Tack så hjärtligt Helena m. familj !!

Min älskade väninna Helena som befinner sig i Thailand,är ju bara så söt !

På kvällsingen här så knackade det på våran ytterdörr,där står Helenas pappa med ett jättefint paket i handen som han överräcker till mig som Helena m. familj ordnat till mig,jag blev så rörd och glad,så gulligt av Kjelle att köra över med paketet.I paketet låg mina ABSOLUTA favorit produkter (som jag blivit introducerad till,av Helena) Sabons body scrub och body butter i doften lavendel & äpple,den finns tyvärr bara att få tag i vissa länder tex. i New York.Tyvärr så går det ju inte att beställa på nätet och få det hem skickat,så man måste ha specialkontakt för att få tag på dessa produkter,ja om man nu inte ska åka dit och kan handla det själv,någon dag vill jag dit !

Tack så hjärtligt familjen Pålsson för den underbara presenten,ni e ju bara så söta !! 




Ett jättefint kort som Helena själv gjort !


så gulligt,blev så varm i hjärtat !


Åh,dessa underbara produkter !





Här e en av butikerna i NY som har dessa produkter,åker ni dit får ni absolut inte missa denna butik !!


Återbesöket

gick bra till slut,var rätt spänd och nervös inför att dra ut dränerings-slangarna,stygnen var jag inte nervös över att ta bort,men och veta att Eva (min sjuksköterska) skulle dra ut ca 2 dm slang ur ärret,var inte så lockande..syrran min som var med,tittade på när Eva höll på,själv ville jag inte överhuvudtaget titta,blev/blir bara så äcklad av tanken.

Fick dra ett djupt andetag in och sen sakta andas ut,samtidigt när jag andas ut så drar Eva i ena slangen,yääk det kändes som hon drog ut en fet mask som satt rejält insugen i magen,sen när den första slangen var ute så blev det repris på den andra,sen fick jag nya kirurgtejp över ärren,när allt var över så var jag alldeles högröd i ansiktet och svettig i händerna,men ack så skönt när det väl var över.

Jag måste bara säga att även om det bara gått en vecka och tydligen fortfarande är svullen,så är jag så nöjd med resultatet,har en platt mage redan nu men tydligen så kommer den att bli ännu plattare när allt lagt sig.

Längtar tills jag kan köpa lite nya frächa kläder !!



Eva plockar bort stygn

ser lite skrämd ut..



 

här e slangarna som drogs ut,dom gick ut från magen och sen ner över benen (på utsidan)


Bye the way

filmen var usel !!

Kvacki

Hur är det möjligt att jag känner mig mer nervös idag inför återbesöket,än förra måndagen då jag skulle opereras,hmm..kan vara det att jag visste att jag skulle sova mig igenom det värsta ? Måste vara så,jag hatar att känna mig i underläge och inte känna att jag har kontroll över mig själv..
Frågde Lasse imorse -Hur långt in i magen sitter mina dräneringsslangar,tror du ? 
Lasse- njae,jag vet inte riktigt men kanske ngn decimeter.
Iik inte vad jag ville höra precis,trodde jag skulle svimma bara av den tanken,hyääk tänk att sitta där och känna hur ngn drar ut en slang nga decimeter,där man är rätt nyopererad,man e ju redan öm som det är..nä nu måste jag sluta kvacka med mig själv,kallas för självplågeri va !
Iallafall så ska min snälla storasyster följa med mig och hålla handen,bara hon inte blir lika kvacki som jag !!

Önskar jag vore som Pippi Långstrump idag..


Ångesten

kommer krypande inför morgondagens återbesök..hoppas att det går bättre än vad jag föreställt mig att det ska göra,har sånna där inre små skräckscener i huvudet som kommer då och då..

Glögg dax

Nu ska jag myspysa med alkoholfri glögg (eftersom jag inte får dricka alkohol än) och titta på Änglar & Demoner.




Känner mig lycklig

nu när jag börjar känna mig bättre,har fortfarande en lång väg kvar i läkningen men nu känner jag igen mig själv iallafall.Ryggvärken har ytterligare blivit ett snäpp bättre idag och det är ju den som varit värst,låter konstigt va när man opererat magen,men så har det varit och tydligen är jag inte den enda..

Idag har jag för första gången varit iväg utanför huset sen operationen,Lasse skulle åka till ngt så sexigt som soptippen i Jordbro,så då åkte jag med bara för att komma ut lite,sen på vägen hem åkte vi en snabbis till nyöppnade City Gross i Länna,gick runt där som en krokig gammal tant,kan inte ha sett riktigt klokt ut,men jag brydde mig faktiskt inte om folk tittade,ville dom titta så varsågoda !
Iallafall så var det skönt att komma ut lite men det tog på krafterna,var helt slut efter den lilla trippen.


Första advent

och snön lyser med sin frånvaro,vad tråkigt..saknar ju den där äkta julkänslan.
Vad är det som gör att man som vuxen upplever saker & ting annorlunda,än vad man gjorde som barn !
Minns många stunder man hade som barn,en sån där pirrande känsla att snart är det jul,massor av snö var det ute,det knakade riktigt under skorna när man gick och kallt var det,ändå var vi ute och lekte från morgon till kväll och åkte skridskor, pulka & sopsäck och ropade - se upp i backen,tusen hål i nacken !

Tror att det måste vara alla våra vuxen-måsten som inte riktigt ger oss möjlighet till att bara vara & njuta,jag hoppas innerligt att våra egna barn,i dagens stress samhälle får samma möjlighet till äkta julkänslor som vi hade,när vi var barn.
Jag ska verkligen göra mitt bästa för att skapa mysig julkänsla och inte stressa runt som en idiot i år !

 


Önskar mig

Photoshop




Hår & styling locktång



Ansiktsbehandling


Fika med pappa

Dagen har gått bättre idag,har inte haft fullt så ont idag,igår var min värsta dag hittills..har haft ont i korsryggen även idag men nu mot kvällen så har det gett med sig lite,känns som en befrielse.
Nu känns det som jag håller på att bli mig själv igen,sakta men säkert..

Lasse hjälpte mig att tvätta håret idag för första gången sen operationen,fy sjutton gubbar vad jag har känt mig äcklig,jag som vanligtvis tvättar håret varje dag,ja inte går det längre än 2 dagar iallafall,så det kändes verkligen som en lyx att få håret tvättat.

Familjen har åkt iväg till barnens farmor & farfar för att fira farafar som fyller år på måndag,hade gärna följt med men hade inte tillräckligt med ork att åka iväg,så min söta pappa kom hit som sällskap,vi har suttit och pratat och fikat,mysigt med lite pappa & dotter tid ibland.
Pappa åkte för en stund sen,så nu ska jag sitta och titta på Robinson och mysa med mina kissemissar..


Vad hade Bygglovs Matte gjort med ögat sitt ?



Mitt i all julmys fick jag längtan efter sommaren,igen !!


Tänk bara att kunna sitta ute så här med ett kallt glas rosevin..




Åh,nu saknar jag även ut till baksidan och bara få sätta mig i loungemöblerna..


Julstjärnorna hänger i fönstren

Nu har även vi fått upp lite julstjärnor i fönstren,lite julpynt tar vi fram till lucia,orkar riktigt inte fixa så mkt jul än,men jag hinner..sen är ju inte jag den som fyller mitt hem med pynt överallt,utan gillar den lite stilrena looken,självklart ska det vara julkänsla över det hela.

Familjen drog iväg till centrum för en liten shoppingrunda,var jag sugen på att åka med då..självklart,men är alldeles för svag för det,känner mig som en puckelryggad mumie,ryggen känns pyttelite bättre idag,men har fortfarande superont,så får bara ta det lilla lugna,även idag.

Lasse bytte mina kompresser eller vad det nu heter,vid ärret,yäääk trodde jag skulle svimma,kunde inte ens titta på såret,så vet inte riktigt hur det ser ut,för tillfället tror jag inte att det ser så trevligt ut..mår fortfarande lite illa efter,fast jag inte ens tittade..hur blir det då på måndag när jag ska på mitt första återbesök och dom ska dra ut dräneringsslangarna och byta tejp,iiik,vill inte ens tänka på det.


Trolltider

Snart börjar ju julkalendern,tyvär så är det inte samma mysiga känsla som man hade när jag/vi var barn,då var det så mysigt att kura ihop sig och titta på varje avsnitt,önskar att man även idag kunde göra lika mysiga julkalendrar som det var förr i tiden..

Var inte Trolltider den bästa,kolla här..



Quick fix


Till och med jag som e så usel på att fixa mitt hår,borde greja det här..
måste prova sen när jag kan stå rakt med min rygg.


Fläta i luggen a`la Linda

Har kanske lagt in det här videoklippet tidigare,hur man lättast gör en fläta i luggen,isånnafall tar vi den i repris igenl,ser inte så svårt ut.. men så är det väl alltid,och en sak till:övning ger färdighet !


Åker Mariette..

Känner mig som världens lataste fru/mamma,är inte van att bara sitta rakt upp & ner och titta upp i taket,det kryper i mig bara av tanken,men som det är just nu så kan jag inte ens laga en ynka enkel middag,så sitter här och väntar på att Lasse ska komma hem och ha Klasses kockhörna,tycker lite synd om honom,först jobba hela dagen,sen hem och fortsätta medan jag bara sitter här..

Idag har jag haft en rätt jobbig dag,haft skit ont i korsryggen men det ingår tydligen i hela "paketet",kännt mig lite låg också men det är tydligen vanligt också att känna så några dagar efter operationen,det sa dom till mig redan dag ett,hoppas verkligen på en bättre dag imorgon.

Ikväll blir det självklart Idol här hemma,har en liten känsla av att Mariette ryker,vad tror ni ?


Vilken röst Carrie har


Ont i korsryggen

Idag har jag haft oerhört ont i korsryggen,men det är tydligen precis som det ska vara..
går som en krokig gammal puckelryggad dam,hoppas att det ger med sig snart.Mammsen min var över med lite hemmalagad potatis/kasslergratäng,åh det smakade ljuvligt gott.

Så typiskt nu när jag knappt kan göra ngt själv,så är jag så sugen på att baka en massa gott,hade varit trevligt att göra en saffransdeg och bakat lite goda saffransbullar till första adventsfikat,får se hur pigg jag känner mig nästa vecka,kanske att jag grejar det då.

Så här har mina senaste dagar sett ut..



Känns som jag ligger efter..



Många har redan hunnit plocka fram adventsljusstakar och lite pynt,själv ligger jag efter lite..det får bli imorgon för våran del,jag kan ju inte klättra och fixa själv i år,så det blir Lasse som får fixa & pynta.
Jag kan typ bara sätta på en julskiva i bakrunden,jag som  e så van att fixa & dona själv och nu när jag inte klarar av det,så känns det lite frustrerande.Jag kan inte ens smutta på min special beställda glögg pga. mina mediciner jag äter,men till 2:a advent ska jag prova den,längtar redan !


Julkänslorna kommer smygande




Jul jul strålande jul

Snart är det fredag igen..inte vilken fredag som helst heller !
Första advent närmar sig med stormsteg,mysig tid,men jag saknar dom där vita vintararna som jag minns att man hade som barn,visst var det så att det var mer snö förr om åren,kommer ihåg när man var barn och vi sprang ute i snöhögarna och byggde snökojor,snöslott & snögubbar och för inte tala o snöänglar,hur många sånna gjorde man inte..

