Tävlingen avslutad om dom 2 Turkietgrejerna


Som sagt..är heelt slut,så hörs imorgon! S...

img_0073 (MMS)

Som sagt..är heelt slut,så hörs imorgon! Ska strax ha lite lördagsmys med la familia och titta på film och äta båtgodis..Puss & kram,ha en underbar lördagkväll!


Köpte ett halsband på båten som jag gillar...

img_5249 (MMS)

Köpte ett halsband på båten som jag gillar jätte mycket,visst är den fin!


Hejsvejs i lingonskogen!!  Dålig uppdateri...

img_6807 (MMS)

Hejsvejs i lingonskogen!!  Dålig uppdatering på min blogg den här helgen..var som sagt på Cinderella-kryssning med Lasse ( min man) och våra söta vänner Laila & Tony,så där av den dåliga updaten här..får ta igen det imorgon,jag är helt slut..det kostar att ligga på topp *ler*.Kommer att lägga upp några bilder från kryssningen imorgon,när jag är människa igen..poängterar att jag är trött och sliten endast p.g.a. för lite sömn *blink blink*!!


Tävlings info.

Tack söta du som orkar kommentera,jätte kul varje gång jag öppnar min blogg och ser att du engagerat dig,jätte kul.Det är kommentarerna som gör att man orkar blogga vidare!


Som sagt så lägger jag inte ut kommentarerna till tävlingen förrän den är avslutad och har jag inte fått tillräckligt många som är intresserade till 31/7 kl.23.00 förlänger jag tävlingen lite till och med anledning av att jag vill att så många som möjligt ska kunna vara med,för priserna är inte dåliga (måste säga att dom är jättefina)..


Så kom igen..skriv en kommentar där du gissar vad det är och skriver sen en kommentar med en beskrivning max 25 ord på varför du ska ha en av dessa prylar,glöm heller inte att kommentera om båda sakerna för sig (självklart går det att skriva på samma kommentar men då blir det 2 beskrivningar i en och samma kommentar) om du vill ha chans på båda!!



Puss till er som engagerar er,tack!!


Cinderella kryssning



Glöm inte att vara med att tävla!!



Idag startar jag en tävling på 2 märkesgrejer från Turkiet.Du gissar och skriver sen en kommentar med en beskrivning på varför du ska ha en av dessa prylar.

Jag kan ge 2 ledtrådar på vad det är..

Den ena har med tid och göra och det andra har med pengar att göra..inte så svårt att gissa,eller hur!

Du kan redan nu börja gissa på vad det är och skriv sen en kommentar om vad du tror att det är och beskriv med med max 25 ord varför just du ska ha en av dessa..

Den bästa beskrivningen vinner och om du gissat rätt (självklart)!

Jag publicerar inga kommentarer förrän tävlingen är avslutad.
Tävlingen avslutas 31/7 kl. 23.00





Solarium fick bli min räddning idag

Turkietfärgen bara rinner av

och jag blir blekare och blekare,booo..vart tog sommaren vägen..?

Inte så lätt att försöka behålla färgen på naturlig väg,så jag åkte i min lilla desperation en sväng för att bättra på solbrännan..som sagt på så fick det bli på konstgjord väg.

Hur mycket jag än försökte att blunda och önska att solen skulle visa sig för oss desperata semesterfirare,så infriades inte min önskan..inte idag iallafall,tyvär!


Igår köpte jag två av mina favorit sminkpr...

img_6807 (MMS)

Igår köpte jag två av mina favorit sminkprodukter,dom är outstanding mina favoriter,läppglansen i Lancome Soleil Glow är så skön på läpparna,den är absolut inte för kladdig och den ger skitsnygg glans och det bästa av allt är att den har solfaktor i sig,så den har jag jämnt och då menar jag ordagrannt jämnt ( ja inte när jag sover då) på mig,skulle jag råka åka iväg utan att få med mig den blir jag kinkig *blink blink* ha ha haaa jag är nästan som Maria Montazami just med min läppglans..


Sitter just nu och får mina naglar fixade,...

img_6807 (MMS)

Sitter just nu och får mina naglar fixade,yes..älskar när dom är nygjorda och fina! Imorgon blir det en liten partytripp så måste vara lite fin * ler*,som sagt så älskar jag allt som har med skönhet att göra,är nog inte ensam om det heller..!


Kosmetisk Tatuering


Inte ser man ett dugg vad jag köpte för sm...

img_6807 (MMS)

Inte ser man ett dugg vad jag köpte för smink idag va..! Det blir lite Lustigahuset varning på det här inlägget *blink blink*!!


Oops vad dagen har rusat på tok för fort.....

img_6807 (MMS)

Oops vad dagen har rusat på tok för fort.. Tjejerna och jag kom precis hem från stan,vi har shoppat lite och sen var vi på bio och efter bion gick vi ut och åt,vi har haft en super mysig dag tillsammans! Mysigt med tonåringar måste jag erkänna,allt blir så mycket enklare (inte alltid iförsig)*host host* men för det mesta iallafall!!


Statistken höjdes..rejält igår

Vad var det som hände..?


Sitter och får mina ögonbryn fixade.Ställe...

img_6807 (MMS)

Sitter och får mina ögonbryn fixade.Stället jag är på nu,fixar dom ögonbrynen med sytråd,man blir verkligen len och blir av med alla småfjun också.Jag tycker att det är ett kanon sätt dom använder sig av,har du inte prövat det någon gång så gör det! Sitter just nu med färg på ögonbrynen,mina är så väldigt tunna och ljusa i sig själv,så jag måste färga mina.Hoppas dom blir tillräckligt mörka nu..


Min katt är bara för skön,han har sprungit...

img_6807 (MMS)

Min katt är bara för skön,han har sprungit runt som en jag vet inte vad..jamat,pratat och flygit runt i stort sett hela huset "har ju hört talas om flygande Bengaler",tror att jag har lyckats att få tag i en sån..nu är han då helt slut,efter sina tokryck och vad gör han då,jo han lägger sig i kökshot..hm normalt eller,,kanske för en Bengal men inte för mig * ler*,söt är han i varje fall!


Schhhhhh på mig.. det är alldeles tyst i h...

img_6807 (MMS)

Schhhhhh på mig.. det är alldeles tyst i huset,alla sover.Tonåringar i huset,då kan ni föreställa er hur länge dom sover..nu ska jag iallafall smyga ut i köket och njuta av en kopp kaffe.Satt uppe i natt till strax efter 2 och gjorde en beställning på visitkort,det var som att sitta och klippa & klistra,fast på nätet..! Borde vara tröttare än vad jag är..hm,tröttheten kommer nog i efterhand.


Pizza-Hut middag

Nu ska jag skylla på att jag har semester..

och slarva med maten (oh no),tänkte faktiskt ta mig till Pizza Hut med familjen,det var ett tag sen för min del,så nu tänkte jag faktiskt slarva..japp och med gott samvete!



