Farsta centrum



Ledig dag, sol ute och lunchdate

med finaste Jenni, det kallar jag livskvalite *ler*, självfallet blev det även lite shopping.. varför är just jag född med en shoppingen?!! ha ha haaaaa

Ändrade planer..


Stylage M


Body Conture

Har haft häcken full dom senaste dagarna, så har inte haft tid med bloggen.. but here i am *blink*.


Berättade ju härom dagen att jag skulle iväg och pröva något nytt, iallafall för mig.
Jag var och gjorde en behandling som man kallar för Body Conture och det är en slags behandling för celluliter, det är en slags typ av dammsugare kan man väl säga, som man går försiktigt med över dom delar av kroppen där man tycker att man har lite eller mycket problem med just celluliter.
Jag har inte mycket alls (enligt henne som gjorde det på mig) men man kan ju förebygga *ler*, eller hur!
Det var rätt smärtfritt, på vissa delar där man har lite tunnare hud kändes det lite mer, men what the heck.. ska man vara fin får man lida pin!!

Jag kommer att göra den här behandlingen 4 gånger till, så vi får väl se vad jag  tycker när det är färdigt.. men jag tycker mig nog redan se resultat efter 1 gång, vet iförsig inte om det är inbillning..?!



Älskar den här låten ♥♥♥



Tyvärr tar det en lite stund innan låten laddat färdigt, men den är såå värd att vänta på!

Älskade
låten från första stund och den blev ju inte sämre heller precis när jag förstod att Anders Bagge är med och sjunger i låten, han har en riktigt skön röst och sen är det ju lite extra roligt då Anders är ingift i våran släkt, japp det är sant!

Vilket fint väder och vilken värme..i apri...

img_7217 (MMS)

Vilket fint väder och vilken värme..i april redan!? Vad är det som händer på våran planet?! Gucci jackan har åkt på, men helt ärligt så är den snart för varm, fast den är tunn, hm..


Försökskanin


Nu har det äntligen blivit Milos tur, dom ...

img_9338 (MMS)

Nu har det äntligen blivit Milos tur, dom har gjort röntgen på mage och lungor och även tagit blodprover på honom. Vi måste tyvärr lämna kvar "prinsen" här över natten för observation.. Vi har inte fått några svar än på vad det kan vara, så bara att vänta och hålla tummarna!


Tur att det är fint väder iallafall.. inte...

img_1781 (MMS)

Tur att det är fint väder iallafall.. inte väljer man att sitta inne i väntrummet och vänta när det äntligen är vår och sol ute!!


Våran "prins" Milo mår inte så bra just nu...

img_5485 (MMS)

Våran "prins" Milo mår inte så bra just nu, han har kräkts, haft blod i avföringen och nu har han även slutat att äta, så just nu sitter vi på Bagarmossens djursjukhus och väntar på att det ska bli Milos tur, håll tummar och tår nu för att det inte är något allvarligt med våran ögonsten!


Glad påsk

önskar jag till dig!

Nu tar jag lite påskledigt från bloggen..

Ta hand om dig och njut av god mat och fint väder och allt annat som förgyller ditt liv!


Ungefär så här ser det ut..


Behövde verkligen ett par nya örhängen



och hittade det på Bik Bok igår, inte var dom dyra heller 79:- som hittat!

Min man undrar alltid varför jag köper billiga skräp örhängen, när jag har några fina och dyrabara som jag fått av honom genom åren, bla. ett par äkta diamant örhängen. Ja, det kan man undra.. men jag älskar att variera mig och kan ju inte köpa diamant örhängen varje gång jag ska variera mig *blink*.. så därför fick det bli ett par till "skräp" örhängen..

Ännu en LCHF frukost



Jag kör min LCHF "diet", vet inte om jag vill kalla det för diet men det är väl så det sägs.. jag kör ingen ägg & bacon frukost, eller jo ägg men just bacon till frukost känns väldigt hard core, så har skippat det hittills.. jag är nöjd med min variant på frukost, så varför byta..?!