Längtar riktigt till att man ser dom där jätte snöflingorna falla från himlen,inne i husen lyser alla små tända ljus och adventsljustakar och stjärnor,doften från glögg,lussebullar & pepparkakor sprider sig och en stämningsfull julskiva sprider sina julsånger och ger oss en riktig julkänsla.
I år ska jag verkligen bara försöka njuta och koppla bort all julhysteri,har lite julklappar kvar att handla men det mesta e färdigt,tror jag !!

Jag älskar verkligen julen !!

 


Några bilder

Idag har jag varit ganska trött,så har unnat mig flera timmars läknings sömn,känner att det gör gott.
Har haft en rätt bra dag,inte så värst ont idag heller..självklart har jag lite ont men inte som väntat,trodde verkligen att jag skulle känna mig överkörd,så det är bara att tacka och ta emot att det gått bättre än väntat,ännu en dag.
Igår kväll när jag gick till spegeln så fick jag en lite chok,hade ju inte sett mig själv utan korsetten..wow kände jag bara,och då inte i positiv bemärkelse,utan såg inte riktigt klok ut,blåslagen är bara förnamnet..ser ut som jag blivit rejält misshandlad,som tur är så vet jag att det är på rätt väg nu,idag när jag tittade så såg det inte fullt så illa ut,hm..
Läkningen kommer nog att ta sin lilla tid men känner att det är på G.

Har haft lite svårt att hålla fingrarna i styr från städningen,så smög runt med min mopp en sväng på eftermiddagen,ja jag vet att jag inte borde,men hur ska jag kunna låta bli..


mitt lilla rum på Improva


dagen efter operationen


första middagen,hemmagjord potatis & purjolökssoppa gjord av Improvas egen husmor


tack snälla rara Laila för blomarrangemanget !


dom här dräneringsslangarna får jag ha fram till första återbesöket..


ser inte så trevligt ut men dom gör nytta iallafall..


snygg korsett va !!





Är dock trött



Så himla duktiga,tack för eran värdefulla hjälp !

Tog en liten sömntablett igår kväll när jag skulle gå och sova,så jag somnade gott och sov hela natten igenom.
Vaknade vid 08.00 och tog mina värktabletter,som jag ska ta var 6:e timme,slumrade till en stund till sen var det dax att byta mina dräneringspåsar som jag måste ha troligtvis till på måndag,då jag ska på mitt första återbesök.
Skulle jag inte ha dräneringspåsarna så skulle all överflödig blod/vätska samla sig i buken och jag skulle bli mega svullen,så då har jag mycket hellre dräneringspåsar,det är inte så jobbigt som det låter.
Har inte så värst ont idag heller,undrar om det kommer att bli värre eller om det kommer att gå sä här smidigt hela vägen ?
Hoppas innerligt att det fortsätter på samma sätt som det börjat på..
Är dock ganska trött i skrivande stund,så tror att jag ska gå och lägga mig en stund,det är ju som det sägs att allt läker bättre med god sömn.

Hörs senare igen !

Mår bättre än väntat

Som sagt så har jag blivit utskriven idag från Improva,måste bara börja med att säga att det är en fantstiskt bra klinik och väldigt kompetent personal,så är det någon av er som går i funderingar av att göra en plastikoperation,så kan jag varmt rekomendera Magnus Hober på Improva kliniken.

Jag var lite pirrig när jag kom dit men inte så nervös,kom dit vid strax innan 11,sen kom skjuksköterskan in till mig och så provade vi ut en korsett till mig,som jag måste ha 3 v dag och natt,sen ytterligare 3 v på dagtid,så sammanlagt blir det 6 veckor som jag måste ha den.

Sen kom min kirurg Magnus in som skulle operera mig för att gå igenom det sista inför operationen,sen ritade han på mig,där han skulle  operera och fettsuga,till sist så tog han före bilder som dom alltid gör inför operation,vid senare tillfälle så blir det även efter bilder,det blir ju faktiskt lite så som Magnus sa,att man vänjer sig otroligt snabbt och tycker att men så här har jag väl alltid sett ut,då är det faktiskt bra att se på bilderna och verkligen se vilken skillnad det blivit.

Min operation gick oföskämt bra,tog dock 4 timmar men det gick bättre än väntat,självklart har jag ont men inte alls i den nivån som jag hade förberett mig på,så det känns så otroligt bra nu.
Skönt att allt är över,nu är det bara att hoppas att läkningen går snabbt & smidigt..

Det känns nästan lite overkligt att ha en sån platt mage som jag har nu,är så tacksam över att ha kunna gjort det här nu,efter 12-13 års väntan.

Har tagit det rätt lugnt sen jag kom hem idag,men måste erkänna att jag inte suttit helt stilla,har ju svårt att bara vara,så får se hur många dagar jag grejar det ?
Vad tror ni?

Skriver mer imorgon och lägger ut nga bilder,är lite för trött nu för att orka ladda upp bilder..


Borta bra men hemma bäst

Nu har jag kommit hem iallafall och det är skönt att allt är över,allt har gått över förväntan,väldigt duktig och kompetentet kirurg och all personal var så duktiga och förstående.
Jag är så trött nu så att mina ögon går i kors,ska försöka slumra till lite,skriver nog mer ikväll,eller senast imorgon !

Kramar till er !


Pirrigt är det

Lite trött i ögat..
Stod i duschen klockan 01.10 inatt,var ju tvungen att duscha med Hibiscrub (en slags bakteriedödande tvål) kvällen innan operation,hann ju inte duscha i tid,hade en massa annat att göra,hm typiskt mig.

Imorse gick jag upp 06.30 för att hinna få i mig mitt morgonkaffe,fram till 4 timmar innan utsatt tid jag ska vara på kliniken,så fick jag dricka kaffe med mjölk,så fick i mig 2 koppar,så nu borde jag klara mig,men nu kurrar det rejält i magen,bara för att jag inte får äta frukost,är inte det typiskt också..

Morgonen har jag ägnat åt städning,bytt till rena sängkläder,dammsugit och svabbat golven m.m.
Nu ska jag ta och studsa in i duschen,syrran kör mig till kliniken så vi åker väl strax efter 10 hemifrån,måste infinna mig på plats 11.00,tror nog att jag borde vara klar att opereras vid 12,sen tar det ju nga timmar innan dom är färdiga..kommer nog att känna mig rejält överkörd när jag vaknar.
Just nu känner jag mig rätt lugn men det e klart att det pirrar,men det är nog mest smärtan efter jag bävar för,sen är jag nog lite orolig för att se mina ärr,yäh kommer nog inte att se snyggt ut på nga veckor,kommer att vara rejält svullen ngn vecka efter sa dom,men sen kommer det att lägga sig och bli fint,så håll tummarna för mig !
Jag kommer att vara kvar där i 2 nätter,så kommer att skriva och berätta hur det gått när jag kommit hem,blir nog utskriven på onsdag förmiddag.

Ha det gott nu,så hörs vi på onsdag !



Dagen har rusat igen

Dagen har sprungit iväg,var som sagt in till stan och bytte en skjorta och sen åkte jag till Nails Center på söder för att fixa mina klor,när jag kom dit så satt Tilde De Paula där med sin sminkös Anna och fick sina fötter iordning gjorda,Anna har jag sett där förut med Carolina Gynning,hon sminkar rätt många kändisar tydligen,har sett henne i en del tidningar.
Nails Center verkar vara en liten kändis håla,ofta när jag kommer dit så sitter det ngn kändis där t.ex. Kjell Bergqvist & Micke Persbrandt m.m.ja inte för att det spelar ngn roll eller så,men lite kul är det att sitta och lyssna på deras skvaller,man får höra en hel del kul..

Gjorde som sagt påfyllning av naglarna sen unnade jag mig en skön fotvårdsbehandling också,när man sitter där och får fötterna fixade så sitter man nämligen i en superskön masssagestol,den e så skön att man nästan somnar,sen blir det ju inte precis värre av att man får en skön fotmassage när man får sina fötter fixade,sist men inte minst målade dom mina tånaglar med en fin färg som jag själv valt (självklart),så nu e jag riktigt fin om händer & fötter.

Nu ska jag kolla på en dvd film,får bli Wallander Prästen.

Ha en trevlig kväll,skriver mer imorgon bitti innan jag åker iväg till operationen..

En sån här stol skulle jag inte säga nej till,den e inte snygg men super skön !


Söndag

Tänk att det e så skönt att få sova ut,precis klivit upp i stort sett,ja självklart har jag hunnit fixa mig en mugg kaffe som jag sitter med i skrivande stund.

Tittade på Robinson Karibien igår,som säkert så många andra också gjorde,jag e lite kluven om vad jag tyckte igentligen,man kanske kommer in i den när det gått fler avsnitt men jag tycker nog att människorna som var med var lite tråkiga i ärlighetensnamn,sen hade det inte gjort ngt om det hade varit med ngn,som stack ut lite mer till sätt och utseende,tyckte att dom flesta verkade lite tråkiga,men som jag sa så kanske jag hinner ändra mig under säsongens gång..
Vad tyckte ni,som tittade på Robinson ?

Nu ska jag äta väldigt sen frukost och sen göra mig iordning för att åka en sväng in till stan,måste göra påfyllning på naglarna sen ska jag byta Lasses födelsedags skjorta som han fick,till en annan storlek.
Sen har jag vid ngt svagt ögonblick lovat till Hanna att köra henne till Punk Shop,hon ska tydligen köpa ngt nitarmband.

Skriver mer i eftermiddag/kväll..

Kram så länge och ha en mysig söndag !


Sollentuna Centrum

Min kära kompis Jenni sov över hos oss,så imorse åt vi frukost och gjorde iordning oss,sen åkte vi till Sollentuna Centrum,måste säga att det var as grymt,riktigt frächt och stilfullt rakt igenom,hade kameran med mig självklart..
Kolla på bilderna och bilda er en egen uppfattning,om ni inte redan varit där,,


Trevligt välkomnande,alkoholfri skumpa bjöds det på hela dagen


den här figuren brevid Jenni figurerade där hela dagen

















Robinson Karibien kl.20.00

Sitter och väntar som säkert så många andra gör på Robinson Karibien,spännande!


Mmmm...

Jag har fått dille på dom här..


FLASHMOB

Har ni sett det Svenska flashmob fenomenet,det bästa av dom är på NK,ganska häftigt,tänk om man själv skulle råka ut för det..
Ni måste bara kolla !!





Nu kommer alla att betala sin TV avgift,eller..

Sorry for bad update..

Oj vilken dålig bloggerska jag varit dom senaste dygnen,men helt ärligt så har jag inte haft lust,tankarna har varit hos morfar.
Men livet måste gå vidare..


Igår hade vi föräldrarna,svärföräldrarna,syster med familj och min väninna Jenni här på middag.Vi hade en jätte trevlig kväll.
Lasse fyllde ju år och eftersom jag fyller rätt snart så slog vi ihop firandet,eftersom jag inte kommer att vara så mobil när jag fyller..
Vi fick en massa fina presenter av alla,jag fick present kort till TYR & HEM och till Zara,sen fick jag en jätte fin plommonlila velourdress,2 böcker,jätte fina champagneglas och sist men inte minst svinstek,ska tydligen vara gott måste bara hitta ngt bra recept att tillaga den efter.