Letters to Juliet

Biotime imorgon


Imorgon tänkte jag och mina döttrar gå på bio,vi tänkte se på Letters to Juliet,är det någon som sett den?
Vad tyckte du isånnafall?



Puss till alla mina läsare,även till dig s...

img_5249 (MMS)

Puss till alla mina läsare,även till dig som är ny,hjärtligt välkommen !!


Vad händer med min statistik..? Den ökar h...

img_6807 (MMS)

Vad händer med min statistik..? Den ökar hela tiden,jätte kul att se!! Finns det någon som kan hjälpa mig på traven,hur har just du hittat till min blogg? Är det någon som har länkat mig utan att jag vet.. Kul är det iallafall,jätte kul rättare sagt!


Sommar & sol och kanon väder ute,vad är bä...

img_5249 (MMS)

Sommar & sol och kanon väder ute,vad är bättre än en glass då..!


Jag och min dotter Hanna!

img_6807 (MMS)

Jag och min dotter Hanna!


Just nu är jag på en Robotbåt som heter Ys...

img_6807 (MMS)

Just nu är jag på en Robotbåt som heter Ystad,den står vid Wasamuseet på Djurgården. Hade inte så mycket att göra idag,så något måste man ju hitta på göra när man har semester..


Har varit lite off..så därför har jag inte...

img_6807 (MMS)

Har varit lite off.. så därför har jag inte haft någon inspiration till att blogga heller.Ibland är det nog nyttigt att pausa lite! Loggade in här på min blogg idag och fick en väldigt glad överraskning,statistiken har skjutit i höjden..och jag har ingen aning om varför ?? Jätte kul iallafall,välkomna!! Är det någon som vet vad det kan bero på? Vore ytterst glad för ett svar!


Märkesgrejer-Tävling



Idag startar jag en tävling på 2 märkesgrejer från Turkiet.Du gissar och skriver sen en kommentar med en beskrivning på varför du ska ha en av dessa prylar.

Jag kan ge 2 ledtrådar på vad det är..

Den ena har med tid och göra och det andra har med pengar att göra..inte så svårt att gissa,eller hur!

Du kan redan nu börja gissa på vad det är och skriv sen en kommentar om vad du tror att det är och beskriv med med max 25 ord varför just du ska ha en av dessa..

Den bästa beskrivningen vinner och om du gissat rätt (självklart)!

Jag publicerar inga kommentarer förrän tävlingen är avslutad.
Tävlingen avslutas 31/7 kl. 23.00





Bergodalbana

Vet inte hur jag ska göra..

Har mina funderingar på att kasta vantarna på bordet..!!!

Ingen energi

Idag är jag helt ur fas..

Så återkommer troligtvis imorgon!

Puss & Kram ♥


Även Milo har vaknat till liv nu och säger...

img_6807 (MMS)

Även Milo har vaknat till liv nu och säger God morgon!


Vad skönt att få sova ut!!! Men det är ege...

img_6807 (MMS)

Vad skönt att få sova ut!!! Men det är egentligen ännu skönare när man går upp i tid och gör något vettigt av morgonen men idag beslutade jag mig för att ligga kvar i sängen,alla sov ju ändå t.o.m. katterna.När jag legat vaken en bra stund och bara stirrat upp i taket så kände jag kaffesuget bara starkare och starkare,till slut kunde jag inte stå emot så smög ut till köket och hämtade mig en mugg med dagens bästa kaffe...morgonkaffet! Så nu ligger jag här i sängen och bara slappar och dricker kaffe,sen ska jag ta mig i kragen och börja göra lite nytta.. God morgon förresten!!


Wallander Vittnet

Nu ska jag kolla på Wallander och bara ha fredagsmys.
Här kan du se ett litet klipp om du också är nyfiken på den senste Wallander filmen.

Ha en skön fredag!


Bli av med milier i ansiktet

Inkapslade porer kan ge dig missprydande knottror i ansiktet. Så här blir du kvitt dem.


Brukar du få små, vita och hårda knottror i ansiktet? Det handlar troligtvis om milier, som består av talg inkapslad i bindväven och som ofta uppkommer på kinderna och runt ögonen.

Milier är lätta att missta för finnar eller pormaskar och i båda fallen handlar det om igentäppta porer. Men milier saknar en poröppning, då de är täckta av ett tunt hudlager. De kan därför vara svåra att bli av med och sitter ibland kvar i flera år. 

Vill du bli av med missprydande milier är det absolut bästa att uppsöka en hudspecialist. Många hudterapeuter tar bort milier som en del av en vanlig ansiktsbehandling. Det finns även laserbehandlingar som kan hjälpa.

Det går också att få bort dem på egen hand, men då gäller det att vara väldigt försiktig, särskilt om de sitter nära ögonen. Du ångar då huden så att porerna öppnar sig, sticker hål på milien med en helt ren nål och klämmer försiktigt ut innehållet.

En långsammare men skonsammare metod som blivit en populär husmanskur är att massera in milierna med jojobaolja. Efter några veckar sägs de lösas upp och minska i storlek för att till sist försvinna helt. 

Milier är inte farliga utan har endast kosmetisk betydelse.

Källa: Improveme


thestudio.se

Annorlunda telefonsamtal


Det ringde en kille till mig igår och presenterade sig som Anders och sa att han ringde från The Studio.Han ringde för att bjuda in mig till en såkallad "Modell för en dag".
Självklart blev jag misstänksam..Var ligger haken i det här,tänkte jag..så jag frågade honom:vad är haken i det här nu då?

Han: Ja a du,det har jag också funderat över men det finns ingen.Det vi gör är att bjuda in dig och någon eller några av dina vänner på att få prova på "Modell för en dag" gratis,du är inte bunden till något alls.Vi sminkar dig/er och fotograferar er och om ni sen är nöjda med en eller flera bilder så kan ni köpa dom ni gillar och även sminket kan man köpa om man vill det.Thats it,sa han..så ingen hake! 

Jag tyckte att det lät som en rolig grej att kunna göra,självklart så kikade jag in på deras hemsida under telefonsamtalet och tyckte att det såg seriöst ut,så jag bokade in 10 September kl.16.00 och då får jag ta med mig 2 personer,så min tanke nu är att fråga om det är någon som är intresserad av att följa med mig?

Skicka en kommentar om du vill följa med,är det många som är intresserade så får jag dra lott och på det sättet välja ut 1-2 som följer med mig.
Jag tar inte emot anmälan av barn,då jag inte kan ansvara för någon annans barn!

Så det här gäller bara myndiga personer!

Titta in på deras hemsida,så ser du vad det innebär..sidan heter (klicka här till höger på den blå texten )→ thestudio.se

Jag tyckte att det kunde vara en väldigt kul och annorlunda grej!





Tänk att dom små liven skänker en såå myck...

img_6807 (MMS)

Tänk att dom små liven skänker en såå mycket glädje,vet inte vad jag skulle göra utan mina "pälsänglar"..?!


One more.. nej jag stryper inte honom..!

img_6807 (MMS)

One more.. nej jag stryper inte honom..!