Nu har vi kommit till påsk, äntligen! och fint väder kommer det att vara, känns underbart att kunna kliva ut på baksidan med en kopp kaffe i handen och sitta mot husväggen i lä och bara mysa.
Den här påsken hemma hos oss i matväg kommer att gå i LCHF anda, det kommer inte att bli så svårt då det bara i stort sett är att skippa potatisen, ja och självklart lite andra små förändringar men inga större om man säger så. Jag kommer självklart att äta godis i påsk, har ju ingen panik att gå ner, utan tar det i min takt och är det påsk så är det..vad vore en påsk utan påsk godis!!?
Är jag strikt med matdelen så känner jag att jag absolut kan äta det godis jag vill, får väl ta några extra långpromenader och lite extra träning på gymmet nästa vecka sen istället *ler*.

Vad ska du göra i påsk?

Vårens frisyrtrender 2011

70 - tals lockar
I vår slår 1970-talet stort i modevärlden. Vi inspireras av den kända bilden av modellen Veruschka, iklädd safarijacka från Yves Saint Laurent, som togs 1968, och även av Yves Saint Laurents andra ikoniska plagg från 1970-talet, däribland byxdressen. Till denna 1970-trend kommer även den härliga 1970-talshåret, med mittbena och mjuka lockar.






Skarpa benor
Ju skapare bena desto bättre är devisen för våren 2011. Både mittbena och snedbena fungerar i vår, men framför allt de senare alternativet, men då ska benan ligga djup åt ena sidan. Och så klart, slimmat till tusen!





Stort och krusigt
Som motpol till den superslimmade frisyren ovan kommer även den stora, krusiga frisyren som syns hos bland annat Marc Jacobs och Unique.





Färgade slingor
Färgade toppar i knalliga färger som grönt, blått och rosa kommer stort i vår. Under modeveckorna tidigare i år hade ett flertal modemänniskor snappat upp trenden. Vågat är bara förnamnet, men varför inte testa med färg som kan tvättas ur?





Halvlångt
Långt hår är många kvinnors klassiska dröm, men är stundtals ganska överskattat, eftersom det lätt blir tungt och det är inte alltid helt enkelt att leka loss med frisyrer. Därför är denna frisyrtrend mer än välkommen. Halvlångt hår är en av vårens hårtrender. Och det bästa? Det är enkelt att variera, eftersom det är lätt att skapa volym och lätt att sätta upp i olika frisyrer.
 


Vårens trend 2011


On my way



Har avverkat dagens förbränningspass iallafall, en långpromenad på 60 minuter och nu har jag bara styrkedelen kvar, så ska bege mig till gymmet nu, för det är ju tyvärr ingen annan som gör det åt mig.. så lika bra att få ärslet ur vagnen!

See you!

Maria Montazami kollektionen


Maria Montazami har ju som sagt lanserat en kollaktion hon med.. om du är nyfiken på den och inte redan sett den så kika in här

Guccibil 2011


Monki lanserar badkollektion



Modekedjan Monki laddar inför blå himlar, mjuka vågor och oändliga sandstränder genom att lansera en kollektion med badkläder. Detta är Monkis första badkollektion, och alla som älskar Monki kommer inte bli besvikna, men vad vet jag.. 

Denna lilla, enkla kollektion består endast av tre färger: blått, rött och svart, och går att kombinera på många olika sätt.
Kollektionen innehåller så väl halterneckbiknis, trekanstbehåar som bikinitrosor med hög midja.

Har du köpt sommarens badkläder än?



God Morgon

Ser på statistiken att ni läsare är uppe före mig *Blink blink*.

Sitter här med en kopp kaffe och bara njuter av lugnet och morgonen, det är alldeles tyst i huset, gubben har åkt till jobbet och tjejerna ligger och sover, dom får passa på nu när dom har påsklov.

Själv sitter jag och laddar inför min och Helenas morgonpromenad igen, gu vad jag längtar att få komma ut i vårluften igen!

Hoppas du också får en lugn och skön start på din dag!



Morgon promenad

Strax blir det en underbar morgon promenad

Det är exakt dom här stunderna jag suttit och suktat efter när jag suttit inne i vinter.. bara att få kliva ut genom ytterdörren utan en tjock dunjacka och vinterkängor, och det kan vi göra nu *ler*.

Så nu ska jag kliva ut genom ytterdörren, utan en tjock jacka..

Vår ute och jag sitter inne..

men jag är sååå trött så jag dör..

igår var jag ute nästan hela dagen, storstädade bilen inuti bla. och så rensade jag en del annat också, så idag känner jag för att bara vara, så det är precis vad jag tänker göra "bara vara"!