Min kära mamma !


present öppning


oj det såg trögt ut..


min älskade väninna Jenni

Tyvär blev det ingafler bilder igår..



Min älskade vaari !!

Morfars begravning var väldigt fint & vackert,något som vi alla som var där kommer att bevara i våra i minnen & våra hjärtan !






Min älskade vaari,det är så svårt att skiljas från dom man älskar !




Syster & jag med blomarrangemanget vi gjorde till morfar !




Äntligen fredag

Så nu e min fredags städning färdig,skön känsla !
Mammsen & pappsen var på lite blixtfika för en stund sen,och nu har jag även förberett lite inför i kväll,då närmsta släkten kommer för att fira födelsedags barnet.
Måste nog få i mig lite lunch också snart,sen en skön dusch så jag känner mig som en människa igen.


Uppe med tuppen

I morse gick jag upp 06.00 för att fixa lite födelsedags frukost,tända brasa och lite myspys eftersom mitt hjärta fyller år idag,så barnen och jag hade lite morgon skrovlig födelsedags sång till lilla gubben när vi gick in för att väcka honom.
Sen blev det lite paket öppning och gemensam familje frukost.

När familjen åkt iväg till jobb & skola,smög jag tillbaka till sängen för att sova en stund till,måste säga att jag varit helt slut nu efter begravningen,det tar på krafterna att sörja,kännde att jag behövde en stunds sömn till.Jag måsta bli lite snällare mot mig själv & lyssna bättre på när kroppen & huvudet säger ifrån..


Inga inlägg

Idag har jag inte orkat skriva några inlägg.
Vi hade begravning för morfar idag,känslorna har verkligen åkt bergochdalbana och dagen har varit tung att ta sig igenom,men är ett måste..
Livet är bra konstigt..vi föds,vi lever och vi dör och under tiden vi lever här så har man så mkt stress och måsten nästintill varje dag,till vilken nytta när vi ändå inte får med oss ngt härifrån,vi människor borde ta mer vara på varandra & tiden,göra ngt vettigt och värdefullt.

Tror inte att det finns ngt ont som inte för ngt gott med sig ! Även om döden är ett hårt sätt att lära sig på,så tror jag iallafall att dom flesta i morfars närhet fått sig en tankeställare,om vad som är viktigt i livet !

Kommer att minnas morfars begravning som en oerhört tung dag,men ändå så vacker !


Lite pics från idag

Tårtorna som vi var och hämtade till begravningen
Tårtorna till begravningen


Syster sätter sprätt på pengar


Vi gör ett eget blom arrangemang till morfars grav


precis börjat med arrangemanget


nu har vi fått upp farten


börjar arta sig rätt bra




finliret kvar


så här blev den,förutom att vi tog bort en del blad på vänster sida,snyggare när det inte var fullt så mkt blad


Sophia sätter saxen i moster


inte så illa med privat frisör


Sophias & Kristians små bebisar,söta va !


Hanna har lagt beslag på mammas kamera



Go` kväll

Sitter och myser med en jätte mugg med lakrits te.Dagen har gått i stressens tecken,så skönt att varva ner så här på kvällen.

Vi har min älskade syster dotter Sophia och hennes sambo Kristian här på besök,mysigt att få träffa dom igen,eftersom vi inte ses så ofta nuförtiden,pga av avståndet.

Snart ska Sophia sätta saxen i mitt hår,åh så toppen !


Datakabeln är som bortblåst

Hanna sa till mig precis att mamma du måste bli duktigare på att fota på riktigt och lägga in på bloggen,för det e ju roligare för läsarna att se på dina bilder.

Ja jag får faktistskärpa mig,jag vet att jag e dålig på det..men jag har en liten förklaring till det,datakabeln till min mobil är som bortblåst,hade jag haft den så hade jag lagt in mkt mer bilder och kanske lite videoinlägg,ska försöka leta reda på den eller så får jag köpa en ny,men känns lite onödigt just nu när jag strax ska köpa en ny mobil,så får se om det blir det ena eller det andra..men bättre ska jag fösöka bli !

Eller är det ngn som har en för mkt ? Jag har en Nokia N 95


Klarade mig

Vilken skön känsla som infann sig i mig imorse är jag vaknade och kände att jag mår alldeles toppen,vinterkräksjukan var det då defenetivt inte,inte än iallafall..

Nu har jag kokat ca 15-20 liter köttsoppa till morfars begravning imorgon,vi har delat upp kokadet av soppa,annars hade ju en och samma fått koka i en veckas tid,fnissar.. så vi har varit som små tomtenissar på olika ställen och stått och slevat & rört runt,men nu är det färdigt,jihooo !!

Om en stund ska jag och syrran åka och hämta alla tårtor och köpa lite blommor till borden som ska dekoreras,så dagen kommer att springa iväg,kommer inte hem förrän till middagen,så i dag blir det nog lite dåligt med inlägg,men man vet ju aldrig..

Sitter precis och äter min hard core frukost som Blossom rekomenderade,måste säga att det är helt okej,har ni inte provat så gör det.
Strax ska jag studsa in i duschen,so see you !!

Kramis !


Inte nu

Urk,vet inte om jag bara inbillar mig..men mår lite illa & har huvudvärk,det fååår inte vara det jag bävar för,,vinterkräksjukan,asså då svimmar jag,inte NU bara..jag SKA vara med på morfarsbegravning,thats it !!!
Sen så kan jag ju inte vara sjuk till på måndag heller,i sånnafall blir operationen inställd,giiik.. nya operations tider kan dom ju inte trolla fram bara så,eftersom dom e så fullbokade.
Jag hoppas innerligt att jag bara inbillar mig,får avvakta tills imorgon bitti,om det är det så kommer det inom nga timmar...

Min nya vän i vinter..


Paradise Hotel

Nu tänkte jag kolla på reprisen på Paradise Hotel 2009,sen ska jag börja med middagen..




I år är det tydligen en tjej från Haninge som är med,undrar om det är någon jag känner igen till utseende ?

Från vacker till ful på en milli sekund..

Såg en sån vacker tjej i kassakön på H&M idag,det var 2 kassor som var öppna men hon stod och velade i vilken kö hon stod i,så jag frågade vänligt vilken hon stod i,så jag skulle veta vilken jag skulle ställa mig i,då får jag ett svar med en väldigt otrevlig attityd: du bara så att du vet så står jag i mitten och jag tar den kassan som först blir ledig,ser du väl.
Då sa jag till henne att: jo men du behöver inte låta så otrevlig,jag ville bara veta så att jag skulle veta var jag skulle ställa mig.
Hon igen: du,undrar vem som är otrevlig här,om du vill veta så har jag ingen bad day idag,men det verkar du ha och skaffa dig ett liv.

Hon hade verkligen en bad day och om inte så undrar jag i mitt stilla sinne hur hon är när hon har sin så kallade bad day?
Tur att jag slipper träffa henne då.

Kvinnan som jobbade på H&M skakade på huvudet och blinkade med ögat till mig och sa att: ja har vi 2 kassor öppna så har vi 2 köer självklart,om vi inte säger ngt annat.

Yes,tänkte jag,då var det inte jag som var otrevlig,för det var jag inte.Tror att hon den föredetta vackra tjejen hörde det,för hon blev rätt tyst.
Som sagt så helt plötsligt så försvann hennes vackra yta,synd för henne att slösa bort tid på att fixa sig till tänderna,när hon inte hade ett vackert inre..hon borde lägga mer tid på att möta människor med en lite trevligare sätt.

 Jag blev nog lite chokad tror jag,för hennes yttre stämde verkligen inte med hennes sätt att bemöta folk,hon såg ju så söt & oskyldig ut,inte en sån där kaxig brutta,men det är väl som det sägs att: I dom lugnaste vatten så simmar dom fulaste fiskarna..


Hem ljuva hem

Kom hem precis så kastade mig över braskaminen direkt,det är så mörkt och ruggigt ute och då är det extra effektfullt att sitta framför brasan och bara känna värmen,åh helt plötsligt nu så blev jag sugen på kaffe,ett ögonblick kommer strax..

Så nu sitter jag här med kaffe & knäckemacka,kände att jag var vrålhungrig.
Som sagt så var jag iväg och färgade fransar & bryn,brukar göra det med jämna mellanrum,jag har så fruktansvärt ljusa ögonbryn i mig själv men när jag färgar dom så känns det inte så naket.
För nga år sen så gjorde jag kosmetisk tatuering på mina ögonbryn,blev jätte fint och när jag inte var sminkad så såg jag inte så "naken"ut,men tyvär så har det släppt,det håller ju olika länge på olika personer,så för min del är det dax att göra påfyllning,men det får vänta ett tag nu,har ju mina andra "små projekt" som ska till först.


Hard core frukost som ger resultat..

Hörde ett super bra hard core frukost tips på MixMegapol i går morse,alltså om man vill gå ner i vikt lite grann eller mycket,upp till var och en..iallafall så var det en halv avocado,2 ägg och en halv grape frukt,tyckte det lät väldigt lätt & enkelt,inte så mkt att fixa heller om man e stressad på morgonen.

Tipset var det Blossom Tainton som gav,so i belive it works !


Lagom irriterande

Vaknade av att sopbilen dundrade förbi huset,giik..våran soptunna som var mer än överfylld,var det någon som hade kommit ihåg att dra ut den,neeej då.. så lagom irriterande.
När jag vaknade så kände jag genast att min kvinnliga varningslampa som vi kvinnor/tjejer har emellanåt  var igång,tråkigt att vakna med den känslan,hoppas den ger med sig underdagen,hm..

Idag ska jag iallafall städa hemma med allt vad det innebär,byta sängkläder,damma,dammsuga,tvätta golven och sen ska jag ringa min fönster putsare,lagom att göra det nu innan det blir allt för kallt,sen är dom ju fina till julen också.
Senare på dagen ska jag åka en sväng och färga fransar & bryn,sen måste jag iväg och handla en present & julklappar.

Imorgon blir det fullt ös från morgon till kväll,ska koka färdigt köttsoppan till minnesstunden efter begravningen för morfar,när den är färdig så ska syrran & jag åka och hjälpa till och fixa i lokalen där vi ska ha minesstunden.Därför känner jag att det är lika bra att fixa alla andra måsten idag.


 


Tips efterlyses

Nu ska jag inte tynga ner er med min stressiga dag,jag vet att jag inte e ensam.Har ni nga bra tips som kan få mig att varva ner ?

Tusen järn i elden

Hjärnan går på högvarv..stressat igenom hela dagen så jag inte ens hunnit reflektera över att det är måndag.Alltså veckans första dag och jag trodde det var veckans lugnaste dag för mig,ho ho hooo trodde jag ja..långnäsa åt mig själv.Om min dag i dag,vad jag trodde skulle vara veckans lugnaste dag,blev så här,hur kommer då resten av veckan bli,eftersom det här bara är början på allt som ska hinnas med att göras & fixas.


Stressad är bara förnamnet..