Jag och min pissekisse * ha ha haaaa* pass...

img_5249 (MMS)

Jag och min pissekisse * ha ha haaaa* passar bra att kalla honom det idag..


Ikväll blev det middag på Strandbryggan på...

img_6807 (MMS)

Ikväll blev det middag på Strandbryggan på Djurgården,lyxade till det med ett glas rosevin i solen..kan ju inte vara nyttig 24/7,eller hur! Sommaren är här och nu,så det gäller att utnyttja den så mycket det bara bara går!


Viktväktarnas soppa!! Bara för att jag sla...

img_6807 (MMS)

Viktväktarnas soppa!! Bara för att jag slarvat med träningen så betyder det inte att jag "slarvar" med maten,nää utan jag försöker verkligen att tänka mig för.. lyckas rätt bra dom flesta dagar,sen så till helgerna äter jag lite onyttigt i form av godis,chips och lite vin.Idag får det bli som man kan se på bilden nudelsoppa. p.s. Mitt förra inlägg är det en del stavfel på och det kan jag bli galen över,gaaah hatar när det är slarvstavfel..fixar det när jag kommer hem,lite svårt från mobilen..d.s.


Shall i be blond ??

Min fråga nu är..

Ska jag bli blond igen?

Efter Turkiet semestern så har mitt hår ljusnat en hel del och botten är väldigt ljus,så ska jag bli blond igen har jag världens chans nu..men jag är ju såå kluven,kan inte bestämma mig.

Vad tycker du?

Jag är ju egentligen blond och har alltid varit en,vad ska jag säga "riktig blondin" och då menar jag inte "äkta" utan har förstärkt mitt blonda med ljusa slingor men det jag menar med "riktig blondin" är att jag har alltid sett mig själv som blondin och det har varit helt uteslutet att vara något annat än det..men sen så för snat 3 år sen så blev jag allt mer nyfiken på att pröva bli mörk,så tillslut tog jag mod till mig och sa till min frisör Maja (som jag hade då,nu har hon tyvär flyttat,booo) att nu kör vi,nu ska jag bli mörk!! Så sagt och gjort så färgade hon det.
Till min egen stora förvåning så kändes det helt naturligt och jag trivdes i det från första stund,wow helt amazing för att vara mig.. jag som alltid skulle vara blond!

Så nu sitter jag här snart 3 år senare och funderar på att pröva bli blond igen..huhuuuuu,vågar jag för jag trivs ju som mörk men jag vet ju att jag trivs som blond också..så jag har ett dilemma!!!

Please,help me!!

Vad tycker du?

 



Eller ska jag färga det lite åt det här hållet??

Markerar revir

God morgon!


Fick ett samtal igår eftermiddag om jag kunde stanna efter nattpasset (alltså idag) och jobba även dagpasset,så självklart tog jag det,man får ställa upp när det kniper och sen har jag ju sagt till bemanningen att jag tar mer än gärna extra pass när det finns.
Det går lite i vågor,ibland finns det hur mycket pass som helst och ibland är det för lugnt..

Så promenaden som Helena och jag hade planerat in fick vi skjuta på tills imorgonbitti istället.

Fick ett samtal hemifrån för en stund sen,då min dotter Hanna säger: Mamma nu kommer du inte bli så glad för det har hänt en liten grej..Milo (våran katt) har kissat i din och pappas säng,jätte mycket.

Efter en stund får jag ett sms där det står: Mamma,Milo bajsade i duschen..

Åhhh neeej,har han börjat bli könsmogen nu..ja,för det är då som katter börjar med sånna dumheter,iiiikkkk!!!
Så vad gjorde jag omedelbart bums,jo jag tog telefonen och ringde till djurkliniken och bokade första bästa tid till våran "Prins Milo",
nu ska kulorna bort!! 

Fick en tid nu på måndag morgon,yees!

Hoppas att han lägger av med markeringen så fort som möjligt..tänk dig själv en katt som markerar i din säng..tänk att i dom flesta fall markerar i sängar..varför,jo för att det luktar så mycket husse & matte och då vill dom markera att det är deras revir.
Kanske borde man ta det som en komplimang? *ler* nä jag har faktiskt svårt att ta det som något positivt,eller tänker jag efter så är det ju lite gulligt ändå,ja inte pinkandet men att han ska markera att det är hans husse & matte..

Måste berätta en sak till,när jag ringde till djurkliniken så frågar dom ju alltid vad det är för katt,så hon frågade: är det en vanlig huskatt?

jag: nej,det är en Bengal

hon: åhh,avancerad katt (sa hon med glimten i ögat)

jag: ja,han är väldigt avancerad (svarade jag med glimten i ögat) och lät nog väldigt stolt *ler*.


Här är våran lilla bov i dramat..men visst är han söt!




Nu fick det bli en jätte bild!!

Beyond Retro har öppnat ny butik

Foto-Anka-Benderleben

Om du gillar secondhand och vintage får du inte missa nyöppnade butiken Beyond Retro Zinken, om du är i Stockholm.
Förutom 350 kvm fyllt av kläder, skor och accessoarer från förr, så kan du slå dig ner på en kopp kaffe i det gröna. (och beundrar dina shopping fynd?)
Butiken blir den tredje i Stockholm , och ligger på Brännkyrkagatan 82, som är beläget i området kring Hornsgatan på Söder.
Där hittar du även ännu fler secondhand butiker och mysiga kafeér för dig som inte har fått nog.

Första dagen på resten av mitt liv..





Helt underbart att starta dagen på det sättet,så Helena (min kompis) som jag alltid går med och jag bestämde att vi går även imorgon bitti,så fort jag bara kommit hem från nattpasset.

Tyvär har det inte blivit någon form av träning för min del i sommar,boooo..så något måste jag ju göra iallafall och promenader är ju faktiskt ett toppen alternativ.

Nu när hösten närmar sig (fyyy för att jag säger så) vare sig jag vill eller inte,så finns det positiva saker att se fram emot b.l.a. min träning som jag ska dra igång med så fort bara semestern är över,jag älskar att träna och mår egentligen som bäst när jag tränar,så förstår inte hur jag kommit av mig i sommar..huhuuu läskig tanke att hur lätt man blir slö och bekväm,nä usch gillar inte det,så då återstår det bara ett alternativ att sätta igång och det fortast möjligt!!

Edward Maya

Hur grymt bra är inte den här låten då.. Lyssna ska du få höra!




Jag är helt frälst av den här killens musik..Love it!!

Killen är bara 24 år och har redan lyckats med enorma framgångar med sina låtar,Sommaren 2009 lanserade Maya sin första låt som artist, "Stereo Love", en låt som nådde en 2:e plats i rumänska singellistan. Senare samma år blev låten en hit över hela världen.Denna framgång följdes av konserter över hela världen, och låten toppade omgående listorna i Nederländerna, Storbrittanien och Belgien.

Min absoluta favorit låt av alla låtar just nu är (som jag skrivit förut) "Stereo Love",lyssna även på den här!!!

Jag blir helt salig varje gång jag hör den..


