när hon såg att dottern använde pappret att dekorera
en ask som hon placerade under julgranen.

Hursomhelst, den lilla flickan gav presentasken till
sin mamma nästa morgon och sade,
'Den är till dig, Mamma.'

Mamman blev generad för hennes tidigare ilska mot flickan,
men hennes ilska blossade upp igen när hon öppnade
presentasken och såg att det var tomt.
Hon sa till sin dotter med harm i rösten.
'Vet du inte unga dam, att när du ger bort en present,  
är det meningen att det skall vara någonting i paketet?'

Hon hade tårar i sina ögon och sa, 'Men, Mamma,det är inte tomt!
Jag blåste kyssar i den tills den blev full.'
Mamman blev förkrossad.Hon föll på knä och slog armarna om sin dotter
och bad henne och förlåtelse för hennes obetänksamma ilska.

En kort tid senare tog en olycka dotterns liv,
och det sägs att mamman behöll det gyllene asken
bredvid sängen för resten av hennes liv.

När hon helst kände sig nere eller mötte svårigheter
öppnade hon asken och tog ut en inbillad kyss och mindes
kärleken från barnet som hade lagt kyssarna däri.

En verkligt underbar känsla, denna gåva till oss är en ask full med
ovillkorlig kärlek och kyssar från våra barn, familjen och vännerna .
Det finns inget mer värdefullare än detta.




Lite vårnytt






Hoppas jag snart kan börja använda den här tunna jackan/kavajen,beställde
den på Halens.


Ny vårig träningsjacka från Stadium

Önskade mig en vit jul,fick det med råge..


Ja här ser man ju tydligt hur mycket snö det är..vet inte om det någonsin
varit så mycket snö under min livstid!



 

Varför drömmer man så mycket i perioder?

Jag har då drömt dom konstigaste drömmar inatt,fattar inte varför jag drömmer så mycket nu för tiden,annars var det ju typ 100 år sen jag drömde.
Känns som jag knappt sovit inatt pga. mitt drömmande,så imorse när jag då hade tänkt att jag skulle gå upp med tuppen,kände jag bara att det gick knappt att ens röra på en enda kroppsdel,var helt lelös och kände mig helt mörbulltad..usch gillar inte den känslan.Så resulatet blev att jag sov ända fram till 10,rätt skönt men jag tycker att det är skönare att gå upp i tid så man hinner utnyttja dagen mer.



Vad drömde du i natt? 
Alla drömmer varje natt..
Om man sover ca 7 timmar varje natt så drömmer du ca 1/4 av tiden.

Det är ju ofta vårt undermedvetna som skildras i drömmarna.
Genom att komma ihåg drömmarna, kan vårt medvetna JAG få en inblick i denna okända del av oss själva som man egentligen inte ser/förstår själv. Och genom att detta få bättre självkännedom.

Många anser att drömmar är meddelande från vårt inre och som speglar vad vi går igenom i våra liv. Drömmar anses också vara en reflektion av vad som pågår inom dig och som fokuserar på viktiga händelser som annars ignoreras i det dagliga livet.


I kriser eller under stora händelser i livet, drömmer man ofta extra mycket. Ofta är det då drömmar som är starka och innehåller mycket känslor.
 Det kan vara ditt undermedvetna som försöker knacka på liksom hos ditt medvetna JAG och ge dig liksom tips om vad som förekommer och kanske till och med ge dig svar.

Fast ibland kan man i en dröm vara medveten om att det bara är en dröm!


Älskar sån här klädstil


Hur söt är man inte



Våran lilla Maja är helt makalös,hon kan ligga hur som helst var som helst och bara sova,kolla in stilen!


Några kloka ord



Det är bättre att slösa med vänliga ord
än att samla på dem......


Min söndagsvila





Känns som jag typ har städat och lagat mat hela dagen,söndagsvila vad är det?? När jag sen till slut var färdig med allt så drog jag på mig bikinin och studsade ner i hot-tuben för en stunds söndagsvila,inte helt fel..det är så skönt att sätta sig där och bara koppla av!

I helgen har jag inte alls varit så duktig med Viktväkteriet som jag var förra helgen,så nu har jag dåligt samvete,uhuu..ja ja imorgon är det måndag och ny vecka och det innebär nya friska tag för min del,men det känns lite pirrigt eftersom jag ska väga mig på tisdag morgon för första gången sen första invägningen och just för tillfället känns det som att helgens fuskande gjort så att det lilla jag säkerligen hade gått ner,har jag gått upp ,jag får väl se på tisdag om så är fallet,jag är superglad om jag ens gått ner 1 kilo under dom här 2 veckorna,för det innebär ändå att jag tappat ett halvt kilo i veckan och det är jag nöjd med om det är så.Halvt kilo låter inte mycket men tänk att man häller upp 5 dl vätska i en liten flaska och tänk sen att det är rent fett,så då är det mycket som man faktiskt gått ner och är det så,så är jag nöjd!




Vilodagen finns inte längre


Söndag ska väl egentligen vara vilodagen,hm..hur många efterlever det i dagens samhälle tror du ?
Inte många skulle jag tro,det är så mycket stress och press under veckorna för dom flesta familjer,så då blir det på helgerna som man får göra allt det som ska göras.
Själv har jag precis rensat hela avloppssystemet i badrummet och bytt till rena sängkläder och nu har jag bara dammsugningen och våttorkningen av golven kvar,sen ska jag ta min söndagsvila,äntligen!

Några kloka ord



Om det är någonting
som du drar dig för,
gör det på en gång.
Det går åt mer engergi
att ha jobbiga saker ogjorda
än att bara göra dom.


Mina 3 favoriter



Darin var super bra och låten var en kanon fin låt som gärna sätter sig på hjärnan..även Timoteij och Crucified Barbara var jätte riktigt bra.Det här var absolut den bästa delfinalen hittills !!

Lördagsmys

Ännu en gång så har dagen bara rusat iväg,ja ja bäst att acceptera att det..
Var iväg en liten sväng till Haninge C med la familia,köpte lite nya grejer på Hemtex och sen en träningsjacka på Stadium,självklart köpte jag en V75:a också,syrran och jag spelar ju ihop varje lördag,så självklart hoppas vi på en storvinst..vem gör inte det !