Oj oj här är det Klasses kockhörna för hela slanten,110 personer kommer på begravningen och vi e 5 personer som gör köttsoppa,så svettigt är det..men men bara att köra på,he he hee..

Åkte raka vägen efter jobbet till Axfoods snabbgrossist för att handla ingredienser till maten.Sen till syrran en snabbis för lite morgon fika,sen åkte syrran och jag och beställde tårtorna till begravningen.

Så just nu står jag och kokar kött samtidigt som jag försöker göra en vanlig middag,ikväll blir det laxpudding.
Alldeles strax ska jag agera lite taxibolag också,tjejerna ska ju till ridningen.
Tjohooo tusen järn i elden,undrar varför jag känner mig smått stressad ?

Längtar till sommaren



Tänk om det vore sommar nu och man kunde sitta ute i kvälls solen och ta en god drink,är det någon mer än jag som längtar ?


Vad tycker ni ?

Nu har jag hittat en frisyr jag absolut kan tänka mig att skaffa..


9 Steg till felfri hy


1. Tänk på rengöringen
Morgon och kväll bör du rengöra huden med en mild ansiktsvätt – använd aldrig handtvål i ansiktet, då det torkar ut huden. Avsluta gärna med ett ansiktsvatten som drar ihop porerna.

2. Skydda dig mot solen
Solens strålar är starkast på sommaren, men du bör använda någon form att solskydd i ansiktet året om, även om solskyddsfaktorn kan vara lägre på hösten. Satsa på en dagkräm eller makeup med solskyddsfaktor så får du skyddet på köpet!

3. Lägg en mask
En gång i veckan är det en bra idé att lägga en ansiktsmask, så att huden får lite extra lyx. Du kan välja en mask som är anpassad just för din hud, vare sig den är torr eller fet.

4. Sov ordentligt
Sömn är lika viktigt för din hud som för resten av din kropp. Det är lätt att bli blek och glåmig om du sover dåligt, så se till att få dina åtta timmar varje natt.

5. Ta bort sminket
Att gå och lägga sig med sminket på är en av de största skönhetssynderna du kan göra dig skyldig till. Hur trött du än är tar det bara någon minut att tvätta av sminket – och det är det värt.

6. Återfukta, återfukta
Huden behöver fukt – särskilt i kallare väderlag. Var noggran med att smörja in ansiktet med fuktkräm på dagen och en fetare nattkräm på kvällen.

7. Akta dig för bakterier
Se till att byta ut dina makeup-produkter med jämna mellanrum, så att det inte samlas bakterier i sminket. "Våta" produkter som mascara, läppstift och foundation håller bara i några månader, medan "torra" produkter som ögonskugga och rouge håller längre. Se även till att rengöra dina sminkpenslar och borstar.

8. Undvik att klämma
Att klämma på finnarna kan göra dem infekterade och leda till ärr. Smörj istället in finnarna med en aknekräm som innehåller salicylsyra eller gå på en ansiktsbehandling där du kan få professionell portömning.

9. Ät varierat
Se till att få i dig mat med mycket olika vitaminer och antioxidanter, dessa är toppen för huden! Satsa framför allt på vitaminerna A, B, C och E.


Tipsen kommer från http://improveme.se

 

 


Robinson Karibien

Lördag den 21 november är det säsongs premiär på Robinson Karibien,jag kommer självklart att följa den.Har följt alla Robinson som gått,det har helt klart blivit tuffare att delta och nu ska det tydligen vara ännu tuffare/hårdare.
Kommer ni att följa Robinson ?

Deltagarena i Robinson Karibien, samt Paolo Roberto. Foto: Daniel Ohlsson/TV4


Mitt nästa inköp

Jag har alltid varit ett fan av Carola,jag tycker hon har en fantastisk röst,inte många sitter på en sån röst som hon gör.
Jag förstår inte det Carola hat som man kan höra att vissa människor har mot henne,VARFÖR ?
Varför får inte hon säga det hon tycker och tänker utan att folk ska lägga en massa  värderingar i det hela,hela tiden,hon har en stark tro och det måste hon väl få ha och även kunna prata om,den som inte vill lyssna behöver ju inte göra det..

Hon släppte iallafall sin nya julskiva 14/11 och jag tänker absolut köpa den,då får man iallafall genuin julkänsla.

När listan över mest sålda album offentliggjordes under torsdagen låg Carolas julskiva, "I denna natt blir världen ny - Jul i Betlehem II" överst på listan. Det innebär att skivan, på bara en vecka, lyckades bli det bäst säljande album i Sverige.

Jag har dom senaste åren gått på Carolas julkonserer med min kompis Helena,dom har varit fantastisk bra alla gånger.I år är ju Helena i Thailand ända till efter jul så vi missar tyvär den i år,men nästa år kommer vi garanterat att gå igen.Vill ni ha julkänsla,så köp biljetter till hennes kommande konsert,ni kommer inte ångra er !!
 


Grattis Carola till försäljningssiffrorna på nya skivan !


Drinkarna blev bra

Seg söndag..
Sovit ut och bara tagit det lugnt.Vi hade gäster här hemma igår kväll,vi hade hemmagjord Sangria till fördrink,måste säga att den blev riktigt god så prova den mer än gärna,receptet är den jag lade in i går.
Gjorde även Mojiton men minskade ner på mängden ljus rom,den blev också god måste jag säga.
Vi hade en mycket trevlig & lyckad Mexikansk inspirerad afton (självklart hade vi även Mexikansk musik) det är alltid trevligt med musik som passar till kvällens tema.

Sitter och laddar inför mitt sista arbetspass nu,kommer ju som sagt inte jobba på nästan 5 veckor,skulle igentligen ha jobbat sista natten på  onsdag men fick ledigt av min snälla chef pga av att jag ska hjälpa till att förbreda inför morfars begravning,som är på torsdag.

Tänkte faktiskt åka iväg strax för att kanske hinna handla nga julklappar innan jag börjar mitt pass.
Så ha nu en underbar söndag !


Love it

Som ni säkert märker så är jag en riktig drink tjej,älskar goda drinkar.Ikväll ska jag nämligen göra några,så ville dela med mig nga av recepten,så kanske ni också blir lite inspirerade.
Jag älskar vin absolut,men när man suttit och druckit nga glas till maten,så smakar det underbart att bryta av med lite frächa drinkar sen efter.


MOJITO RECEPT

Recept för 6 personer

    is
6,75 dl   sodavatten
0,3 kruka(or)   myntablad
3,6 st   limefrukter
1,5 dl   sockerlag
0,25 l   ljus rom

Tillagning

Kan förberedas innan: Skär limefrukterna i klyftor, gärna åtta klyftor per frukt. Lägg en garneringsklyfta per glas åt sidan och mortla resten av limeklyftorna tillsammans med alla myntabladen från krukväxten. Häll på sockerlag och rom. Ställ upp glasen i raka led med en limeklyfta på kanten.

Fyll upp med sodavatten och massor av is när de första gästerna har gjort sig hemmastadda.

Sockerlag kokar du enkelt själv; ta lika delar socker och vatten. När sockerkristallerna har smält är det klart. Men ganska varmt. Så koka alltid sockerlag i god tid.


Mojito reklam


LÄTT SANGRIA RECEPT

Ingredienser för  6  glas

10 st   isbitar
1 st   kanelstång
2 st   apelsiner
1 st   citron
1 msk   fruktsocker
1 flaska   rött vin
1 burk   apelsinläsk
2 dl          sockerdricka

Tillagning

Blanda rött vin och fruktsocker i en tillbringare. Skiva apelsinen och citronen tunt och lägg i. Blanda runt. Tillsätt kanelstången. Sangrian ska sedan stå och dra, helst i minst fyra timmar. Lägg i is och läsk vid serveringen.

Receptet är skapat av: Tasteline

Lätt Sangria


Syskonkärlek

Måste bara lägga upp nga söta bilder på mina hjärtan som var så söta tillsammans,syskonkärlek är väl härligt !!

Tjejerna hade eget hemma spa,inte så dumt..








Hoppas på nga laxar

Sov ut till 10 imorse och det var behövligt,har varit ganska trött dom senaste dagarna,så nu känner jag mig pigg,glad & utvilad.

Vi ska ha lite gäster ikväll så jag har förberett lite,gjort en Taco-kycklingpaj som jag gjorde rätt ofta förr om åren,men nu var det nog ngt år sen jag gjorde den,ja ni vet ju hur det är,vissa rätter går liksom i perioder,ja precis som det är med det mesta iförsig..
Ikväll blir det Taco afton,så därför tänkte jag att det kan vara trevligt att komplitera med en passande paj till.

Urk vilket tråkigt höstväder det är idag,skulle igentligen inte vilja kliva ut genom dörren en dag som denna men jag måste,eftersom det är min tur att köpa V75:an,jag och syrran spelar ihop varje lördag,vi turas om att spela,så jag spelar varannan lördag och denna är min lördag,jiiiihaaaa hoppas det trillar in nga laxar.


Gått bra ändå

Nu är det snart över & inget konstigt/hemskt har hänt,så nu är det lika bra att slappna av och bara gå och lägga sig !






















Eddie has to leave !

Nu när jag lyssnat på alla Idolerna så tycker jag att Eddie gjorde sämst ifrån sig just ikväll,så jag får nog lov att ändra mig,tror att Eddie ryker..

Måste säga att Tove äger ikväll !
Duetten gjorde Mariette & Calle bäst och sämsta duetten var då Eddie & Reza,vad tycker ni ?



Dax för fredags middag

Nu har jag haft Klasses kockhörna här hemma igen,ikväll blir det Dill kyckling med pressad potatis.Familjen är samlad,äntligen !
Sen blir det fredagsmys,vad ska ni göra en fredag kväll som denna ?

Recept - Sötsur dillkyckling i gryta


Fredag igen..

Underbart att få komma hem,njuta av att det är helg och bara få sova ut imorgon och på söndag.
Arbetsdagen har flytit på  i ett rasande tempo idag,men så är det när man trivs på jobbet.Efter jobbet åkte jag en snabbis till Tyresö C,köpte en till julklapp,den här gången blev det till svärmor och då köpte jag en Mateus ostronskål (hon läser inte min blogg vad jag vet iallafall,så därför kan jag skriva vad det var).

Ikväll blir det Idol på tv:n här hemma,Ikväll är temat topplista på idol. Dom skall alltså sjunga låtar från 2000-talet som legat högt upp på listorna. Inte nog med att dom skall sjunga en egen låt, de skall även sjunga duett.Dom som sjunger duett ihop är Mariette och Calle, Erik och Tova samt Eddie och Reza. Ikväll tror jag det kommer bli en riktig toppenkväll för idolderna och det är svårt att veta vem som skall åka ut, vad tror ni? och vem tror ni kommer göra bäst ifrån sig?


Låtval:
Erik - Bodies av Robbie Williams
Eddie - Curly Sue av Takida
Reza - Halo av Beyonzé
Calle - Bad day av Daniel Powter
Tove - i wish i was a punkrocker av Sandi Thom
Mariette - Bleeding Love av Leona Lewis.

Duetterna:
Erik och Tove - Kids av Robbie Williams och Kylie Minogue
Calle och Mariette - Someone new av Eskobar och Heather Nova
Reza och Eddie - If only you av Danny och Therese.




Juryn e as grym,mycket bättre än dom förra !!