Allsång på Skansen/Oscar Linnros

Missat Allsången hittills.. (p.g.a. Turkietresan)

så ikväll ska jag verkligen bänka mig och titta på det,jag tycker att det tillhör den Svenska sommaren,mysigt att sätta sig ner och bara koppla av med en kopp kaffe.

Ikväll ska b.l.a. Oscar Linnros vara med,jag tycker hans låt *Från och med du* är en riktigt skön låt,annars så kanske jag inte är precis en jätte fan av honom.

Oscar Linnros är namnet vi ska lägga på minnet,då han är på upptåg rejält och sanna mina ord,han är här för att stanna!!


Såg Markoolio vid Strömma Kanal

Agerat Pias Taxibolag..

så har ännu en dag passerat i mitt liv..

Idag har jag som sagt eller skrivet agerat lite taxibolag *blink blink*,nä men skämt å sido så körde jag Linn (min dotter) till Stavsnäs,hon skulle till sin kompis landställe på Runmarö,så dom hämtade henne vid Stavsnäs brygga med sin båt.

På hemvägen sen så stannade jag och Hanna (min andra dotter) vid Strömma kanal och åt lite sen lunch,jätte mysigt!

När vi precis hade satt oss ner vid Strömma Krog & Kanalbar så upptäckte vi att vi precis satt oss ner vid bordet brevid Markoolio,helt otroligt egentligen..eftersom jag och tjejerna precis på väg ut mot Stavsnäs pratade om honom,så efter en stund sitter vi vid bordet brevid..hm.

När jag såg honom,kom jag på att han ska bli pappa snart..det kunde man se på hans flickvän Jessica som satt mittemot honom och såg alldeles höggravid ut,dom var så söta!

Tog några bilder idag..men ingen på Markoolio,då Hanna hade typ dött av sin pinsamma mamma,om jag hade gått fram,men var ju bra sugen!










Snipp snapp tut (ha ha haaaa) så var dagen slut..!

Väntar och väntar..hungrar ihjäl snart!!

img_6807 (MMS)

Väntar och väntar..hungrar ihjäl snart!!


Sitter på Strömma kanal och myser med Hann...

img_6807 (MMS)

Sitter på Strömma kanal och myser med Hanna,ska precis till beställa sen lunch.Vi satte oss perfekt brevid Markoooolio..


Love this ♥♥♥


 

Blåbärs-Cheesecake

Fick en förfrågan om att lägga ut receptet på cheesecaken jag gjorde i fredags,självklart gör jag det!




Ingredienser  12 bitar

Botten:

200 g  digestivekex
75   g  smör

Fyllning:

200 g vit choklad (med fördel limesmaken)
300 g
philadelphiaost (5% fett)
2,5 dl lättkesella
1    dl strösocker
3    st ägg
2    tsk rivet citronskal

Garnering:

4    dl  lättcreme fraiche (15% fett)
2   
tsk vaniljsocker
2-3 dl  färska blåbär

Garnera med fördel med några fina blommor (ja,man behöver ju inte äta dom *blink blink*)

Tillagning

En klassisk cheesecake med den rätta krämigheten och en suverän kombination av vit choklad,blåbär och citron.

1. Sätt på ugnen på 175°
    Smula kexen fint i en bunke eller i matberedare och smält smöret. Blanda 
    samman och pressa smulorna i botten av en 24 cm form med löstagbar kant.
 
2. Grädda botten mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna. Sänk sedan värmen till 150°.

3. Fyllning: Smält den vita chokladen.

4. Vispa samman ost,kesella och socker. Rör ner ägg,citronskal och smält
    choklad.

5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Kakan skall
    precis ha stelnat i mitten. Låt kallna.

6. Vispa lättcreme fraichen med elvisp tills det blir en bredbar kräm. Rör ner
    vaniljsockret. Bred den över kakan. Garnera med blåbär och ev. blommor

Den här cheesecaken går utmärkt att förbereda dagen innan,men garnera då med blåbär och blommor samma dag den ska serveras!


Jag försöker utnyttja sommaren maximalt,så...

img_6807 (MMS)

Jag försöker utnyttja sommaren maximalt,så nu när det är så fantastiskt väder kan man ju likaväl grilla till lunch,så då gjorde jag det.Kycklingfilé och sallad med lite potatis i!!


Right now!

img_6807 (MMS)

Right now!


Vad ger dig sommarkänslor ?







Idag gick vi upp med tuppen igen,Linn och ...

img_6807 (MMS)

Idag gick vi upp med tuppen igen,Linn och jag skulle till Karolinska sjukhusets Plastikavdelning för att ta bort bandaget efter Linns öronoperationen.Det gick bra men Linn tyckte att det var lite obehagligt när sköterskan tog fram spegeln..Linn hann inte mer än att säga * jag är lite yr* förrän hon blev kritvit i ansiktet och höll på att svimma,som tur var hann vi fram i tid och lade ner Linn,sen efter en stund så kände sig Linn mycket piggare.Örat såg bra ut,självklart så är det svullet än,men om man tänker att det inte ens gått en vecka sen operation så är det ju inte konstigt..Skönt för Linn nu att det värsta är gjort nu och som sagt så är det skönt att vi fick möjlighet att göra det under sommarlovet!


Vi hade gäster i fredags,Helena med familj...

img_6807 (MMS)

Vi hade gäster i fredags,Helena med familjen.Jag gjorde Sangria till fördrink och sen grillade vi,än har jag inte hunnit tröttna på att grilla.. till efterrätt hade jag gjort blåbärs cheescake,det blev kvar lite,då det är rätt mäktigt.. och vem åt upp den sista lilla biten då.. fyy på mig,borde ha gått ut på en långpromenad istället..!


Lyxigt att få sätta sig vid färdigdukat bo...

img_6807 (MMS)

Lyxigt att få sätta sig vid färdigdukat bord!! Idag har min yngsta dotter gjort lunchen,pastassallad ute på baksidan..mysigt!


Mirabling.com

Diamond White

Nu har jag beställt ett nytt skal igen till min Iphone,tog min favorit färg i den,vit silver!

Den cerisa jag beställde tappade tyvär glitter så det såg konstigt ut och den jag har nu i vit sliverfärgen släppte i kanterna i Turkiet,kan vara fukten i luften där som gjorde att det blev så..så nu var det hög tid att beställa en ny! 

Kommer inte ihåg om jag lagt upp någon bil...

img_6807 (MMS)

Kommer inte ihåg om jag lagt upp någon bild på magen sen min operation(bukplastiken),om inte så här är en. 23 juli blir det exakt 8 månader sen operationen och jag är så nöjd,borde ha gjort den för länge sen bara,eftersom jag såg direkt efter båda kejsarsnitten att den aldrig kommer att bli som den varit..när dom kejsarsnittade mig med båda tjejerna (med 11 månaders mellanrum) så skar dom sönder bukmusklerna och sen så fick jag som en liten "midjeväska" som putade ut och när jag satt ner så blev det som en hängande liten påse..inte så uppskattat av mig..! Nu när jag har allt det där bakom mig och allt har läkt fint (förutom naveln men den kommer att bli bra med tiden,måste få några kortisonsprutor i den bara) så är jag så nöjd och glad,tur att det finns duktiga Plastikkirurger.Jag kan varmt rekomendera min,om du funderar på någon slags operation,min kirurg heter Magnus Hober och driver/äger Improva Plastikklinik i Stockholm!!