Nu sitter jag här och väntar på Melodifestivalen,hoppas det blir många bra bidrag,jag kan ju tycka att det varit lite tunt med riktigt bra bidrag hittills,känns inte som att det varit någon sån där riktigt riktig melodifestivalslåt än,men hoppas att det finns en där som väntar på att få etsa sig fast i våra huvuden !
Nu blir det lördagsmys !


Steget före,våren är ju snart här!






Har ni inte prövat så gör det !


Borde göra som resten av familjen

Nu är det tyst i huset,resten av familjen har gått och lagt sig och det borde nog jag också göra,är så trött nu så mina ögon går i kors.
Imorgon ska jag ta en lång och välbehövlig sovmorgon,gu vad jag längtar.
Planerna för morgondagen är att försöka ta mig till gymmet och ta igen passet jag missade idag,sen blir det en sväng till Apoteket för att hämta ut lite Kåvepenin till Hanna som blev biten i går av våran gamla katt Mimmi,hon är så gammal och har ont på vissa ställen (men hon lider inte,vi har varit hos veterinären) och när Hanna då råkade klappa henne på ett ömt ställe bet hon henne så det gick hål,aj aj aj..och kattbett (speciellt utekatter) är inte att leka med,tydligen lätt att få svåra infektioner om man inte får penicilin,så därav ett besök på Apoteket,sen blir det slappa av (bortsett från min vanliga lilla städrunda).



Inte lätt att snart vara 17 år gammal,men måste säga att Mimmi är
väldigt pigg fortfarande,så vi hoppas att vi får behålla henne länge till,
har ju haft henne sen hon var 2 veckor gammal!

Några kloka ord


Tänk på att främlingar
är vänner du inte känner.....


Väntar på Lets dance


Äntligen fredag och det bästa av allt är att jag nu är ledig fram till onsdag,wow inte helt fel..
Nu sitter jag här med en kaffe i handen och brasan är igång,så nu kan Lets Dance börja och ser även framemot Solsidan.
Ha en underbar fredag kväll !

Hjärta pappa

Åh,min söta pappa är bäst!
Han ringde precis och bara ville checka läget och småprata lite,självklart berättade jag med ens att jag sitter fast med bilen, pappa undrade direkt varför jag inte ringt honom och bett om hjälp..så nu är han på väg hit för att hjälpa mig,min söta snälla pappa är alltid så hjälpsam,vad skulle jag göra utan honom !


Vad gör man inte för beach 2010


Äntligen är jag ledig och helgen är välkommen !


Trött på den här vintern

Åkte som vanligt efter jobbet  till våran butik för att storhandla inför helgen,allt frid och fröjd tills jag kom hem till våran gata,iikkk kom inte ens upp för backen med bilen,utan bara gled bakåt vad jag än gjorde,backade lite för att ta fart,jo vad händer..glider ännu längre ner på gatan,långt ner..så får köra runt från andra hållet en bra bit alltså för att försöka få fart och komma upp,men förgäves så bestämmer mig för att släpa alla förbannade matvaror hela vägen nerifrån,för att sen backa bilen in i en lite ficka för att inte stå i vägen för andra bilar osv. jo vad händer då..då fastnar jag i snödrivan med bilen rejält,så nu står den där nu och jag kommer ingenstans,så där rök mitt träningspass åt pipskogen,så nu e jag bara lite lagom FÖRBANNAD !!!!


Hjärnspöken



Nu har jag fått hjärnspöken på besök..dom säger:du har då varit så duktig i onödan,för du har inte gått ner ett skvatt så du kan lika gärna äta det du är sugen på,GODIS !

Inte kan det vara möjligt att dom har rätt..borde väl ändå ha tappat något hekto iallafall ?

Banne mig,tänker vara stark och greja det här..har ju fixat det förr,så fixar det även nu.Visste att det skulle bli jobbiga stunder och nu har jag kommit till den första prövningen,men mig vinner den inte över !!

I like my job

Så var dagens träningspass klar,skön känsla !
Nu snabb lunch och dusch,sen startklar för sista nattpasset för den här veckan,uh yeah.. fast jag ska inte klaga,jag har ett jobb och jag trivs bra..idag åker vi till Ikea för några timmar..lyx! 


Syrran är på väg på lite morgonfika


God morgon

Igår var jag ubertrött,vet inte vad det berodde på..hade lite känning i halsen efter mitt träningspass,hoppas att det inte är någon förkylning som lurar bakom hörnet,just nu så känner jag mig piggare iallafall.
Körde mitt första benträningspass igår efter operationen,du kan tänka dig att det känns i mina ben idag..aj och imorgon kommer det att vara ännu värre,då dag 2 alltid är värst för träningsverk.

Idag har jag min sista natt för den här veckan,sen är jag ledig fram till onsdag nästa vecka,ska bli så skönt att bara få vara hemma,då jag har mer eller mindre bott på jobbet senaste veckorna.


Behöver bara en lugn kväll hemma


Några inköp på stan igår


H&M 49.50:-


mitt favorit smink




världens bästa läppglans (finns inte på alla ställen,tyvär)


det här linnet var jag sugen på,men orkade bara inte prova den,så struntade
i den (vilket jag ångrar idag).


Så här såg glasslistan ut året jag föddes 1972 !


Oj,prisbilden ser lite annorlunda ut idag !


Så här såg den ut året då min äldsta dotter Linn föddes 1996!



Så här såg den ut när min andra dotter Hanna föddes 1997!



  • Den nyblivnSsss
  • a svenska medborgaren Ludmila Engquist springer ärevarv med den svenska flaggan på olympiastadion i Atlanta. OS-guldet lämnar inte ett öga torrt.

  • Göran Persson blir statsminister.
  • Världens mest kända frimärke, det svenska gula treskillings banco, säljs för 15 miljoner kronor på en auktion i Zürich.
  • Annika Sörenstam vinner US Open i golf för andra året i rad.
  • Internetpaket blir årets julklap
    Så här såg den ut året då min äldsta dotter föddes 1996!



  • Dags att åka och träna


    H&M reklam jag sprang förbi och inte kunde låta bli att fota














    Undrar hur många sånna här jag averkat under åren?