Om jag säger vem jag tror åker ut så blir det....trummvirvel...Calle,men det återstår att se.


Fredag morgon

Klockan ringde 06.20 i morse,då hade jag bara velat vända på steken och sova vidare och inte ens behöva tänka eller titta på klockan,ja ja inte klaga..bara upp & hoppa med ett leende på läpparna.

Nu har jag iallafall vaknat till lite efter en skön morgon dusch.

Hur är det möjligt att vara så galet kaffe sugen direkt närman vaknar,måste villigt erkänna att jag defenivt är beroende av kaffe,slurp..så ni förstår säkert att jag i skrivande stund sitter med en mugg i min hand.

Har fått sånna där konstiga inre bilder framför mig om gårdagens händelser på motorvägen och dom e inte så trevliga,så undrar jag ibland hur nära har man varit döden igentligen,utan att veta om det.. fy,tack till mina skyddsänglar !

Ha en trevlig dag !


Sleeping time

Nä fy,nu e jag så vansinnigt trött att det kryper i hela mig känns det som.
I morgon bitti ska jag vara uppe med tuppen,ska jobba dag för omväxlings skull,sen jobbar jag söndag natt,efter det har jag inga fler arbets pass innan min operation,oj oj det närmar sig med stormsteg..

Blir nog inga inlägg imorgon förrän senare på eftermiddagen  eftersom jag ska jobbe,hi hi hiii jobbe som Gotlänningarna säger.

Sov sött och tänk att det är fredag imorgon igen och min lilla Mowgli kommer hem från Falun också,ska bli underbart att ha familjen samlad igen !

Puss & Kram


Änglavakt

Oj vad knäsvag jag blev idag,såg nästan livet passera revy..

Mamma och jag har varit iväg hela dagen och fixat & handlat inför begravningen,när vi var på väg hem igen på motorvägen så kör jag lugnt & fint (ovanligt för att vara mig,blink blink) i innerfilen,plötsligt när jag tittar i backspegeln så ser jag hur det kommer en bil i minst 200 knyck (då menar jag minst) bakom mig,jag har en bil till vänster om mig och en framför,tänk då att se en bil komma i den hastigheten bakom.. han var en millig sekund ifrån att dundra in i oss,vad gör man då,,jo jag vejer till vänster så mkt det går,eftersom jag har en bil på den sidan kan jag ju inte bara svänga hur som helst.

Vet ni vad blådåren gör,,han gör en tvärmanöver och kör om mig på insidan alltså i refugen och då gör han denna idiot manöver som sagt en milli sekund innan han var på väg att ramma in i oss.
Jag kan säga att jag tappade nästan känseln i mina ben av rädsla och järnan frös till is och livet passerade nästan revy,mamma och jag blev så stumma så det tog ett tag innan vi fattade hur nära det var..

Blådåren fortsatte sin idiot färd på innerfilen,jag sa till mamma sen när vi hämtat oss att han/hon var nog rejält påtänd eller så ville han/hon ta livet av sig,jag har aldrig varit med om att se ngn köra på det viset,ja förutom i filmer,ni vet så där som dom gör i filmer och man bara skakar på huvudet och säger att så där går det aldrig till i verkligheten..



Jag förstår att vi hade änglavakt idag !!


Trötter

Nyligen gått upp och är bara så trött som en människa kan vara,hade bara velat sova vidare,långnäsa till mig då..tvungen att gå upp ska dra iväg med mammsen till Dagab för att handla dukar till minnes stunden för morfar, efter begravningen blir det självklart mat och fika så då ska det vara vita fina dukar.
I dag är det exakt en vecka kvar till begravningen,känns väldigt konstigt att behöva begrava morfar och behöva lämna honom där sen.

Jag måste storhandla inför helgen idag,eftersom jag ändå är i krokarna av våran butik,så lika bra att ha det gjort.
Sen i eftermiddag kommer min kära systerdotter Sophia hit med sina små voffsingar,ska ta nga bilder sen och lägga upp här då får ni se på dom små,dom e bara så söta.

Här nedan följer nga bilder från igår kväll


Våran 13åring


 
kolla in lövet i kaffet




 

 



kaffesugen var bara förnamnet.. som vanligt då


 
Lazzbaz


 
nu fick jag till bilden.. men det ser ut som jag tänker: ta mig härifrån..







Jimmy Choo

Jimmy Choo kollektionen som kommer att släppas i cirka 200 H&M-butiker världen över den 14 november. Kollektionen innehåller fantastiska skor och accessoarer, och för första gången har Jimmy Choo också designat matchande damplagg och en herrlinje med kläder, skor, väskor och accessoarer.

Det kommer säkerligen att vara hysteriskt mycket folk som blir som galna gamar tyvär,är det ngn av er som tänkt vara där när dom öppnar portarna ?



 


This is it

Kom precis hem från stan,en lyckad kväll blev det.Lite enkel middag blev det i Kungshallen som födelsedagsbarnet valde,efter maten blev vi så kaffe sugna så vi åkte upp en trappa och drack cafe latte,jag e nog en liten kaffe addicter,fnissar..

Trubbel i Paradiset var verkligen jätte bra,tror nog att jag antingen log eller skrattade igenom hela filmen.Rekommenderar den till er som inte sett den,sen gjorde det ju inget att den var inspelad i ett paradis,så snygg miljö i hela filmen,gu jag verkligen älskar se filmer som är inspelade i sånna miljöer,säger bara wow Bora Bora i Franska Polynesien var fantastiskt vackert,VILL DIT !!

 

 










Vem vill inte åka till ett sånt här ställe !


Dagens inköp

Hej hopp nu har jag varit och hämtat min beställning på glöggen som jag gjorde förra veckan,ska prova den i helgen,slurp..

Har kommit igång med julklapps handlandet,så idag blev det ytterligare några fler.Det lustiga är bara att tydligen så är jag ute lite för tidigt enligt handeln,för överallt jag skulle ha julkartong till det jag köpt fick jag höra,åh nej det har inte kommit nga kartonger än,du e ute lite tidigt va (blink blink).

Det kommer att vara helt hysteriskt om ngn vecka,folk blir otrevliga,buffliga,trängs före och så är allt man ska ha slut,typ.
Ska man ändå handla så är det bäst att börja så smått,men jag vet exakt hur det är,man väntar in i det sista och sen står man där och lovar sig själv att minsan nästa år ska jag börja i tid..hm eller hur,för så blir det ju oftast inte.Jag är som sagt tvungen att göra dom flesta inköp nu,för sen när jag e nyopererad så kommer jag inte orka trängas med alla hysteriska människor.

Glöggen är beställningsvara om ni vill köpa den art.nr 76102-02 Pris 69:-

Självklart blev det nga små saker till som jag handlade..
Yankee Candles doft grejer är bara så fantastiskt trevliga,julklappstips för den som inte har provat



förbrukningsvara.. ha ha haa

 


Mitt Paradis

Nu har jag MEGA längtan till mitt favorit land,jag bara ääälskar Thailand,har varit dit 7 gånger och har inte tröttnat och kommer inte att göra det heller.

Längtar dit så fort jag landar på Arlanda.En av mina bästa vänninor som heter Helena är där med sin familj nu och inte bara en vanlig kort semester,utan i 5 månader,barnen går i svensk skola där under tiden för att dom inte ska missa ngt,förstå vilken grej alltså..
att kunna genomföra en sån långresa med tanke på allt som ska ordnas och få det att fungera,jobb,hus,skola ja och allt annat runt omkring,men det är det värt,förstå vilken upplevelse och vilket minne för livet för hela familjen,wow !

Åh vad jag önskar att vi hade kunnat åkt och hälsat på dom nu när dom e där,typiskt att vi inte åker i år just,annars så har vi nästan varit dit en gång varje vinter,dom senaste åren,förra året var vi dit 2 gånger tom..
Vi har pratat om att köpa hus/lägenhet där om ca 5-6 år,om vi har möjlighet dvs. Skulle vara helt underbart !

Här ser ni två video klipp därifrån..
VARNING: Ni kommer att få resfeber

Som det står ovanför klippet the most beautiful beach..det stämmer,har varit där..




Bio kväll !

Nu är bottenfärgen färdig och det känns som sagt som en befrielse att ha nyfärgat hår,fnissar..
Hatar verkligen när det blir utväxt,speciellt i mörkt hår syns det så tydligt och sen blir det ju inte bättre av att jag e blond i mig själv,då blir utväxten så väldigt tydlig,man ser nästan ut att vara lite flintskallig då,och det vill jag inte se ut att vara frivilligt iallafall..

Idag så fyller Linn som sagt 13 och vi har bokat biljetter till Trubbel i Paradiset i kväll,ska bli kul att se den,jag tror att den är rätt rolig.
Vi tänkte gå och äta en bit mat innan bion också,så det blir nog en trevlig kväll,tyvär så är ju inte Hanna hemma eftersom hon är i Falun med skolan,så vi får gå utan henne den här gången.

Nu tänkte jag åka en sväng till Haninge C för att hämta min efterlängtade rose glögg,som jag beställt.

Kramisar !!

Poster Trubbel i paradiset (2009)


Bottenfärg

Nu kom min kära storasyster,så vi ska sätta igång med min kalufs.
Åh det ska bli så underbart att få det fixat !!

Hörs om en stund igen !!


Grattis gumman !

Vill börja med att gratulera min dotter Linn som fyller 13 år idag,mamma älskar dig oerhört mycket !



Äntligen !

Åh äntligen ska jag få i lite ordning på min kalufs,imorgon på förmiddagen kommer min älskade stora syster och lägger i lite bottenfärg åt mig,tack kära syster för din hjälp!
Helt galet vad man känner sig hemsk i håret när det blir lite utväxt och nu har jag inte bara lite utväxt heller.
Jag brukar vanligtvis fixa det så fort det blir utväxt,men vet inte vad som hänt dom senaste veckorna..tiden har sprungit ur händerna på mig.

Jag har tur som har en syster som är en föredetta frisör och sen har jag en syster dotter som heter Sophia som går 3:dje året på frisörlinjen,hon har fixat mitt hår det senaste året och hon e super duktig,vet att jag är i trygga händer när hon fixar mitt hår,hon flyttade till Uppsala för nga månader sen och då blir det tyvär inte lika ofta att man ses,snyft..saknar henne massor.



Börja om från början..

Jahapp,idag blåste det till rejält på mitt konto..ja fast i motvind.
Betalde min operation,det skulle vara dom tillhanda 10 dagar innan,men ska det ändå betalas så kan man lika gärna göra det meddetsamma,nu är det bara att sätta igång att spara på nytt.

Det är som jag brukar säga: den som spar han har

Just nu ingår jag inte i den kategorin..uppenbarligen.

Den här mannen här nedanför kan man inte beskylla för att han inte spar..


Snabb lunch,perfekt..

Hastade ihop en snabb lunch i min ensamhet här..men måste säga att den blev rätt god.

Knaper stekte potatis,riven morot,purjolök,rödlök först sen hade jag i fetaost,så att det smällte lite bara ,sen hade jag i en burk mini fraiche 5% och så hade jag i tonfisk och till sist en hel kruka med färsk persilja.
Pröva gärna ngn dag om ni tex har färdig kokt potatis över.
Glömde självklart att jag hade en hel del olika kryddor i också
..





halv färdig..