Schhhhhhh... Klockan är redan 10.17 och tj...

img_6807 (MMS)

Schhhhhhh... Klockan är redan 10.17 och tjejerna sover än,det är alldeles tyst i huset..ja självklart njuter jag av tystnaden men nu är det väl ändå hög tid att jag får börja fixa och dona här hemma,eller..? Nu ska jag iallafall ta mig en eller två koppar kaffe sen ska jag dra igång med dammsugaren,eller är det taskigt?


Efterlyser tips och ideer



Lättklätt




Den osminkade sanningen..så här på sommare...

img_6807 (MMS)

Den osminkade sanningen..så här på sommaren är det skönt att låta bli att sminka sig,annars så sminkar jag mig dagligen,det har blivit en vana bara,jag använder inte mycket smink men har svårt att låta bli helt och hållet..och varför skulle jag det förresten!!


We No Speak Americano

Den här låten spelas här hemma 24/7,vi är lite skadade efter Turkiet semestern då den spelades överallt hela tiden,så den har verkligen borrat ner sig i min hjärna men det gör inget..den är ju bara så bra!!



Sangria recept

Har lagt upp det här receptet förr men eftersom det är en storfavorit hos mig så tänkte jag lägga ut det igen!!

Den är superenkel att göra och blir kanon god,så ta dig tid och prova göra den..

LÄTT SANGRIA RECEPT

Ingredienser för  6  glas

10 st   isbitar
1 st   kanelstång
2 st   apelsiner
1 st   citron
1 msk   fruktsocker
1 flaska   rött vin
1 burk   apelsinläsk
2 dl          sockerdricka

Tillagning

Blanda rött vin och fruktsocker i en tillbringare. Skiva apelsinen och citronen tunt och lägg i. Blanda runt. Tillsätt kanelstången. Sangrian ska sedan stå och dra, helst i minst fyra timmar. Lägg i is och läsk vid serveringen.

Lätt Sangria


Kalles klätterträd

Blir lite nostalgisk av att titta på Kalles klätterträd..



Är han inte söt lilla Kalle..!

Josefinas på Djurgården







Coca-Cola


Skönt att slippa stå och hålla Klasses Koc...

img_6807 (MMS)

Skönt att slippa stå och hålla Klasses Kockhörna *fnissar* emellanåt,idag fick det bli Keldas färdiga tomatsoppa med pasta i för min del,vanligtvis är jag inte så mycket för färdigrätter men en dag som denna vill jag gärna göra annat än stå i köket..ha ha haaa kom just på att jag nog måste ställa mig och baka..!


Osis Dust It! Behöver du volym i ditt hår ...

img_6807 (MMS)

Osis Dust It! Behöver du volym i ditt hår så är det här outstanding,finns inget bättre,volym får du igentligen hur mycket du själv bara vill med Osis och hållbart är det,pricken över i:et är att det nästan är som torrshampo också.Mitt hår som blir fett utan att överdriva,på en dag..håller sig fräscht bra länge!!


Åkte iväg till nagelsalongen idag,trots ...

img_5249 (MMS)

Åkte iväg till nagelsalongen idag,trots tidsbrist..gäller att prioritera vissa saker *ler*,nämen skämt åsido så var jag illa tvungen efter att ha badat 24/7 i Turkiet,det sätter sina spår på naglarn..tänk bara på hur fingrarna blir efter ett tag i vatten!! Passade på att även måla tånaglarna idag,så nu är både händer och fötter fitt for fight igen!!


Låter helt sjukt men idag har jag faktiskt...

img_6807 (MMS)

Låter helt sjukt men idag har jag faktiskt solat solarium..pga tidsbrist,sen så var det ju mulet halva dagen (när jag hade tid) så då tog jag beslutet att sola solarium,har inte gjort det på över ett år..igentligen har jag slutat att sola solarium,eftersom jag solat så hysteriskt mycket solarium sen tonåring,inte bra!! Tänkte underhålla min färg från Turkiet över sommaren iallafall,så nu fick det bli den enklaste och snabbaste utvägen för den här gången..


Slipp rakfinnar och bli snygg i bikini



Trött på att alltid få irriterad hud efter rakning? Kolla in 6 enkla knep för att bli fri från röd hud!


1. Varmt vatten
– Innan man börjar raka är det viktigt att man sköljer de partierna man ska raka med varmt vatten och ånga för att mjuka upp huden och att undvika irritation. Om man har extra känslig hud kan det vara bra att tvätta huden med en mjukgörande duschkräm för att förbereda huden för rakning.

2. Peeling – Det är bra att skrubba huden med en skrubbkräm eller skrubbvante för att få bort död hud och att undvika röd irriterad hud. Peeling hjälper även inåtväxande hårstråna från att resa sig.

3. Rakkräm
– Många glömmer bort hur viktigt det är att använda rakkräm eller rakgelé för att mjuka upp huden ordentligt innan rakning. Tänk på att inte använda tvål eftersom det gör att du riskerar hudirritation. Tänk även på att byta ut rakbladen regelbundet.

4. Rakning – Tänk på att raka i hårstråets växtriktning och använd mjuka tag. Rakar man mot växtriktningen ökar risken för irritation, röd hud och även inåtväxande hårstrån som kan leda till finnar. Det är också viktigt att skölja av rakhyveln med varmt vatten regelbundet för att ta bort småhår och smuts.

5. Återfukta
– När du blir klar med rakningen är det viktigt att du tänker på att skölja av huden ordentligt med varmt vatten för att få bort småhår och löddret. Genom att skölja med varmt vatten stängs porerna så att risken för irritation minskar. Torka därefter huden försiktigt med en handduk och använd en återfuktande kräm som är fri från alkohol, parfym och olja. Ett tips är att använda aloe vera.

6. Efterbehandla – Nyrakad hud är extra känslig. För att undvika irritation klä dig inte tajt, som till exempel jeans, använd istället mjuka kläder. Fortsätt att smörja huden med en återfuktande kräm morgon och kväll för att hålla huden fin, och för att undvika röd irriterande hud.

Källa: Improveme


Alice i underlandet

Helt enkelt kraftlös..

måste vara hettan som tar kål på mig,huh nu borde det vara strängt förbjudet att klaga men nu gör jag det lite ändå..lite föör varmt,eller!!

Jag tyckte det var så behagligt och skönt i Turkiet men det är ju skillnad när man kan ägna hela dagarna till badande och slipper alla måsten,nu är jag tillbaka till verkligheten och måste göra alla måsten som man gör när man är hemma..men i den här värmen är det banne mig inte så svängigt,får trösta mig med att jag är nog inte ensam om att känna så!