    Tuffa lampor på Spiti













    Var som sagt på stan i går på föreläsning,efter det gick syrran jag och Linda (en av våra kollegor) till butiken Spiti,dom har bla. snygga lampor i olika tyger och färger där,men ska jag säga helt ärligt så tycker jag inte att det är värt 5295:- som bla. en av lamporna kostade som jag hade kunnat tänka mig.Jag kan absolut betala det om det är värt det,men för en tyglampa som jag sett i Thailand för bara en liten peng,då kan jag faktiskt vara utan eller köpa den nästa gång jag åker till Thailand.

    Snart ett år sen





    Åh,vad jag längtar !
    Snart är det exakt ett år sen vi var med våra underbara vänner i fjällen och hade en veckas vinter semester,det var sportlovsveckan förra året det och i år ser det inte ut att bli någon vinter vecka för våran del,synd,för det var en riktig toppen vecka med massor av skidåkning,goda middagar,korvgrillning i backen,myspys framför brasan,bastustunder och en massa annat skoj.
    Inte var det sista gången vi hade vinter semester !

    My fruit craving



    Tacksam över mina barn



    Jag älskar mina barn dom är verkligen det bästa jag har,vad vore ett liv utan barnen..har svårt att tänka mig det överhuvudtaget,kan redan idag bäva för den dagen då mina tjejer blivit så stora att dom flyttar hemifrån,får en klump i magen bara av tanken.Vad gör man egentligen när barnen flyttat hemifrån? öh..ja man vänjer sig väl,eller det kanske man inte gör,men man är väl bara tvungen att göra det.
    Då börjar väl ett helt annat liv,jag har bara så svårt att tänka mig det just nu,men man förbereds väl säkert sakta men säkert får man väl hoppas.

    Snart ledig några dagar,tjohoo

    Imorgon är jag äntligen ledig,yeah..sen har jag bara torsdag natten kvar den här veckan sen är jag ledig fram till onsdag nästa vecka,så naice! Känns som jag har bott på jobbet dom senaste veckorna,så ska bli skönt att hinna känna att man är lite ledig också.
    Imorgon blir det självklart ett nytt träningspass,ska köra ett hårt konditionspass och plåga mig själv lite.



    Åhh..

    Hur många gånger idag har jag inte ångrat att jag hellre inte åkte på Viktväktar mötet än den där förbannade föreläsningen som inte gav mig ett skvatt,åh så irriterad jag är..men hur skulle jag ha kunnat veta att det var så uselt..
    Jag är ju så förbannat nyfiken vad vågen hade stått på just precis en vecka efter första invägningen,ja ja får väl överleva en vecka till då.


    Håller på att avlida..

    Sitter på en föreläsning som är jordens tristaste..håller på att avlida av tristess.Jag är ingen talare men dom som håller i föreläsningen,är då defenitivt inte några bra talare eller föreläsare,så tyvär känner jag bara att jag hellre hade kunnat vara hemma och vara ledig i några timmar innan det är dax att åka till jobbet igen !!

    Hörs ikväll

    Plikten kallar strax,så hög tid att studsa in i duschen.Nu är dagens träning avverkad också,känns toppen !

    Ingen ide att fundera utan bara åka,för ingen gör träningen åt en..



    Nu tänkte jag åka och köra veckans första träningspass,förra veckan blev det bara 2 pass pga. att jag jobbade så mycket,så den här veckan ska jag verkligen ta mig tid och träna alla dagar förutom imorgon då jag jobbar hela dagen och natten.

    Vad tror ni,hur mycket har jag tappat första veckan?



    Så har man kommit till en ny vecka.Första veckan med mitt Viktväkteri gick toppen,utan några större frestelser,är nog så bestämd nu att jag ska greja det här så det "finns inga problem och frestelser" bara att tacka och ta emot,för jag vet att det kommer dagar då jag kommer att klättra på väggarna och bara vill ge upp,men nu är jag taggad till 1000,trodde faktiskt helt ärligt att första veckan skulle vara jobbigast!

    Är bara så besviken på att jag inte kan gå imorgon bitti och väga mig,ska ju på föreläsning via jobbet och sen ska jag tillbaka till jobbet på eftermiddagen,så hinner tyvär inte ens gå på kvällsvägningen,skit också..men får se till att försöka hitta ett annat tillfälle i veckan men hade just velat gått imorgon eftersom det precis gått 1 vecka då och är bara såå nyfiken!


    Missar första vägningen..

    Åhh,kom precis på att jag missar Viktväktarmötet och vägningen på tisdag,skit också..jag som sett fram emot att se vad som hänt efter första veckan,jag känner redan nu att jag tappat vikt,vet inte hur mycket men något är det iallafall,så det känns lite surt att inte ha möjlighet att kunna gå pga. en föreläsning som jag ska gå på via jobbet,men jag ska försöka att gå en annan dag i veckan istället,är ju såå nyfiken !

    Hot tube

    Dagen har rusat igen,herre gud säger jag bara!!
    Tycker inte att jag hinner med något förrän dagen är slut..känns som livet rusar i speedfart dagligen,kan väl inte bara vara jag som tycker det,eller?

    Jag åkte in till stan med tjejerna som sagt,tjejerna gick till Coco butiken för att cheka Foki medan jag fick mina naglar fixade,äntligen är dom fina igen..älskar när naglarna är nygjorda!

    Det blev en snabb sväng förbi Ringens Centrum också,så klockan blev rätt mycket innan vi var färdiga så alla hjärtans dag middag fick det bli från Ban Thai (Thaimat),mums!

    Äntligen har jag tagit mitt första bad i hot tuben ute sen operationen,åh det är så underbart att sitta där i det 40 gradiga vattnet när det är kallt ute,hade faktiskt toppluva på mig den här gången,går bra även utan men nu när det är rätt kyligt i luften är det skönt att slippa frysa om öronen.
    Nu sitter jag här och väntar på En annan del av Köping,ha en toppen söndag och alla hjärtans dag alla !




    Hanna rullade sig i snön,huhuuu !!


    Foki gästar Coco

    Nu ska jag sätta lite fart,måste åka in till stan för att fixa till mina naglar,det var ju ett tag sen sist nu igen och just nu ser dom riktigt skräpiga ut.
    Hanna och hennes kompis åker med,eftersom Foki ska gästa Coco butiken,inte alls många meter från nagelsalongen där jag fixar mina naglar,så vi gör en liten repris,precis som vi gjorde strax innan jul !