Perfekt,nu kan jag ta med mig en nyttig matlåda till jobbet !


Årets Glögg har kommit nu..

Åh fick precis sms från systembolaget att mina glögg flaskor som jag beställt kommit nu,jihooo.
Väntar med spänning att få provsmaka på den,den e säkert god !!
Får hämta den imorgon,eftersom jag snart ska till jobbet igen..




Kissie nominerades till årets kaxigaste bloggerska..undrar om hon e stolt !!

Ja a vet inte riktigt vad man ska säga,hoppas att hon mognar på sig med tiden !



här har ni en till..


Tack !

Vad glad man blir av trevliga kommentarer,tack snälla ni !

Fick nyligen denna,det värmer och man blir så glad !

Anonym om Go`morron !:
Din blogg är jätte bra!!



                           





                            

Årets Julkalender !

Snart drar årets julkalender igång,ska bli kul att se hur den är i år,jag tycker att dom senaste åren har verkligen varit katastrof dåliga,annat var det förr i tiden..fnissar,men det är faktiskt sant och jag tror verkligen inte jag är ensam om att tycka det.
Jag längtar efter en sån där riktigt mysig julkalender där man verkligen får julkänslor,stackars dagens barn !
Här nedan kan du läsa vad den kommer att handla om.Igentligen ska man inte dömma ngt på förhand,men bara man läser sammanfattningen,känns det som big disaster !! (Hoppas inga barn läser detta,så jag förstör ngt )

Svt:s julkalender 2009

Inspelningen av årets julkalender påbörjades redan i februari och i år tar den med oss på en resa genom rymden. Det är skådespelarduon Sara Edwarsson och Henrik Ståhl, kanske mest kända som "Supersnälla SilverSara" och "StålHenrik", som har fått den stora äran att göra julkalendern 2009.

"Upplägget är det samma som i barnprogrammet. Det handlar om Stålhenrik och Silversara som bor i rymden.
-I julkalendern har de blivit gamla och bor på en konstgjord planet för pensionerade superhjältar som heter Julstjärnan. För att underhålla sina barnbarn Vega och Nova berättar de historien om sitt första stora äventyr, berättar Frida Boëthius, projektledare för julkalendern 2009."




Go`morron !

Klockan ringde vid 7 på jobbet,då hade jag bara velat somna om,klockan var nog halv två inatt innan jag släckte lampan,finns alltid små saker att pyssla med där,sen satt jag vid datan och då har ju klockan en tendens att bara springa iväg.

Iallafall så har jag nyligen kommit hem,men bara för nga timmar sen är det dax att åka tillbaka för en till natt.
Idag ska jag jaga det där förbannade vaccinet,som är slut överallt.

Nu ska jag försöka få i mig frukost och självklart mitt älskade morgon kaffe.,sen ska telefonen gå varm för det som står på vårguiden om att det ev finns vaccin på vissa ställen,stämmer ju inte alltid i verkligheten.



Bergodalbana

Tänk så mycket olika känslor man kan ha på en och samma gång..längtan,glädje & kärlek,nervositet,hopp och sorg,inte konstigt att det känns som känslorna åker en rejäl bergodalbana.

Längtan har jag efter min dotter som åkt till Falun med skolan

Glädje & kärlek jag känner för mina nära och kära

Nervositet över att operationen ska gå bra och jag inte ska ha allt för ont efteråt

Hopp över att jag blir nöjd med slutresultatet av operationen

Sorg över att ha mist min morfar och snart behöva begrava honom,kommer att bli en oerhört tung dag


Nu är det bara 2 veckor kvar av dessa bergodal känslor,sen kan jag slappna av..äntligen !



Långnäsa..

Snopet det kändes när jag kom upp till Kommunen för att vaccinera mig.
Vi har tyvär inget vaccin säger sköterskan,det är slut nästan överallt.Så då var det bara vackert att vända på klacken,men kändes fruktansvärt irriterande när jag ändå ringde dit bara 2 timmar innan,om allt var i sin ordning,då var det minsann ingen som kläckte ur sig att det inte fanns ngt.Ska kolla runt lite på vårdguiden om det finns någonstans att få tag på,jag måste ju vaccinera mig helst den här veckan,för om jag reagerar på sprutan med att bli sjuk så hinner jag bli frisk innan min operation,nästa vecka blir alldeles för nära inpå.
Är det ngn som vet var det finns att få tag på,typ omedelbart bums ?




Miss Piggy

Sitter och väntar på att min lunch ska bli färdig,sen tänkte jag bege mig till Tyresö Kommun för att vaccinera mig mot svininfluensan,vi som anställda har förmånen att göra det nu under nga veckor.Vaccinet verkar vara slut på dom flesta andra ställen,väldigt konstigt om dom nu verkligen vill att så många som möjligt ska vaccinera sig..

Är det ngn av er som reagerat på vaccinet ? Ont i armen får jag nog räkna med,men hoppas innerligt att jag inte får feber m.m speciellt eftersom jag ska till jobbet direkt efter.

Ha en bra fortsatt måndag !!


Med eller utan mask ?

Ska jag skratta eller gråta..
Igår när vi satt vid frukost bordet så pratade vi om smink osv.men iallafall så sa Lasse till Hanna (yngsta dottern) att hon är är som vackrast när hon e naturlig,alltså utan smink.Då sa jag till Lasse: så sa du alltid förut till mig.. han svarar:ja men du e ju som en gammal bil,ju äldre desto mer smink krävs=behöver jag.. ha ha haaa så kan det nog vara.

Vanligtvis tar tjejerna bussen till skolan,men idag körde jag dom eftersom Hanna skulle åka till Falun med skolan och självklart blir det en massa packning då,men iallafall så frågade jag Hanna om hon behövde hjälp med sin tunga väska,vad får jag till svar:nej du behöver inte går ur bilen,för du har inte fixat dig och har inget smink på dig..
ha ha haaa ja a vad säger man,kan bara krasst konstatera att jag inte bör gå utanför ytterdörren osminkad,måste se ut som en rugg uggla,ska jag skratta eller gråta ?
Tur jag kan skratta åt det..










Som man kan se så gör smink rätt mkt på ett utseenda,men uppenbarligen är det fler som väljer att gå utan fast dom inte har senaste årsmodellen på sitt yttre..
Nu vet jag ju att både Lasse & Hanna retades när dom sa så,men att just båda säger det,dagarna efter varandra..var ju rätt roligt.

Spotify

Måndag morgon och på något konstigt sätt känns det ändå rätt bra,kan vara musiken i bakrunden som gör att allt känns så mkt bättre.
Jag är nog efter i teknik utvecklingen eftersom jag inte skaffat Spotify förrän nu,why..ja antagligen inte för att jag inte fattat bättre.fnissar.
Ändå har min vännina Jenni försökt att göra reklam för det,men det e som jag alltid säger:sent ska synden vakna !
Så nu en uppmaning till er som inte skaffat det än,GÖR det!! Perfekt jämt,men så här när man sitter framför datan är det trevligt att ha det i bakrunden,tänk att musik gör mig så glad.




Märks det att jag e trött på mitt hår ?


                                                                             









Skulle gärna skaffa mig en ny frisyr,men är lite för feg för att klippa det allt för kort,nu när jag äntligen sparat ut det..


Saknaden kommer alltid finnas där..



Saknar dig morfar !

Åkte som sagt till mamma och pappa för att fira lite farsdag,fick god mat och fika.Pappa blev så glad över tröjan som syrran och jag köpt till honom.
Sen åkte jag och mamma till min moster för att göra i ordning programmet till morfars begravning,vi satt några timmar med det,men nu är det färdigt.Känns väldigt konstigt att sitta och planera morfars begravning och att han inte längre finns kvar hos oss.På något konstigt sätt måste livet gå vidare..men morfar kommer för alltid finnas i våra hjärtan!


Farsdag !

Då är helgen snart över för denna gång också,fort går det..
Idag känner jag mig lite bättre,inte 100 än men känner att det är på rätt väg och det är det viktigaste.
Har haft en lugn söndag förmiddag och nu ska jag bege mig till pappsen för att fira honom,hoppas han gillar tröjan.
Resten av familjen har åkt till svärfar för att fira honom,man kan ju inte klona sig precis och vara på 2 ställen samtidigt..

Ha en bra farsdsag alla !!


Vill köpa mig en snygg fuskpäls till vintern..



gärna en snygg pälsmössa och ett par schysta pälsvantar,självklart kan man inte använda dom samtidigt som pälsjackan..




Pixie Lott



Pixie är en super grym tjej !!

Michael Jackson som ett spöke i sitt eget hem??


Clear eyes

Lördag kväll och krasslig,inte precis vad man drömmer om..vi var bjudna över till våra snälla grannar på kräftskiva ikväll men som sagt så har halva familjen varit iväg på match i Råsunda och jag och Hanna skulle ha följt med,men jag orkade verkligen inte åka iväg och sätta mig ute i kylan nu när jag mår som jag gör,sen efter som sagt skulle vi gått över till grannen,men det blir inget av det heller,när man inte mår bra så är det bäst att vara hemma och sen vill jag inte smitta ner någon heller.

Så ikväll blir det en riktigt lugn lördag kväll här,inte orkar jag laga ngn middag heller,så Lasse stannar på Vega baren på hemvägen,nu e jag super hungrig eftersom jag bara käkat frukost idag och klockan e kväll,hur bra e det då..

Känner mig alldeles trött och röd ögd,torr och narig under näsan av allt snytande,kan jag bara inte få känna mig bättre snart,please..funderar på att köpa den här produkten,är det ngn av er som testat den ngn gång?
Jag har bara hört talas om den,men aldrig prövat den,nu skulle jag verkligen vara i stort behov av den..

Om det är ngn som prövat den så får du gärna berätta hur den är..


Fortfarande som en rutten purjo..

Go dagens !
Sovit ut idag,tänk att det är så mysigt att vakna upp en lördag morgon och bara vända sig lite i sängen och kunna sova vidare och vakna sen är man känner sig redo för att gå upp.

Halva delen av familjen har åkt iväg till Solna för att shoppa (säkerligen farsdagspresent) sen senare skulle dom gå på AIK-IFK Göteborg matchen,så dom kommer inte hem förrän ikväll ngn gång.
Jag och Hanna skulle också åkt med igentligen men känner mig inte alls pigg,känner mig rättare sagt som en rutten purjolök,så vill bara vara hemma och ta det easy nu,förutom att jag ska köra Hanna till centrum en snabbis,orkar igentligen inte det men vad gör man inte för sina barn..allt, oftast.
Så nu blir det en snabbis dit,sen ska jag hem och kasta mig i soffan och bara vara,ska inte ens laga middag ikväll så det får bli ngn hämt mat av ngt slag.

See you later alligator..


Fredag kväll !

Började dagen på ett riktigt bra sätt,fotvårdsbehandling direkt efter jobbet,varför unnar man sig inte sånt oftare igentligen,det finns ju faktiskt ställen med rätt bra priser..jag gav 350kr för min  fotvårdsbehandling och det är ett bra pris tycker jag och så får man en skön avkopplande stund och riktigt fräscha fötter (mina fötter känns just nu som fötterna på en nyfödd) eller inte..men nästan i varje fall.
Det var riktigt avkopplande att komma dit i morse,fick en god kopp kaffe undertiden hon höll på med mina fötter,en perfekt start på min dag.