Nu ska jag bara slappa i tv soffan och titta på Alice i underlandet!



Dove visible


Äntligen är operationen över för Linn (min...

img_6807 (MMS)

Äntligen är operationen över för Linn (min dotter) nu är det läkningen som återstår..jag kan bara föreställa mig hur det är med ett fett bandage runt huvudet i värmen,stackars mammas tjej! Är övertygad om att när det gått några veckor så kommer Linn att vara nöjd och lättad över att ha det bakom sig.Operationen gick väldigt bra,så nu är mamma lättad!!


pirrigt

Operation imorgon..

Nu är det inte många timmar kvar innan min dotter ska opereras,imorgon bitti 08.30 ska vi infinna oss på Karolinska sjukhusets Plastikklinik för operation av örat,dom ska fixa till högra örat som är utstående och besvärar Linn en del.Rätt skönt att kunna åtgärda det under sommarlovet,då hinner det läka till hösten när skolan drar igång..

Så imorgon ska vi upp med tuppen,för innan vi ska till sjukhuset ska vi hämta min mamma som ville vara med på sjukhuset och innan vi åker ska vi äta frukost hos min föräldrar,lyx!





I Notholmen vid Tyresö Slott!

img_6807 (MMS)

I Notholmen vid Tyresö Slott!


Nu bär det av mot mitt favorit ställe,Tyre...

img_5249 (MMS)

Nu bär det av mot mitt favorit ställe,Tyresö slott/Notholmen.See you!


Frukosten byter jag ut mot Modifast..här s...

img_6807 (MMS)

Frukosten byter jag ut mot Modifast..här ska fettet bort!!


Så nu har jag varit ute och gått en skön p...

img_6807 (MMS)

Så nu har jag varit ute och gått en skön promenad,idag gick vi bara ca 45 minuter eftersom jag inte riktigt är fit for fight..? Bättre än inget iallafall,nu ska jag komma in i mina vanliga rutiner..nyttig mat och träning! Adidasbyxorna köpte jag i Turkiet,kommer att visa lite pö om pö vad jag handlat där..


Go'morron! Vaknade tidigt av att jag fick ...

img_6807 (MMS)

Go'morron! Vaknade tidigt av att jag fick gå ut och hjälpa Lasse ( min man) med att starta bilen,batteriet var dött när han skulle åka till jobbet..usch inte roligt när bilarna krånglar men nu ordnade det sig snabbt och han kom iväg.Själv jobbar jag inte förrän på onsdagnatt,rätt skönt med mjukstart efter semestern.. Nu har jag legat och slappat lite och nu ska jag ta en kopp kaffe,sen ut på en underbar morgonpromenad med min kompis Helena!


Mammas lilla pojke

börjar bli stor..

Milo har vuxit under dom 2 veckorna vi varit borta,han bli ett halvår 31/7 och han väger redan betydligt mycket mer än våra 2 andra katter Mimmi och Maja som är 17 och respektive 5 år..undrar hur stor våran bengalkille blir??











Bilderna tagna idag!

hemma igen

men längtar tillbaka..

Semester är ju bara så underbart,älskar mitt hem över allt annat men det är något speciellt att åka på semster i ett annat land,man slipper all stress,press och städa,laga mat,handla,tvätta och alla andra måsten som vi alla har till vardags..allt blir så mycket enklare med semester!

Ja nu är man iallafall tillbaka till verkligheten och semester bubblan jag levt i 2 veckor är slut..resan hem gick bra,inga förseningar och annat krångel,skönt!

Vi kom hem igår morse vid 03.30 och 03.50 lade jag huvudet på kudden hemma i min egen säng,sov bara några timmar för att samla lite krafter till att ta tag i all tvätt och allt annat som skulle fixas.Inte helt fel med högsommarvärme när man kommer hem..underbart!
Tvätten torkade på 5 röda,så nu är jag i hamn med all tvätt,yes vilken skön känsla.

Idag har jag i stort sett bara varit,mår inge bra alls,imorse så svartnade det för ögonen..kändes som jag skulle svimma och sen har jag inte alls mått bra efter det,jag är alldeles matt och yr,usch hoppas det går över och jag vaknar pigg och kry imorgon bitti.
Därav ingen uppdatering här på bloggen,hoppas på nya tag till imorgon!

 

Bilder från tidigare idag,trots att jag inte alls mådde bra så cyklade jag iväg till Krokodilbadet för att bada och sola lite,vägrar att ligga inne när det är högsommar ute!

Sista bilderna och inlägget från Turkiet

eftersom vi lämnar rummet redan efter frukosten imorgon och kommer jag att packa ner datorn..så nästa inlägg gör jag hemifrån.

Vi hade en toppen kväll ikväll,sista middagen på Queen's Garden och en sista shoppingvända..några enstaka grejer som skulle inhandlas..samma visa varje gång,springer in i det sista (ja inte lider jag av det *ler*).

Vi avslutade kvällen på hotellets bar med Happy hour vända..köp en drink och få 2!! Typiskt oss att missa det och upptäcka det sista kvällen!!



utanför vårat hotell,innan vi åkte in till stan


megameny på Queen's garden


här är Dj båset på Queen's Garden,ball va!


avslutningsmiddag som man kan se är Plankstek,ser kanske inte så aptitligt ut men smaken var
desto bättre!

See you soon!

Kvällens outfit




Ingen facelook ikväll inte..alldeles för trött!

mammas bruttor schteeker sig..

Cowboyhatten har verkligen varit ett toppenköp,den har gått laget runt emellanåt..


solen är underbar men inte 24/7

I eftermiddag..

när jag fick nog av solen så gick jag till poolen och lade mig i skuggan och bara slappade,beställde in en kopp kaffe och en frukttallrik,slurp..







plankstek till middag

Känns som jag bott in mig i mina solglasögon och cowboyhatten..



Ikväll är det sista kvällen för oss här,imorgonkväll ger vi oss av hemåt härifrån Turkiet,booo men jag ska villigt erkänna att det är dubbla känslor,en stor del av mig vill hem självklart men den andra delen vill gärna stanna här i 1-2 veckor till..ja ja det får bli en annan gång det!

Ikväll ska vi ut på stan och äta middag,det har ju blivit en hel del middagar här på hotellet eftersom det var halvpension vi bokade men nu har vi bestämt att vi ska äta plankstek hela familjen,alla är tydligen sugna på det ikväll..

Jag har packat alla mina kläder och saker färdigt,känns skönt att ha gjort det eftersom vi ska checka ut från rummet senast 12 imorgon på dagen men då har man ju ingen lust att stå med det,när man vill schteeka dom sista soltimmarna,får hoppas att vädret är lika bra hemma som det varit under tiden jag varit här,så jag kan iallafall ens försöka att behålla en del av brännan..hm..hoppas hoppas!

Är det någon som vet hur det kommer att vara vädermässigt hemma i Sverige under helgen och nästa vecka??


borta bra men hemma bäst..



och det stämmer nog ganska bra,nu börjar jag känna att det ska bli skönt att ändå komma hem.Längtar till att få sätta mig på baksidan i loungemöblerna med en kopp kaffe i handen och bara få mysa med mina katter!