Senare idag ska jag åka till Eriksdalshallen för att titta på CheerForChildren, där Hanna och hennes lag uppträder, så fram tills dess blir det lugna bananer här..


Oopsies istället för bröd



Skulle ha gjort dom redan förra helgen men så blev det inte, så gjorde dom i fredags istället och dom äter jag istället för bröd, dom påminner om en platt omelett på något sätt.. jag toppade mina Oopsies med riven parmesanost, oregano & sesamfrön.

Dom var riktigt enkla att göra, så jag har inte gjort dom för sista gången inte, pröva du med vet jag!


LCHF still going strong



Det här fick bli min start på dagen idag, fjällfil med hela linfrön, solrosfrön & färska jordgubbar och en liten bit kaffeost (nimeltään leipäjuusto suomeksi), den osten är jag uppväxt med, det är en typisk finsk ost som alla finnar äter..syrran, ja det är vad vi kallade för nikisiä juusto, du hittar den på Sabis i Centrum *blink blink*.

Iallafall så fortgår min LCHF metod och det går riktigt bra *ler*, jag känner sakta men säkert hur kläderna blir större för varje dag som går *ler jättestort*, tjohooo äntligen!

Om du är nyfiken på metoden så klicka in på LCHF för nybörjare här !

LCHF i 2 veckor nu

Har kört LCHF metoden

nu i 2 veckor strikt och det har faktiskt gått över förväntan bra, om jag bortser från huvudvärken som kommer då och då, men det är nog allt socker som som man är van att få i sig dagligen som nu gör att kroppen skriker efter det den inte får, och som ett brev på posten då kommer huvudvärken,grr..

Konstigt vad man vänjer sig snabbt vid saker..

Det tog inte många dagar när jag var inne i det helt *ler* och som ett kvitto på att det gör nytta, så märker jag skillnad, jag tror inte att det är någon annan som ser skillnad än, men jag själv märker det och det räcker för mig!


Veckans ordspråk


Nu var det verkligen hög tid att tvätta bi...

img_8584 (MMS)

Nu var det verkligen hög tid att tvätta bilen, så sitter i biltvätten och väntar på att få bilen ren & fin, imorgon ska den in på service med en massa annat fix..så kan ju inte lämna in en asskitig bil!


Riksmästerskapen i cheerleading i Malmö 4-5/6 2011


Våren är verkligen här!

Tillbaka från en helt underbar promenad, ja inte går det att missta sig på att det är vår i luften!!

Helena och jag gick i 1 timme i ett raskt tempo, oj vad vi babbla om ditt och datt, perfekt att gå med sin väninna, man hinner prata en hel del samtidigt som man gör nytta.

Nu sitter jag här ytterligare en morgon med min fjällfil med linfrön, kokta ägg och en kopp kaffe. Efter frukosten här så  ska jag studsa in i duschen och sen göra mig i ordning för att åka till Uppsala, jag ska åka dit och fira min söta syster dotter Sophia som fyllde 20 år och hennes sambo som också fyllt år.

Ha en toppen söndag!

Vårpromenad

Äntligen..

som jag har längtat efter att få dra på mig promenadskorna och bara få gå ut i våren, det är precis det jag ska göra alldeles strax, ska bara få i mig en kopp kaffe..

Nä nu ska jag ut och möta Helena, see you!!


Jag ska leta efter det första vårtecknet, kan  det bli något sånt här tro..?!

första vårfikat på baksidan



I dag var det rätt skönt ute, sol och lagom temperatur för att  ta en premiär fika på baksidan (självklart i lä), Milo hängde självklart med, så även för honom var det premiär att vara ute, han fick tyvärr ha på sig hans rosa sele, vi brukar skoja och säga att det är hans bögsele ha ha haaaaa, (lite måste man ju få skoja och nej vi har absolut inget emot varken bögar eller lesbiska), bara det att killen borde ju få ett riktigt killsele *ler*, grabbigare katt får man ju leta efter, så därför passar inte det rosa riktigt på Milo..men vad gör väl det om 100 år!!

Det var helt underbart att sitta ute med en kopp kaffe och bara mysa, gu så jag har saknat våren!

Håret var näst intill svart innan..