    Alla hjärtana dag !

    Idag är det väl en dag som alla andra egentligen,förutom att man tänker extra mycket på nära och kära,självklart blir det en extra god middag ikväll också.
    Vad ska du göra en dag som denna och vad gör du för att uppvakta nära & kära ?


    ♥♥♥


    Ser fram emot lite lättare kläder


    Dom här Uggsen får mer än gärna värma mina fötter


    Melodifestivalen

    och godis,inte illa.. ja nu tänkte jag faktiskt njuta av lite godis,det är ju ändå lördag och har en hel del propoints som jag kan utnyttja,so why not..ingen ide att vara för duktig,går ju inte ner fortare för det,risken är ju bara att det blir för jobbigt i förlängningen,det ska ju ändå vara hållbart !

    Godisfri fredag


    Helt otroligt..för en godisråtta som mig,känner mig inte ens sugen om jag ska vara helt ärlig och då är det lika bra att ha en godisfri fredag,får äta mitt godis i morgon till melodifestivalen,har ju en massa propoints som jag kan utnyttja.
    Tror att det är bra om jag har en dag i veckan då jag får äta mitt älskade godis,ska man vara för duktig är risken stor att jag tröttnar,hellre tar jag det sakta men säkert och har min lilla godisdag,än att strypa allt och tröttna efter någon vecka,eller vad tror du?


    Fredagsmys

    Sagolikt att få komma hem efter hysteriskt många timmar på jobbet,känner mig som en trasdocka..
    ska verkligen njuta av helgen nu !

    He en underbar fredagkväll !


    Vaknar du alltid med rufsigt hår?



    Använd ett örngott av siden.Den håller håret på
    plats.Håret rör sig mjukt över sidentyget,medan
    bomull sliter och ger krusigt hår !

    Lite olika ansiktsmasker du kan göra själv




    VÄLGÖRANDE ANSIKTSMASK

    1 msk honung
    1 msk naturell yoggi

    Blanda ihop, stryk på rengjord hy och låt verka i 20 min. Skölj av med ljummet vatten.


    RENGÖRANDE ANSIKTSMASK

    3 jordgubbar
    2 msk havregryn

    Mosa jordgubbarna och blanda det med havregryn. Havregrynen kan stöttas i en mortel innan. Lägg på regjord hy och låt verka i 20 min. Skölj med ljummet vatten,


    FUKTGIVANDE ANSIKTSMASK

    Fruktkött av en persika
    1 msk honung
    1 äggula
    3 msk tistelolja

    Mosa persika med gaffel och vispa samman med honung, ägg och tistelolja. Lägg på rengjord hy och låt verka i 20 min. Sköj med ljummet vatten.

    Frukost time



    Kom nyss från jobbet,men snart dax att åka till nästa jobb,skulle bara hem och duscha och äta frukost,så det fick bli fiberhavregryn med en skivad banan,blåbär,hallon och kanel,ja och självklart en kopp kaffe till.Nu håller jag mig mätt ett bra tag!

    Äntligen fredag!
    Efter jobbet ska jag hem och städa då det inte blev något igår..hm,sen ska jag bara slappa och njuta av en ledig helg,ikväll blir det Let´s Dance och Solsidan.
    Vad ska ni göra en fredag som denna?

    Love


    Det här är den godaste Viktväktarsoppan



    Innehåller endast 2 propoints,toppen som lunch !

    Torra armbågar ?


    Dela en citron på mitten och placera vardera armbåge i
    varsin citronhalva,sitt så i 5 minuter så vips har den torra gråaktiga
    huden på armbågarna förvandlats och blivit mjukare och ljusare !

    Dax att sova nu

    sleeping_cat.jpg image by artzeechris


    Vi äter oss smala,vi bantar inte

    Min 3:dje dag idag med viktväktarna och än så länge känns det toppen,har ätit nyttigt och bra idag med men tyvär inte kommit upp i mina 29 propoints idag,är uppe i 24 propoints,så får vara nöjd med det.

    Helt otroligt att det är så lätt med dom verktyg man får med sig från viktväktarmötena,självklart så står man för diciplinen själv men jag menar,att när man vet hur många points man har per dag (det baseras på sin egen vikt) så är det väldigt lätt att titta i häftet man får med sig hem,hur mycket propoints varje livsmedel innehåller,t.e.x. 2 potatisar= 3 propoints,1 portion havregrynsgröt=3 propoints o.s.v. allt står i häftet,lätt som en plätt..alla som någon gång provat v.v. kan nog intyga hur bra det är och att det verkligen fungerar och inte behöver man avstå från god mat eller något sött och gott,bara man håller sig till den dagliga mängden propoints man har,sen blir det inte sämre av att man får extra p.p. varje vecka (i mitt fall 35 p.p.) som jag ska använda i helgen och tränar man kan man tjäna ihop ännu fler extra p.p. idag körde jag 1 timmes högintensiv konditionsträning,så skramlade ihop 10 extra bara där (till helgen),du som inte prövat v.v. och vill tappa några kilon,då rekomenderar jag verkligen dig att pröva (du kommer inte bli besviken),nä nu ska jag sluta tjata men vill bara dela med mig av en sund viktminsknings metod,jag säger som viktväktarna själv säger:Vi äter oss smala !! Vi bantar inte ! 

     
    Kycklingwok
    ProPoints™ värde:    10
    Portioner:  1
    Förberedelsetid:  15 min
    Tillagningstid:  10 min
    Svårighetsgrad:  Lätt
     
    I en wok kan du blanda i det mesta. Här får en mild, fin kycklingrätt som fräses upp snabbt och serveras direkt på tallrik med kokt ris till.
     
         

    Ingredienser

     
      125 g Kycklingfilé   
      1 bit/bitar Purjolök   
      1 klyfta/klyftor Vitkål   
      1 st Morot   
      1 bit/bitar Kålrot   
      1 tsk Olivolja   
      1 krm Ingefära   
      1 dl Sockerärter   
      1 tsk Soja   
      1 krm Salt   
      1 krm Peppar   
      2 st Soltorkade tomater blötlagda   
      1 1/2 dl Ris kokt   

    Instruktioner

    • Dela kycklingfilén i mindre bitar. Strimla purjo, vitkål, morot och kålrot. Hetta upp en wokpanna eller stor stekpanna med olja och ingefära. Woka kyckling, ta upp. Woka grönsakerna tills de är klara men ändå har lite tuggmotstånd. Lägg i kyckling och låt allt bli varmt. Smaka av med soja och kryddor. Hacka tomater och strö över. Servera med ris.