Converse



Köpte ett par Converse,har ju egentligen ett par favoriter hemma som jag använder flitigt men det är ju som sagt svårt att motstå shoppingen här,så slog till..dom är ju betydligt billigare här,så skadar ju inte att ha ett par till!

Inget kattskit..

Nu har jag shoppat

2 grejer här i Turkiet som jag ska lotta ut när jag kommer hem,ska bara fnula lite på hur jag ska göra med utlottningen..någon som har tips?

Berättar (skriver) inte än,vad det är jag har köpt men jag vet att du/ni kommer att gilla det *ler*!

Börjar bli inställd på att åka hem..

Dagen började med en mulen himmel men vi tog vårat pick och pack ändå och gick ner våra 50 meter till Kleopatrastranden,inte ska man bli lurad och tro att solen inte tar..det gör den,så vi lade oss där och trotsade molnen och det tog inte lång stund förrän alla moln var som bortblåsta och ännu en dag med klarblåhimmel.

Jag förstår inte att vi alltid lyckas att få så otroligt fint väder varje gång vi besöker Turkiet,den här resan blev min 12:e resa hit och det har bara regnat en dag av alla dessa gånger jag varit här,så när man bokar en resa hit kan man nästan med all säkerhet veta att man garanterat får sol & varme,även denna gång blev det så..nu ska man ju inte ropa HEJ förrän man är över ån men troligtvis så slipper vi regn,även den här resan!
Våran hemresa närmar sig med stormsteg,boooo på fredag kväll sent flyger vi hem,som man säger så har allting ett slut,även den här semestertrippen!!

Nu börjar jag bli rätt inställd på att åka hem snart så det ska självfallet bli skönt att få komma hem till sitt eget *Hem ljuva hem*  *Borta bra men hemma bäst* är det inte så!!
Även om man sen ganska snabbt efter att man kommit hem börjar tråna efter en ny resa,jag älskar att resa,det är väl ändå en av livets höjd punkter att få göra det,jag kommer aldrig att sluta vilja resa,tvärtom blir det nog bara fler och fler!

Iallafall så har dagen varit underbar med sol och bad,nu boostar vi det sista på våran bränna som vi fått här under 2 veckorstid,nu har i 2 soldagar kvar innan vi tar vårt pick och pack och kommer hem!!

Nä,nu ska jag studsa in i duschen för strax ska vi äta middag.
Har tyvär inte tagit en enda bild idag men ska ta några ikväll som jag lägger upp här sen senare..

Tack för tipset!

Fick ett bra tips av en söt läsare (tyvär anonym) att köpa med mig något från Turkiet och sen lotta ut det här på min blogg,toppen ide *ler*,tack för tipset!

Ska absolut göra det,har du som läser något bra tips om vad jag ska köpa? Vad skulle du själv vilja vinna om just du vann?

Är det någon mer som har tips och ideer så tas det tacksamt emot,kan vara vad som helst,t.e.x. ideer om vad jag ska blogga om eller något annat!!

Nikita jeans

Shoppat lite igen..

Ikväll har vi haft en rätt lugn kväll,ätit middag här på hotellet och efter så stannade Linn och Lasse (min dotter & man) på hotellet för att kolla på matchen mellan Holland & Uruguai,då passade Hanna och jag på att smita iväg på en liten shoppingrunda.
Jag köpte 2 långa Lyle & Scott skjortor till mig själv och ett par Adidascapri träningsbyxor.Jag har handlat väldigt mycket fina grejer härifrån,så det ska bli kul att få packa upp allt sen när jag kommit hem och kolla igenom vad jag egentligen fått med mig..*ler*,igår kväll köpte jag ett par baggyjeans också i märket Nikita.

 

Min favorit författare är denise rudberg!

Avkoppling på högnivå

Det är rätt varmt här i Turkiet så man orkar inte göra så mycket mer än att sola och bada,jag vet inte hur många gånger per dag jag springer ner och badar..många dopp blir det iallafall,orkar inte ligga still typ mer än max 10-15 minuter då man nästan fått värmeslag *huh*,så här i Turkiet kan man precis inte anklaga mig för att vara badkruka..

Efter några timmar så orkar jag inte ligga i solen så då brukar jag sätta mig under parasollen i skugga och läsa,avkopplande!
På grund av värmen har jag inte orkat sträckläsa så mycket,så första boken Lyckans hjul som jag hade med mig tog några dagar att läsa och nu har jag haft läspaus i någon dag men nu har jag påbörjat min andra bok Alla var där,älskar att läsa och grotta in mig i bokens värld men det värsta är ju sen när boken närmar sig slutet,om man hittat en bok man verkligen gillar.

Jag kan varm rekomendera Lyckans hjul (författare: Kajsa Ingemarsson) till dig som inte läst den!

Min absoluta favorit författare är Denise Rudberg,tyvär har jag läst ut alla hennes böcker så väntar på att hennes nästa bok ska komma ut!!
Du som inte läst hennes böcker säger jag bara gör det!!! Börja med hennes första eftersom det är samma personer det handlar om men böckerna är ändå fristående!



Älskar att gå i flippflopps

Flipplopps..

Dom här och ett par till är dom skor (om man nu kan säga skor) har jag bott i nu snart i 2 veckor,skönt med sommar och sol så mann slipper klumpiga skor..


Minaret





Så här ser en Minaret ut i Turkiet,det är härifrån dom gör sina böneutrop.Jag kommer att sakna ljudet av dom,för på något sätt är det ändå mysigt,det är nog en del av semester upplevelsen..

Mina två Gucci jackor som jag köpte















Tyvär så gör dom sig inte riktigt på bilderna men i verkligheten är dom jätte snygga,älskar dom!
Så nu har jag löst höstens jackproblem..Yes!

Bilder från ikväll


Bruttorna är snart lika långa som mamma sin


hamnen i Alanya




Här säljs det iväg en hel del apelsiner


hamnen


kvällens middag åt vi i hamnen


far & dotter


Turkiska brödet som serveras innan maten,den är såå god!


efter middagen besökte vi en glassbar


la familia Bodelson


idag har jag haft ätardag..pizza till lunch,pasta till middag och banana-
split till efterrätt.Vilken tur att jag kan skylla på semestern..


tror att familjen börjar bli lite trött nu..ha ha haaaa ja vi hade en mysig
och rolig kväll iallafall.

Blixten..?



Sorry för usel uppdatering men tiden bara rusar här och jag har inte prioriterat att sitta inne på hotellrummet och sen så är internet segt här så det tar 100 år att ladda upp några bilder,hm..


black & white


Dagens strandklädsel





So happy for my Gucci

Big time shopping

Stortrivs som fisken i vattnet här i Turkiet,har inte tröttnat på sol & bad än,så ska se till att njuta av dom 5 sista soldagarna här,innan det sen bär av hemmåt igen.
Samtidigt när jag ändå vet att jag snart måste hem igen,så tillåter jag mig själv att börja sakna mina små pälsänglar där hemma,så nu känner jag ändå att 2 veckor i Turkiet inte alls är dumt men att få komma hem igen är inte heller så dumt..borta bra men hemma bäst!