Förkylningen har kännts lite bättre idag men det är nog tack vare nässprayen,den e makalöst effektiv.I går var det verkligen niagarafallet om jag ska vara ärlig,helt otroligt att en liten sprayflaska kan hjälpa en så mkt,tyvär så tar det inte bort själva förkylningskänslan som jag har,men men det får ta sin lilla tid,Rom byggdes ju inte på en dag heller..

Ikväll har vi haft våra kära vänner här på middag,alltid lika trevligt att umgås med famlijen Nilsson.
Trevligt att bara sitta och surra lite.

Nu e klockan rätt mkt och jag börjar känna mig rätt kymig igen,imorgon blir det endast en skön slappar dag,ska lägga ner energi på att kurera mig,nu banne mig ska jag bli frisk.
Nästa vecka blir det nya tag med träningen,jag som varit så taggad att köra stenhårt igen och så blir jag sjuk ,är det inte typiskt..

Här kommer nga bilder från ikväll







choklad fondue till efterrätt,enkelt och gott !


tänk att bilder säger mer än tusen ord..

Black army..he he hee

en av mina bästa vännninor,love you !

Peter & Lasse

Alltid lika mysigt att få umgås med sina vänner !


Tänkt färdigt..



Nu har jag tagit ett beslut angående svininfluensa sprutan,så skönt..
Pratade med min läkare på Immunbristenheten på Huddinge sjukhus angående det och på måndag ska jag åka och ta den..


Rätt eller fel..

Hur förbannat kluven och velig kan man vara.. har ju bestämt mig för att inte ta den förbannade svininfluensa sprutan,och hör så mkt olika bud fram och tillbaka så man varken vet in eller ut,huhuuu..så nu har jag börjat tveka om jag gjort rätt beslut,inte kommer jag att få ngt bra svar heller eftersom alla säger så olika,det enda rätta är väl då att gå efter sin egen magkänsla,men det e svårt eftersom min magkänsla hit tills sagt att jag inte ska ta den,men nu minsann säger den tvärtom,öh hur gör jag då ??

Jag själv som ligger i riskgruppen bör ta den har jag fått förklarat för mig,what should i do..
eftersom jag snart ska operera mig också,vore det katastrof att bli sjuk efter, i svininfluensan.
Förbaskat också,finns det ingen som kan ta detta beslut åt mig?

Svininfluensan sprider sig otroligt fort,en vanlig influensa som går varje år tar sig på 6 månader lika långt som den här svininfluensan tar sig på 6 veckor,så man kan snabbt konstatera att spridningen går som en löpeld..
och just att den e värre för barn och någerlunda unga människor,är ju lite läskigt.
Jag då som redan har nedsatt immunförvar,hur lätt får inte jag den då..nästan garanterat att jag får den,antingen så får jag leva med tanken att jag troligtvis kommer att få den och då får bara hoppas att jag tar mig ur den med skinnet i behåll om jag inte tar sprutan dvs. eller så tar jag sprutan och chansar även där,och bara hoppas att det inte kryper fram sen långt fram att jag gjort helt fel beslut,om jag nu tar den ??



Glöm inte farsdag..

Så var farsdags presenten fixad till lilla pappsen,köpte en fräch v ringad bomulls tröja till honom,sen blir det självklart en blomma och ngn lott eller V75:a också.
Måste ju fira min kära pappa och visa min uppskattning till honom.


Räddare i nöden..

Förkylningen blir bara värre och värre,som tur hade jag varit förutsende och köpt hem nässprya i vetskap om att det KOMMER en förkylning förr eller senare,så nu sitter jag här och snörvlar och snorar.

Dagens räddning känns det som.





Skönt att bara sitta och slappa och bläddra i en bra tidning när man inte e på topp..



mysigt med eld i brasan endag som denna..


Kul med nytänk

Helt klart en annorlunda trappa,titta på hon med randiga tröjan på slutet,vem skulle göra så i en vanlig trappa? ingen,för då skulle folk tro att man var knäpp..he heee,nyhetens behag men tror man tröttnar och bara av den anledningen väljer rulltrappan och det var nog inte det som var meningen..


Ser alltid lätt ut när andra gör..

Så lätt kan man få snygga ögonbryn..



hittade det här videoklippet på Linda Hallbergs sminkblogg 

Julklappstips !

Nu är jag så sugen på att gå på Spa eller ngt annat,men dream on.. tröttnade och beställde en tid till imorgon bitti för fotvårdsbehandling,skadar inte att försöka ta hand om mina stackars fötter !!

 

Tänk att många e så äcklade av just fötter..varför e vi inte mer rädda om våra fötter då och går på behandlingar och målar tånaglarna med ngn snygg färg så känns det genast mycket frächare.
Jag själv är ganska noga med att fila & fixa även hemma,men emellanåt unnar jag mig en behandling..det borde alla göra,om inget annat så göra det själv.
Kanske ett julklappstips !!

Hem ljuva hem

Känns helt underbart att få komma hem,känns som jag bott på jobbet den här veckan,i måndags jobbade jag 20 timmar,ledig i tisdags,sen igår blev det ett 23 timmars pass och nu inatt blir det 15 timmar igen..känns lite tufft när jag inte mår så bra,så träning e inte alls att tänka på,behöver dom här timmarna jag e hemma nu på dagen för att kurera mig.
Har hunnit storhandla inför helgen,brände raka vägen till våran butik efter jobbet,skönt att ha det avklarat för då kan jag bränna hem direkt efter jobbet.

Helt otroligt att det är fredag imorgon,igen !!Skönt med helg,speciellt när jag e ledig hela helgen också.


dagens shopping..





Kassarna passar så bra i dagar som dessa (tänker på AIK som tagit guld)
butiks ägaren som e rå AIK:are (dvs Lasse) tänkte på AIK när han beställde dessa kassar till butiken..



föll i frestelsen för den här nyheten..



märks det att jag börjar få lite julkänslor,ha ha haaa



pudersnö,snart blir det mer än så..


Snart e det dax igen.. 2010

Skön låt som tyvär inte gick vidare till Globen..rätt fin när man lyssnar på den,gillar refrängen !


Längtar till känslan att vara frisk !

När man inte e riktigt kry så känns det lite tufft att jobba i 23 timmar,ja ja imorgon bitti blir det en stunds vila innan det är dax att kliva på igen för sista natten för den här veckan,ska bli skönt att få vara ledig hela helgen.

Hade tänkt att passa på att åka och storhandla efter jobbet,när man ändå e ute och kör så tidigt.
Är så tränings sugen men som jag känner mig nu så måste jag nog vila imorgon,men får ta ett beslut imorgon och se hur dagsformen är,hälsan åker bergodalbana känns det som.Axeln min är inte ett dugg bättre heller,just nu känns det som jag e 111 år gammal..

Sov sött !!


Aj aj...

Go`morron !
Nu är jag inte lika irriterad längre men lite sitter kvar..
Sitter och kastar i mig frukost medan jag skriver,ska alldeles strax åka till jobbet,hoppar in dagpasset också eftersom jag ändå ska jobba inatt,så lika bra att blåsa på nu när det erbjuds extra pass,snart blir jag ju sjukskriven i nga veckor,så pengarna kommer nog att behövas.

Usch känner mig verkligen inte på topp men får göra mitt bästa,känns som det lurar en förkylning bakom knuten och sen känns det som jag fått en inflammation i axeln,borde nog åka förbi Apoteket och köpa ngn slags inflammations hämmande salva,får inte äta så mkt tabletter så nära inpå operationen..ja ja det e bara att lära sig att leva med lite smärta.. värre blir det.
Ha en toppen dag,skriver mer ikväll !


Nu skulle jag verkligen vara i behov av en riktigt bra massage ..


Pissed off !

Asså nu blir jag galen,har suttit med den här j.... bloggen i flera timmar och försökt att ändra på hitan och ditan,och inte ett j.... skit har hänt,vad gör jag för fel ??? får DAMP snart,ursäkta mitt utbrott nu,men nu e jag sååå irriterad,gaaahhhhhh !!!!

Finns det ngn på denna planet som kan hjälpa mig ?? PLEASE !!



Så irriterad som jag e nu,så e det här en förmildrad bild !!


Snygga va..

Skor jag skulle vilja ha..




det här armbandet skulle jag gärna ha på mig..



den här fuskpälsen skulle vara snygg till det mesta !




Så skön låt !




Årets glögg är beställd !!

Idag är en sån där dag som jag känner att jag har fått en del uträttat,skönt.
Har varit en sväng och tränat,körde på rätt duktigt så Yes yes..
Efter träningen var jag till Haninge C och handlade lite julklappar och det känns så bra nu när jag kommit i gng med det,kan tyvär då inte säga vad jag köpt eftersom dom som jag köpt till läser min blogg ibland..
Sprang in på Systembolaget för att leta efter årets glögg Tindra (roseglögg),letade och letade men hittade ingen,så fick rycka i en nisse som jobbade där,han såg ut som en fågelholk och tyckte väl att jag pratade i nattmössan,till slut så fick han ärslet ur vagnen och tittade på nätet,se där lilla gubbe (tänkte jag) visst finns det en sån glögg..beställde 4 flaskor (Helena spar en till dig) så dom ska komma nästa vecka enligt tomte nissen på bolaget.
Ni som också vill ha den,så vet ni att ni måste beställa den eftersom den tydligen inte kommer att finnas i butik,utan är beställingsvara.Ja har gjort min lilla beställning iallafall,så ser fram emot med spänning att prova den..

Nu är jag hemma och har slagit in dom klappar jag köpt,eftersom det finns nyfikna små ögon/händer här i huset..
så just nu känns det rätt bra när jag kommit igång med julklapparna,gäller att smida medan järnet  varmt sägs det väl !!

Tindra Rosé är en frisk glögg framställd av rosévin och smaksatt med citronmeliss och glöggkryddor som nejlika, kardemumma och pomerans. 
 
I juli innehöll fyra av Systembolagets fem mest sålda vinflaskor rosé och av alla vinflaskor som såldes var 20% roséviner. Siffrorna talar sitt tydliga språk, vi svenskar vill ha rosé. Om vi vill ha det i advent får dock framtiden visa !!

En flaska kostar 69 kr
Tindra Rosé är lika god varm som kall med mycket is.


Dax att köra igång dagen..

Åh vad seg jag är..nyligen kommit hem från jobbet,nu är det bara att köra igång här hemma med tvätt & städning.Ibland (eller rätt ofta) känns det som jag inte hinner mer än avsluta tvätt & städning,så får jag börja om från ruta ett,åhhh... tar det aldrig slut ? tydligen inte.. ja ja det e väl bara att sparka i gång då,ska unna mig en god kopp kaffe först och frukost självklart,sen är jag på G.
Senare blir det en sväng till träningen också,eftersom jag känner mig lite piggare idag än igår,finns inga genvägar där heller tydligen,fnissar..

Puss & Kram !!