    Långnäsa till min lediga dag

    men det är sånt man får räkna med nu i dessa tider då vinterkräksjukan härjar,skulle som sagt varit ledig idag,men blev inbeodrad att jobba pga. sjukdom i personalgruppen,klev av imorse efter ett 21 timmars pass,men det är väl lika bra att smida medan järnet är varmt..he he heee imorgon när jag slutar mitt nattpass hinner jag bara hem och duscha och äta frukost sen bär det av till nästa pass,men sen är jag helledig i helgen,längtar!

    Free time


    Behöver precis inte gå hungrig

    Idag har jag jobbat dag och även kväll & natten nu,så längtar tills jag får kliva av mitt pass imorgonbitti,har då jobbat 21 timmar,jag gillar att jobba långa pass så jag kan vara ledig sen några dagar,nu jobbar jag i försig fredag dag nästa gång men sen är jag helledig i helgen,längtar !

    Idag har jag inte kommit upp i mina 29 propoints,vilket man egentligen verkligen bör göra,men i och med att jag jobbat så intensivt har jag inte hunnit engagera mig i att äta stup i ett,men självfallet har jag ätit nyttigt hela dagen och fått i mig massor av frukt och grönsaker (alltid något),tyvär har jag missat att dricka så mycket vatten som jag bör göra nu,men imorgon ska jag skärpa mig och se till att jag får i mig alla mina 29 points och en massa vatten.

    Nu är jag så sjukt trött så jag nästan storknar,så säger god natt och sov sött !


    Älskar verkligen den här låten


    Några bilder

    I går så kom min kära systerdotter Sophia & Kristian (hennes sambo) hit,dom har sovit över här och det är så mysigt när dom kommer på besök.
    Här är några bilder på dom och deras ursöta små hundar.




    lilla Leo


    tuffing i sin vinteroverall


    Rex & Leo




    på väg ut på en promenad

    God morgon !

    I går kände jag mig riktigt stark och laddad till 1000 inför min viktminskning och även idag känner jag mig super peppad,skön känsla..jag tror att mycket har att göra med den mentala förberedelsen inför det här,jag har ju som sagt laddat länge inför det här och behövde en ordentlig knuff för att sparka igång,så därför valde jag att gå med i v.v. man blir så inspirerad och laddad och ja jag vet att jag kommer att ha mina dåliga dagar och vill bara ge upp,men då gäller det bara att kämpa vidare och när jag lyckats med det så blir jag ännu mera peppad för att jag lyckats att besegra frestelser och motgångar och sist men inte minst blir jag otroligt peppad när jag ser vågen visa en mindre siffra..




    Dagens frukost och självfallet några koppar kaffe.

    På väg mot ett lättare liv

    Sorry för min dåliga uppdatering idag !

    Idag var jag som sagt iväg med syrran på vårat första Viktväktarmöte och inskrivning,eh om jag säger så här,så blev jag lite chokad,trodde nämligen inte att jag vägde riktigt så mycket som jag gör just nu,ehm..men nu är jag så taggad och peppad så det här ska gå bra,men det kommer inte bli en lätt viktresa eftersom det kräver ju en hel del disiplin och engagemang.

    Jag kan iallafall varmt rekomendera Viktv. för dig som vill gå ner på ett sunt sätt och ändå kunna äta det du vill och är sugen på,grejen är bara den att man har ett visst antal propoints per dag och dom gäller det verkligen att äta också,i mitt fall har jag 29 points per dag och det kommer jag att klara mig gott på,om jag väljer att spendera dom på rätt sätt och sen får man extra veckobonus att välja och använda för lite extra festligheter (när man nu vill välja att använda dom) sen får jag även extra points vid varje träningstillfälle som jag kan välja och spendera hur jag vill,så jag komer nog att greja det här eller jag vet att jag kommer att göra det (har ju lyckats med det förr så).
    Nästa vecka ska vi som sagt dit på våran 2:dra vägning och det ska bli så spännande,längtar och vill bara att det ska ha gått några veckor så jag kommit igång med viktminskningen!


    Först till Viktväktarna sen till jobbet


    Inte många timmar kvar nu

    Har kommit in i någon form av andra andning,var ju så sjukt trött i eftermiddags så hade varit skönt att bara få ta en liten powernapp,men vem har tid för sån lyx på eftermiddagen,när allt ska fixas och ordnas med middag och skjutsas till ridning o.s.v. så det är bara att köra på så går det över,precis som det gjorde och nu sitter jag här och ugglar fortfarand,resten av familjen sover (klockan är ju rätt mycket).

    Min systerdotter Sophia och hennes sambo Kristian skulle ju ha kommit hit idag,men dom kommer imorgon istället,längtar tills jag får träffa dom och deras underbara små söta hundar,dom e så söta så man bara kan dö (ska ta bilder imorgon,så får ni se)!

    Imorgon sparkar jag igång mitt Viktväkteri med min syster,vi ska dit på morgonmötet som börjar 08.30,ikväll har jag faktiskt syndat med lite godis,känns faktiskt lite legalt,eftersom jag kommer att köra på nu framöver (borsett helgerna,då jag ska unna mig ngt gott),känns lite som nu eller aldrig som det gäller,varför skjuta på det ! 


    Gäsp

    Fy sjutton gubbar vad jag blev trött helt plötsligt,inte ens en kopp kaffe hjälper nu..åh vad skönt det skulle vara att ta en powernapp,icke sa nicke så blir det inte,ska börja förbereda middagen eftersom jag ska köra tjejerna till ridningen om en stund,så lika bra att börja lite smått..


    Nu är jag trött på vintern..


    Roligare när man är 2

    Så skönt när jag bestämt mig för att verkligen ta mig i kragen och så har jag övertalat (eller det behövde jag inte göra så mycket) syster yster att haka på,så nu kör vi båda tillsammans,det blir ju lättare och roligare när man har någon att bolla tankar och ider osv. med,jag vet ju av erfarenhet att det blir en del snack runt det här,första tiden är det bara det som existerar i huvudet,sen kan det ju vara bra att kunna peppa varandra för inget får man ju gratis utan självklart så får man kämpa !