Ikväll tog vi en promenad in till stan som vi gjort nästan varje kväll,shopping time och jag köpte äntligen Gucci jackorna jag såg för några kvällar sen
(har inte hunnit fota dom än men ska försöka göra det snart),jag köpte även en snygg Adidasdress som jag kan ha att träna i hemma eller bara ha den till vardags hemma,den var inte en sån där vanlig tråkig modell som man kan se lite här och var,utan den här varianten har jag inte sett innan..me like!! Jag köpte även en Gucciscarves som jag kan ha till hösten sen när kylan börjar göra sig påminnd,burr..

Måste bara säga det igen,det är helt sjuukt bra och fina grejer man hittar här (ja sen finns det även skit också men det köper man ju självfallet inte *fniss fniss*),det är ett shoppingparadis här i Alanya!!


IQ fiskmås

eller bara hjärnsläpp..?

Var ju så irriterad igår över att jag inte fick ut några pengar från uttagsautomaten här i Turkiet,jag såg ju hur alla andra i kön fick ut sina pengar men inte jag,hm..förstod verkligen inte varför,så prövade ikväll igen och det var likadant ,inte kan det vara något fel på kontakten med min bank 2 dagar i rad,tänkte jag och började använda hjärncellerna febrilt *ler* och som en blixt från en klar himmel kom jag på att jag har ju spärrat mitt kort för utlandsuttag,nu senast när jag fick mitt nya Visakort hemskickat,tjohooo lyckan var total när jag ringde mitt talsvar till min bank och tog bort det och det fungerade,äntligen!
Fattar inte hur jag hade glömt bort att jag hade spärrat det..

Så imorgon kväll när vi ska ut på stan för lite shopping (igen) *ler jätte stort* ska jag äntligen köpa Gucci jackorna som jag såg igårkväll,dom är fetsnygga båda två och jag kan inte välja ut bara en,så har bestämt mig för att köpa båda,lika bra det..känner mig själv och vet att jag kommer att ångra mig annars när jag kommit hem till Sverige.


Här är den 800 år gamla försvarsmuren uppe i Alanyas
fästningsklippa,det är så vackert på kvällen när den gamla
muren är belyst,älskar att titta upp på den!

 

Dimcay bergsfloden i Alanya

Då har vi passerat över halva resan nu..om en vecka är vi redan hemma *tillbaka till verkligheten*,vill inte..skulle lätt kunna stanna ett tag till.

Idag har vi varit till Dimcay och upplevt bergsfloden,mysigt och annorlunda men inte var vattnet några 16 grader inte,det var nog iallafall 20-21 grader,så vi badade en hel del i sötvattnet och det kändes så friskt att bada där på något sätt!

Lunch åt vi ute på pontonerna som dom byggt över floden,som nästan var i höjd med vattnet.Trodde att maten skulle vara svindyr där men det var inga överpriser där inte,utan precis som det är överallt här.Helt klart billigare att äta ute på restaurang här än hemma.

Linn & Hanna (mina döttrar) tyckte att det var ett mysigt ställe,ja det tyckte även jag och Lasse (min man) men det brukar ju vara barnen som är lite kinkigare än vi vuxna.Tjejerna hoppade från ett hopptorn och åkte vattenrutschbana och slängde sig i vattnet med lian,medan jag och Lasse satt och läste våra böcker en stund i skuggan,efter både bad och lunch.

Summan av kardemumma så hade vi en toppen dag på ett kanon ställe!














Laddar upp lite fler bilder imorgon



Tyvär så tar det en evighet att ladda ner några bilder så det har inte blivit så många som jag hade hoppats på..men ska göra mitt bästa imorgon!

Love from Turkey!






Dimcay

Äntligen får jag besöka Dimcay (efter ett antal gånger i Turkiet)

Imorgon efter frukosten ska vi åka på utflykt till Dimcay.

Dimcay är en bergsflod med kallt svalkande vatten.Det svala, klara vattnet i floden Dimcay kommer från
Taurusbergens snötäckta toppar.
Vattnet är sötvatten och är ca 16 grader,burr..ja vi kommer då garanterat att bli avsvalkade!Det är ju så varmt i luften här så det blir nog bara skönt,intalar jag mig själv..



Gucci Gucci Prada..

Internet strular..

Lite lätt irriterande när internet strular och är segt som sjutton,grr..om det nu var enda problemet,så vore det bra men det är det ju självklart inte,ikväll när vi var ute på stan och hade käkat en god middag skulle vi sen gå runt och titta i alla dessa hundratals butiker och i en av alla dessa butiker hittar jag så grymt snygga Gucci jackor,så jag bara dööör och självklart så skulle jag köpa 2 av dessa och går till en bankomat här..och får jag ut några pengar då,neeeej inte ett sketet korv öre,så går till flera olika automater och prövar,icke sa nicke då,blev inga pengar,booo.

Förstår inte problemet,för pengar finns på kontot (ja det är ju föruttsättningen för att det ska fungera,det vet jag),jag kan bara komma på två olika cenarion och det första är att det inte är någon kontakt med min bank eller sen att mitt visakort blivit avmagnetiserat..typiskt när man verkligen hittat något man bara vill ha!!

Jag som ville få med mig jackorna ikväll men tydligen får det bli en annan kväll då jag löst mitt problem.
När jag köpt jackorna ska jag lägga upp bilder på båda,jag bara älskar dom!

sol sol,strålande sol..men ack så förrädisk

Första semester veckan i Turkiet

har snart passerat,rättare sagt imorgon..skönt med en vecka till för jag fattar inte vart den första bara tog vägen,helt ärligt..är det bara jag som tycker att tiden verkligen rusar? Semester som vardag,så rusar tiden oavsett..

Idag har jag knappt legat under parasoll,legat och svettats i solstolen och sprungit och badat om vartannat,det är inte många minuter jag orkar ligga still.

Hur orkar folk ligga och pressa i timmar utan att storkna..kanske är det för jag inte tycker att det är lika viktigt längre att bli som en pepparkaka,förr om åren så var det väldigt viktigt för mig att vara brun,jag var som en neger året runt,solade solarium flera gånger i veckan och lät jag bli i några dagar kände jag mig blek och naken,tur jag har kommit ur solarieträsket.

Tyvär så får man ta sviterna nu istället i form av begynnande pigmentfläckar o.s.v. det har jag tänkt att åtgärda till hösten,får bli några laserbehandlingar s.k. skinrejuvenation,så det är höstens projekt!

Tur att man tagit sitt förnuft till fånga,bättre sent än aldrig..men nu tänker jag ändå njuta av solen här men med måtta förstås,jag är glad bara över att få färg så man ser lite piggare och fräschare ut,känner mig rätt glåmig efter den långa vintern som passerat..


RSS 2.0