Svar på kommentarer

Kommentar på Lingonkola pajen:

Chokladkolapaj med lingon

rebecka om En av mina favorit efterrätter !!:
Jag älskar när du gör den !!
när vi kommer hem :) kan du göra den då ??

kram saknar dig jätte mycket <3

Svar:
Rebecka gumman,självklart gör jag den när ni kommer hem,lovar det.
Saknar er massor också ska du veta !!
Kramis <3 Pia


helena   om
Årets glögg !!:
hej gumman, den låter underbart god, om du kommer över en extra flaska kan du köpa en till mig så att vi kan få lite god glögg när vi kommer hem. Saknar dig massor ska du veta, skyp på torsdag om du kan??KRAM KRAM

Svar: Hej min vän !
Visst låter den god,ska köpa den nu i veckan,annars kommer det inte finnas kvar ngn.Lovar att köpa en extra flaska som du får när ni kommit hem.
Saknar er hur mkt som helst.
Skype på torsdag blir jätte bra,loggar in när jag kommer hem från jobbet..
Puss & kram Pia



Årets glögg !!

Den här nyheten ska jag garanterat prova,Roseglögg Tindra 15%


Snart dax att unna sig glögg !!

Såg på Aftonbladets hemsida att snön e på väg inom nga dagar,fy 17 gubbar.. för slaskväder,ska det vara så ska det vara riktigt kallt och snö,då är det mysigt.
Nu kom jag ju att tänka på julen,älskar julen..det är så mysigt när det snöar ute och man tittar ut genom fönstret och har en mysig julskiva på i bakrunden,självklart har man tänt en massa ljus och gjort eld i brasan och så slår man ner sig i soffan med en mugg glögg,hur mysigt låter inte det..
Julen innebär självklart julklappar,för vad vore en jul utan klappar..lite tråkigt,det tillhör liksom..men kom på att man kanske ska bege sig ut i julklapps handeln nu,jag har bara 3 veckor på mig,för sen blir det ju inte av att springa och handla när jag e nyopererad,så måste se till att det är färdigt innan och jag som inte ens vet vad jag ska handla,oj oj kan bli lite svettigt..har ni tips,så får ni mer än gärna dela med er av dom,ingen vore lyckligare än jag !!


En av mina favorit efterrätter !!

Chokladkolapaj med lingon
Lingonkola Paj !

Ingredienser
12-15 bitar

100 g smör
1/2 dl strösocker
2 dl havregryn (ev. glutenfria havregryn )
1 1/2 dl vetemjöl (ev. glutenfritt mjöl )

Fyllning:
1 1/2 dl vispgrädde
50 g smör
1 1/2 dl ljus sirap
200 g mörk choklad, ca 40% kakaohalt
1 1/2 dl lingon
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn och mjöl. Rör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 8 – 10 min tills den har fått fin färg. Koka upp grädde, smör och sirap i en kastrull. Koka på svag värme ca 10 min. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i smeten. Ställ tillbaka på eftervärme. Rör tills chokladen smält och är riktigt slät och blank. Häll chokladsmeten i pajskalet och strö över lingonen. Ställ i kylen att stelna minst 5 timmar eller över natten. Servera med lättvispad grädde.

Prova det här receptet nästa gång du ska bjuda på efterrätt,den går utmärkt att frysa också !!


Gulligt va !!


I miss you ♥ kan du bara inte komma hem ?
Jag längtar att se eran bil åka in på garageuppfarten !
kom hem nu !!
Jag älskar dig ♥


Hittade det här gulliga inlägget på min dotters blogg,riktig vänskap är bland det finaste som finns !!


Ska jag bli sjuk måste jag bli det nu...

Då var det måndag morgon eller jag kanske ska säga förmiddag..
Har sovit ut idag,sovit som en stock hela natten.Känner mig inte riktigt kry idag,så blir ingen träning för min del.
Dom ringde precis från jobbet och ville att jag skulle komma nga timmar tidigare pga personalbrist,så hade ändå inte hunnit träna,får göra lite nytta på jobbet istället.
Sitter här och njuter av mitt älskade morgon kaffe,ska strax äta frukost också.
Linn är hemma med mig idag eftersom hon också känner sig hängig,tyvär så är det lite si och så med hälsan så här på hösten.
Jag önskar innerligt att jag blir sjuk nu,om jag ska bli sjuk..eftersom min operation är exakt idag om 3 veckor och då måste jag vara frisk,annars blir det inställt,skulle det inte vara typiskt..

Nu ska jag iallafall äta frukost med Linn och sen ska jag förbereda mig inför jobbet.

Ha en bra start på veckan alla !


Fler filmer jag vill se..


Så olika kretsar kring två systrar, den ena nytillsatt finansborgarråd i Stockholm, nyskild och mamma till två döttrar. Den andra en självständig tv-producent som har fått i uppdrag att göra ett nytt direktsänt sångprogram från Skansen – nu mitt bland djuren!

Den handlar om att bli sanslöst förälskad i sin värsta fiende, om människor som möts trots att de är fundamentalt olika. För här övervinner kärleken allt – från politisk maktkamp till dans med sälarna på Skansen.


”Hur långt är en förälder beredd att gå för att rädda livet på sitt barn?”. 

Brian och Marge Fitzgerald har ställts inför denna fråga gång på gång. Vid två års ålder fick deras dotter Kate diagnosen leukemi. Hon förväntades inte överleva, men mot alla odds får Kate uppleva sin 16-årsdag. Att detta är möjligt beror helt och hållet på Anna, Kates yngre syster som är en perfekt medicinsk donator. Men tretton år gammal fattar Anna ett beslut som kommer att vända upp och ner på familjens liv; hon vill inte längre vara donator. Åtminstone vill hon ha rätten att välja själv. Hon stämmer sina föräldrarför att få kontroll över sin egen kropp, samtidigt som hon förstår att detta kan leda till Kates död.


Filmer jag vill se..

 



Fyra par reser till en tropisk ö på semester. Ett av paren är där för att jobba på sitt äktenskap, de andra har missförstått att deltagandet i resortens terapisessioner inte är frivilliga..


2012
En forskare öppnar en portal till ett parallellt universum och får kontakt med sin dubbelgångare i ett försök att stoppa jordens undergång som förutspåtts av Mayaindianerna. 2012 är enligt sägnen det år då jorden kommer drabbas av upprepade naturkatastrofer i form av vulkanutbrott, orkaner och smältande glaciärer.


Rastlös..

Precis tittat på Ensam mamma söker,nu bläddrar jag bland kanalerna och det kommer bara en massa skit,åhh.. vad tråkigt.
Lasse gubben är och firar AIK:s guld seger och kommer nog inte hem förrän i natt någon gång,tjejerna ska gå och lägga sig eftersom dom ska upp tidigt till skolan imorgon.
Själv är jag rastlös så det kryper i kroppen,men tror nog att jag bara ska sitta och koppla av,det är ju söndag kväll trots allt.
Imorgon ska jag åka och träna iallafall,längtar till att få plåga kroppen lite..

Vad gör ni så här på en söndasg kväll ?


Åh vad jag längtar till våren nu,och vintern som inte ens hunnit börja..


Pics..

Nga bilder från igår kväll..



Min lilla knasiga pälsängl hade hittat soppåsen dit jag sorterat plåtburkar,hm undrar vad hon letade efter..kan ha varit tonfiskburken,ha ha haa rolig katt va..





Primo Chao Chao på söder,jag provade en fullkorns pizza,njae den var sådär..



Min lilla gubbe !



Blir man så suddig på Cola Light..tydligen



självklart blev jag shopping sugen när jag passerade alla trevliga skyltfönster..



H&m:s skylt fönster,även om det ser ut som KappAhls(reflekteras från andra sidan)



Halloween spöket på Drottning gatan !



Filmstaden Sergel är min favorit biograf..



Alvin & gänget (var lite sugen på att ställa mig brevid dom,men blev lite för blyg,var lite för mkt folk )




IT Nisse & frisör Britta..

Var som sagt i kyrkan på en liten minnes stund för morfar på förmiddagen,efter det blev det mat hos mamma & pappa,mamma hade gjort en riktigt god köttsoppa.
Mormor och min moster och hennes man kom också över för att få i sig lite mat,dom hade varit en sväng förbi mormors & morfars lägenhet efter kyrkan,mormor sa att det var såå fruktansvärt att gå in där nu när morfar e borta,se alla saker,kläder,sängen som han alltid sov i,ja och alla minnen som dom har självklart..

Jag tycker så synd om mormor,skär i hjärtat när man tänker på hur ensam hon måste känna sig,självklart finns ju barnen,barnbarnen och barnbarnsbarnen,men det är ändå annorlunda när ens livskamrat gått bort som man levt ihop med 62 år,vi andra som inte upplevt detta har nog svårt att känna hur hemskt och ensamt det måste vara,även om man försöker att sätta sig in i hennes känsla,så är det nog svårt ändå..

När jag kom hem på eftermiddagen så kom pappa min över igen,för att göra ett nytt försök att lägga in hans arbetstimmar i datan för första gången,det var inte så svårt som han trodde att det var.
Sen tog vi en fika och satt och pratade om morfar och allt vi upplevt under dom senaste dygnen..

När pappsen åkt hem så ville Hanna att jag skulle färga hennes under hår mörkt,så då fick jag agera lite hårfrisör också,skrattar.. först IT Nisse sen frisör Britta,ha ha haaa...
ja ja det blev bra till slut och det är det viktigaste.


CHEESECAKE MED VIT CHOKLAD, LIME OCH BLÅBÄR !


Du behöver:


300 g digestivekex (ev glutenfria digestivekex)
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak men jag rev istället ned skalet från ½ lime i smeten!)
1 dl frysta blåbär

♥ Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och krossa kexen. Packa sedan blandningen hårt i en form med löstagbar kant. Grädda sedan botten i 10 minuter. Låt svalna.
♥ Blanda socker, Maizena och vaniljsocker. Häll i kesella och Philadelphiaosten och vispa krämigt.
♥ Höj temperaturen på ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll sedan ned vispgrädden, lite i taget, under vispning.
♥ Smält chokladen i vattenbad och häll den sedan i smeten och blanda om.
♥ Häll sedan smeten över botten och grädda kakan i 40 minuter. Lägg gärna folie över kakan i slutet, så den inte blir bränd. Kakan skall vara lite gyllenbrun.
♥ När kakan har gräddats färdigt skall den placeras i kyl, ca 4-6 timmar, så att den får sätta sig och det blir lättare att skära upp snygga bitar!

Det här trevliga receptet hittade jag på denna underbara blogg,ta en titt vet jag !!
http://gotteochvi.blogg.se/
 

Biokväll..

Ett snabbt inlägg bara..

Igår var jag och Lasse på söder och åt middag på Primo chao chao,efter det gick vi på bio och såg på Flickan som lekte med elden,den var bra men jag tycker nog att den första var bättre,nu kommer ju den tredje och sista filmen Luftslottet som sprängdes ut den 27/11,så det ska bli kul att se hur allt slutar..

Sitter och äter frukost,om en stund ska jag åka till kyrkan där morfar alltid gick,vi ska hedra honom och ha en tyst minut,känns lite konstigt att åka dit och passera platsen där morfar ramlade ihop.
Morfar skulle ha fyllt 88 år idag också !

Skriver mer sen i eftermiddag/kväll,ska lägga in nga bilder också då.

Kram !!


RSS 2.0