    Yes,imorgon kör vi..är det någon som vill haka på så är ni mer än välkomna !


    Skönt med en ledig dag

    Äntligen hemma,förra veckan blev lite mäktig med jobb,så det ska bli skönt att den här veckan blir lite lugnare.
    Sitter och njuter av frukost och kaffe och vetskapen om att vara ledig är ju inte så fel det heller.
    Idag kommer min söta syster dotter Sophia och hennes sambo Kristian till oss,dom bor inte i Stockholm (snyft) så av naturliga själ kan vi inte ses så ofta som moster skulle vilja,så ska passa på att njuta av att få ha dom här nu när dom kommer.

    Om en stund är det dax för mig att köra igång veckans första träningspass,underbart!
    Funderar verkligen på att anmäla mig till Viktväktarna,dom har ett möte imorgonbitti 8.30 som jag tänkte gå,börjar inte jobbet förrän 11 så jag hinner perfekt dit,känns nästan som det är meningen att jag ska dit !
    Jag kommer inte idiot köra,kommer att unna mig gott till helgerna ändå (med måtta självklart) så kommer att lusläsa alla deras recept,finns mycket bra och goda recept !


     Chokladpannacotta ! 
     Favoriter   
     Skriv ut     Email   
     

    efterrätter


    ProPoints™ värde:    5
    Portioner:  2
    Förberedelsetid:  5 min
    Tillagningstid:  10 min
    Svårighetsgrad:  Lätt
     
    Chokladpannacotta - denna ljuvliga dessert - serveras med färska bär att smutta på efter middagen.
     
         

    Ingredienser

     
      2 st Gelatinblad   
      1 dl Matlagningsgrädde 7%   
      1 dl Lättmjölk 0,5%   
      1 1/2 msk Socker   
      30 g Choklad mörk   
      1 dl Hallon   
      1/2 halv/halvt Mango   

    Tålamod

    Har haft min ursexiga (not) korsett på mig i 2 dagar och måste säga att den gör underverk,svullnade på magen har börjat arta sig,är fortfarande lite svullen men tror att der ger med sig med tiden,egentligen är det nog inte konstigt att man drar på sig svullnad efter en sån stor operation som jag gjorde,läkningen tar nog sin tid och jag borde ha mer tålamod,men som sagt så var jag knappt svullen något alls efter operationen,utan var verkligen super platt direkt,så det känns lite konstigt att bli svullen så här 2 månader efter..


    Viktväktarna är toppen

    Dagens träningspass är över,åkte till gymmet och körde stenhård konditionsträning,så nu känns det riktigt bra i kroppen.
    Har ju bestämt mig för att tappa några kilon som har smygit sig på sakta men säkert,tränar ju och så men måste dra ner på portionerna osv. lagar inte speciellt fet mat överhuvudtaget eftersom jag inte tål fett (blir dålig i magen av det) så på så vis äter vi som oftast rätt nyttig mat,men jag tror att min lilla bov är den där 2:ra portionen man som oftast tar för att det är gott och sen kanske jag äter lite för mycket kolhydrater,så dom kan jag nog också dra ner på.
    Satt och tittade på Viktväktarnas hemsida och funderar på att gå med där igen,gick ju där för 12 år (tror jag att det var) sen då jag drog på mig extra kilon efter dom täta graviditeterna som jag sen hade svårt att bli av med och måste säga att Viktväktarna är toppen bra,det fungerar verkligen,synd bara att så många har förutfattade meningar men oftast är det dom som aldrig varit med där och fått för sig en massa saker.Förra gången (för då 12 år sen) gick jag ner 8 kg med Viktväktarna,sen enligt dom fick jag inte vara med längre,om jag skulle gå ner mer som jag ville,så då gick jag ur och fortsatte på egen hand och det gick jätte bra,eftersom jag hade med mig kunskapen därifrån,så gick ner ganska mycket och var super nöjd,men som sagt så nu dom sista åren har det sakta men säkert gått upp,kom in i en dålig träningsperiod efter min knäfraktur och kom av mig med mat och allt,tyvär..men nu fasiken ska det bli ordning på torpet igen !


    Frukost med familjen

    Vi är lite kort om personal på jobbet så hoppade in en extra natt i natt och nu får jag snart åka hem,då ska jag äta frukost med familjen sen har jag inga större planer för dagen,ev. träna en sväng,får se.Jobbar ju inatt igen så ska nog unna mig lite söndagslugn innan det.

    Vad tyckte ni om melodifestivalen ? Själv blev jag besviken,den enda låten som egentligen var bra,var ju Lindas låt nr.3,men det var ju iför sig första deltävlingen,så håller tummarna för att det kommer en hel del bra låtar,jag är ganska säker iförsig att det kommer att framföras en del toppenlåtar,Sverige är ju bra på att leverera bra musik tycker jag !


    Klippa och klistra

    Idag har jag bara lekt lite med bloggen som ni märker,men det är ju så roligt.
    Idag har vi storrensat i tvättstugan,fy sjutton vad man samlar på sig skit men nu som sagt så är det ordning och reda så gott det går,får bortse från dom trasiga skåpen osv. men det ska fixas snart..eh,hoppas på det iallafall.

    Nu ska jag bänka mig framför tv:n och se på melodifestivalen,yeah.Är nog inte ensam om det !

    Jag gör det iallafall


    Vad vet vi om även livet är en saga..


    vissa får ett lyckligt slut och andra ett olyckligt..hoppas att man själv inte ingår i det sistnämnda !

    Shoppingsugen


    Vad ska ni förgylla er lördag med?

    Haft lite lekstuga med egna kreationer,det värsta är ju att tiden bara rusar iväg när man sitter vid datan och leker,hm..så nu ska jag börja göra lite nytta också.

    Snart dax för lättare plagg


    Festkreation


    Det här e bara så häftigt



    Om du nu bara klickar och lyssnar på det här,så kommer du tyvär bli besviken men ta dig verkligen tid och ladda ner det här i din mobil,ipod eller vad du nu har,men du MÅSTE lyssna med hörlurar,jag lovar att du kommer att tycka det är asballt,ta dig verkligen tid och gör detta så får du uppleva något som är såå asläckert och annorlunda !
    Det är precis som i 3D filmer att det känns som du är med i men nu i detta fall med ljudet,lova nu att testa !!!

    Nu är dom födda



    såå sjukt söta Bengalkattungar (tamleoparder) !

    När din tvättmaskin gått sönder

    Tycker den här är rätt bra,ha ha haa (snygg mage förresten)


    Tio poäng av tio möjliga



    Eftersom Lasse (min man) äger en egen Vi butik,så får vi en en hel del varoprover och denna gång så fick vi ett nytt tvättmedel Ariel Gel,måste varmt rekomendera den till er,köp den när ni ser att den kommit ut i butikerna,den var toppen bra och förpackningen var pricken över i:et ur praktisk synvinkel,inget kladd och spill eftersom tvättmedlet var geleaktigt.

    Fredags middag



    Som sagt så gjorde jag gulaschgryta till middag,toppade den med fetaost och färsk persilja,den här är enkel men ändå god och tar inte så lång tid att göra heller,toppen !

    Äntligen hemma

    Åh vad naice att komma hem,nu ska jag fira fredag och bara njuta,ska göra gulaschgryta till middag och självklart dricka ett gott vin till.
    Senare ikväll blir det Lets Dance och sen självklart Solsidan och en massa godis till det.
    Ha en mysig fredag kväll !

    Kaffe

    Tog en yggepygge sovmorgon idag,har hunnit med lite frukost och kaffe redan (ska dricka en till nu) sen ska jag sätta en rem och täda av här hemma,så jag inte behöver börja med det när jag kommer hem från jobbet,då e det ju dax att ställa sig och ha Klasses Kockhörna,så skönt att ha städningen färdig.
    Ha en toppen dag alla och njut av det fina vintervädret !



    Vi ska nog ändå försöka njuta av den här vintern,då den snart ändå är över,wow tänk att vi snart kan se fram emot våren och sommaren !!!

    Älskar väggord








    Jag har hittat en supersida med en massa fina och väldigt billiga väggord,jag ska beställa några i helgen,så om ni är intresserade säg till så får ni sidan av mig ! 

    Melodifestivalen 2010 startar på lördag


    Årets programledare !

    Älskar verkligen melodifestivalen och måste villigt erkänna att det slår Eurovisionsschlager festivalen med hästlängder,för där känns det verkligen inte som man röstar på bästa låten utan på sina grannländer,jag kan tycka att man inte ens skulle få rösta på sitt grannland för att det skulle bli någon rättvisa,eller vad tycker ni ?

    Shit,på lördag är det dax för den första deltävlingen i Örnsköldsvik,kommer att sitta bänkad !

    Dom åtta första tävlande artisterna är:
    Jessica Andersson
    Linda Pritchard
    Jenny Silver
    Salem Al Fakir
    Anders Ekborg
    Ola
    Pain of Salvation





    Sorry

    Har haft tankarna på helt annat än min blogg idag,så därav dålig uppdatering men ska ta mig i kragen i helgen och blogga lite mer ev. något videoinlägg också.
    Ikväll har det varit en skön slappar kväll framför brasan och så har jag tittat på Made in Sweden (like Andreas ♥) och druckit en massa kaffe.

    Imorgon ska jag jobba dag (för omväxlings skull) mysigt det med ibland,hinner vakna upp i lugn och ro och ta det lite lugnt eftersom jag inte börjar förrrän kl.11,så ska hinna med något inlägg också.


    Syrrans nya kattunge



    Please,låt det inte vara så illa..

    Träffade som sagt min kirurg idag och även han blev väldigt fundersam..jag borde inte vara så svullen 2 månader efter (har ju varit helt platt hittills) och just att det kom precis efter att jag överansträngt mig förra veckan,då jag fick hjälpa till att putta nga bilar på p-däcket på jobbet (då alla typ hade fastnat där,pga all snö som kommit under natten),nu måste jag börja att använda min korsett igen i några veckor för att se om svullnaden lägger sig,Magnus (min kirurg) sa att vi bara måste avvakta i hopp om att det lägger sig och att vi håller det under uppsikt,blir det värre måste jag självklart dit men annars så avvakter vi till i slutet av Mars då jag ska dit igen,vill det sig riktigt illa kan det vara så att stygnen i magmusklerna har släppt,det märker man vid nästa besök då jag måste göra vissa övningar och ansträngningar,då ser man o det buktar ut fortfarande och då är det ett tecken på att det gått upp..iik,när han berättade det blev jag högröd i ansiktet av besvikelse,att ens tänka tanken att jag eventuellt kan behöva göra om min operation var/är otänkbar,hade bara lust att sjunka under jorden..men tyvär så hjälper inte det..nu är det bara att hoppas innerligt att läget inte är så och att det bara är någon överansträngning av muskeln och att det därför samlat vätska och blivit svullet.
    Åh är så besviken på mig själv att jag var så dum att jag överansträngde mig !!


    lilla väntdelen på Improva


    man känner sig verkligen välkommen när man kommer dit,kramar & kaffe,
    blev även erbjuden frukost,men hade precis ätit.








    Väntar

    Har varit inne hos syster Eva precis här på Improva,även hon såg direkt att jag är väldigt svullen och blev lite fundersam,så nu sitter jag och väntar på min kirurg som opererade mig,så får jag höra vad han säger..hm..lite smånervös att det är ngt..

    Längtar till sommar & semester


    Den här bilden tog jag på Gotland i sommras,nu längtar jag ännu mer när jag ser på den här bilden.


    Det här Creperiet i Visby rekomenderar jag varmt !


    en av Creperiets goda efterrätts crepes (du kan självklart beställa en som huvudrätt också,men då självfallet med en annan matig topping)


    Tofta Beach,vem vill inte ligga där nu !!

    Vill veta nu..

    Är lite nervig inför imorgon,då jag ska till Improva,har som sagt dragit på mig svullnad över magen,det spänner som sjutton och gör ont,så något är det,det känner jag (var inte ens så svullen direkt efter bukplastiken,så varför nu,2 månader efter?),hoppas innerligt att det inte är tex. bråck (vilket tydligen inte är helt ovanligt),då får jag psykbryt..nä men nu ska jag inte tänka så,får vänta tills imorgon som sagt,då får jag förhoppningsvis svar.


    Äntligen

    blev jag av med min utväxt,nu ser jag iallafall inte flintis ut (ler),tack kära syster för din hjälp! Nu ska jag åka till jobbet,laddad för ett 22 timmars arbetspass,yeah !
    Ha en underbar dag,så hörs vi senare ikväll !


    God morgon !

    Idag börjar inte mitt jobb förrän 11 så min söta snälla syster kommer en snabbis för att hjälpa mig med min äckliga utväxt,nu när jag e så här mörkhårig och jag får utväxt ser jag nästan lite flintskallig ut,eftersom jag e blond i mig själv,så nu blir jag snart av med den för den här gången,Äntligen !



    Älskar Lexington

    Lexington lyckas med att få till det ljusa och frächa,utan avkall på den där mysiga och hemtrevliga känslan.Deras inredning ger den en sån där vuxen,klassisk och elegant stil på något sätt och jag bara älskar det !
    Här kommer några bilder..  

      








    Smoothie är alltid lika gott..



    Hanna fick ett ryck och gjorde smoothie till kvällsmål till la familia,det
    smakade självklart super gott !

    Gina Tricot skjorta



    Gina har fått in ett gäng med rätt schysta skjortor,hade svårt att välja
    men det fick bli den här!

    Varför nu ?

    Vet inte vad som hänt med min mage?
    Är svullen och har ont (alltså ingen vanlig magont,utan där jag opererat mig) ser nästan ut som jag skulle typ vara i 3:dje månaden (nej,tänk inte ens tanken..Jag är INTE gravid),jag som varit helt platt i magen,men nu är jag allt annat än det (snyft) och sen har jag ont på ett konstigt sätt..förstår faktiskt inget nu,det är ju ändå över 2 månader sen jag opererades och allt har gått toppen bra hittills,så här långt efter borde det verkligen inte bli några komplikationer,kan jag tycka,hm..
    iallafall så ringde jag till Improva (kliniken där jag opererades) idag och pratade med sköterskan,vi bestämde att jag ska dit på torsdag för att cheka läget,uuh hoppas att det inte är något knas..

    Kom på att förra veckan när det var sån snökaos så vart min bil och en massa andra bilar inparkerade på p-däcket på jobbet,så självklart fick vi som var där hjälpa varandra att komma loss och det var nog efter det (om jag tänker efter) som det började göra ont och svullna.
    Hade egentligen velat åka in till Improva redan imorgon men självklart så jobbar jag både dag och natt imorgon,så får åka direkt efter jobbet på torsdag morgon.


    IT Nisse

    Dagen började med att jag åkte till syrran på lite kaffe & frukost,sen hem en snabb sväng och sen till gymmet,idag gick träningen mycket bättre,körde hårt med konditionsbiten,var helt slut sen efter men nu har jag en riktigt bra känsla i kroppen.
    Direkt efter träningen kom jag hit till mina föräldrar,skulle agera lite IT Nisse till pappa.
    Strax ska jag bege mig hemåt och göra lite nytta !
    See you later !

    Inte nu,när jag kommit igång med träningen..

    Undrar om jag är på väg att bli dålig..känner inget än (låter konstigt va) men,min kropp är som en spåtant (eh,låter ännu flummigare),idag när jag var och tränade så gick det riktigt trögt och jag pallade knappt något alls,andfådd efter bara några minuter och så som det kändes idag,brukar jag känna varje gång jag sen har blivit dålig eller sjuk,märker det på träningen innan ens jag känner några fysiska symtom som t.e.x. halsont,feber o.s.v. så nu är det bara att invänta och se och blir jag inte sjuk undrar jag vad det då var som tog emot så ovanligt hårt (känner min kropp rätt väl vid det här laget och så här brukar det vara varje gång innan jag ens hunnit bli sjuk).

    Jag har absolut inte varken tid eller lust att bli sjuk,så hoppas innerligt att jag bara hade en riktigt dålig träningsdag !

    Full Finne



    Robert är ju bara för sjuk,han e ju underbar ! men den där finnen han imiterar
    känner jag inte igen mig i (än iallafall) !! HA HA HAAAA...




    Det här e anledningen till varför jag inte kollar på Finska nyheter,ha ha haaa...


    ha ha haa finner inga ord..

    D-vitamin gör dig även piggare

    Holistic D3-vitamin

    Släpp in solen i ditt liv!
    D-vitamin är hett just nu. Det har forskats mycket om D-vitamin de senaste åren, och resultaten börjar sippra ut i tidningsartiklar.

    Brist på D-vitamin kan leda till en rad problem:

    • benskörhet
    • vinter- och vårdepression
    • benskörhet
    • infektionssjukdomar
    • cancer
    • hjärtsjukdom
    • autism
    • fibromyalgi

    med mera…


    Min läkare på Immubristenheten i Huddinge Sjukhus rekomenderade den här till mig,då trötthet är mitt stora problem pga.min IGA-brist och det är nog många som lider av trötthet just på vintern,det är ju ganska rimligt eftersom sol gör att vi blir piggare och under vinterhalvåret så får vi ju tyvär knappt någon sol,så D-vitamin i tablettform är en mycket bra hjälp för trötthet.Självklart så ger jag det en ärlig chans,så gick till en hälsokostaffär och köpte mig en burk 164:- tycker jag är värt att betela alla gånger om den hjälper mig att bli piggare.
    D-vitamin är självklart bra för alla,så lider du av trötthet,pröva den här produkten.

    Go´Morron

    Som vanligt så har helgen bara rusat igen,tyckte att det var fredag precis..och nu har vi kommit fram till måndag igen,det sköna är att veckorna går så fort och att det snart är helg igen.
    Imorse gick jag upp med tuppen och kokade polentagröt till mina små kycklingungar,skönt att komma upp i tid så jag hinner utnyttja dagen på bästa sätt .
    Träning står på agendan idag,sen har jag inte så mycket för mig förrän det är dax att bege sig till jobbet,börjar inte mitt pass förrän kl.15.00 så hinner nog med en hel del annat än träning också,för sysslorna här hemma tar ju aldrig slut,på gott och ont !


    Polentagröt till frukost,smakar nästan som mannagrynsgröt..


    frussen som jag är så satte jag igång en skön brasa också,mysmorgon..

    RSS 2.0