LCHF frukost

Heeelt sjukt..

att jag ätit 4 ägghalvor med skagenröra (hemmagjord) och Fjällfil med en massa linfrön i och en kopp kaffe till frukost, skagenröra till frukost..!!?

Är hon helt från vettet kanske du tänker?! och jag ska villigt erkänna att det aldrig varit min stil att äta skagenröra till frulle, men nu i och med den här LCHF metoden så ska man tydligen äta just sånt till höger och vänster och dessutom går man ner i vikt..är det möjligt?!
Jo tydligen så är det det, och jag ser redan resultat efter 1 1/2 veckas prövotid med LCHF metoden.

Jag har sagt till mig själv att jag kör den stenhårt på veckorna och så här till helgerna så äter jag lite godis och det jag e sugen på, men dock inget bröd, pasta, ris eller potatis.
Kör jag på det sättet så orkar jag med det i längden, för hur man än vrider och vänder på det, så finns det ingen genväg till viktnedgång, utan det krävs diciplin och motivation och man måste ju hitta en metod som blir en livsstil och som passar in i sin egen livsstil!!



Har du prövat LCHF metoden någon gång och vad tycker/tyckte du isånnafall?

Broccoligratäng



Älskar broccoli!!

Broccolin är en våra mest näringsrika livsmedel.
Visste du att Broccolin importerades till Sverige på 1950-talet men det dröjde många år innan den blev en så populär grönsak som den är nu..

♥ Räksallad ♥



I går var jag i Ringens Centrum och åt lunch, som du ser på bilden så blev det en räksallad med handskalade räkor, jag är svag för just räksallad med handskalade räkor.

Vad föredrar du för sallad?

Mitt mellanmål idag



Fjällfil och hela linfrön

är ett perfekt mellanmål (även LCHF mässigt) både nyttigt och gott, jag är rätt strikt på veckorna med maten, men sen till helgerna unnar jag mig lite godis och annat gott, i mitt fall så håller det mer i längden när jag kör på det sättet, sen så tränar jag ju en del så då känner jag att jag kan "unna mig".

Jag har även strypt bröd, pasta, ris och potatis helt och hållet sista veckan och det har faktiskt gått bra, skulle jag bli sugen på det någon dag då tar jag det, utan att ha ångest eller något sånt men när det inte är någon större uppoffring så kan man lika gärna vara utan!!

LCHF

I stället för bröd

Har du svårt att leva utan bröd? Oopsies är ett bra alternativ. Det blir ett tekakeliknande »bröd« utan kolhydrater, som kan ätas på många sätt.

Oopsies
Receptet ger 6–8 stycken beroende på hur stora man gör dem.

3 ägg
100 g philadelphiaost
en nypa salt
½ msk fiberhusk (kan uteslutas)
½ tsk bakpulver (kan uteslutas)

  • Dela äggen så du får gulor i en bunke och vitorna i en annan. Vispa vitorna till ett hårt skum tillsammans med saltet. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att det lossnar. Vispa sedan gulorna och osten till en jämn smet och tillsätt fiberhusk och bakpulver om du vill, detta gör oopsien mer brödliknande. Vänd sedan ner vitorna i äggulesmeten försiktigt för att bevara luften i vitorna. Klicka ut 6 stora eller 8 mindre oopsies på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 150 grader i cirka 25 minuter tills de har fått fin färg.
  • De kan ätas som smörgås eller användas som korv- eller hamburgerbröd. Variera dem gärna med att strö över lite olika sorters frö innan gräddning, t.ex. vallmo-, sesam- eller solrosfrön.
  • Du kan även göra en enda stor oopsie som du sedan använder som rulltårtsbotten. Lägg bara på ett rejält lager med grädde och valfri bärsort.



Jag ska pröva att göra dessa i helgen,återkommer om dom vart bra eller inte!

Som sagt så försöker jag undvika kolhydrater i största möjliga mån och då blir det inget bröd för min del, så det här kan vara ett alternativ..?!

Sen har jag en här hemma som kör LCHF metoden och då passar Oopsises perfekt *ler*..


Tro hopp & kärlek


Dissar


Kappahl lanserar ännu en vintage stories-kollektion


Förra sekelskiftets romantiska "La belle èpoque" står för inspirationen då KappAhl lanserar ännu en Vintage Stories-kollektion. I kollektionen, som innehåller både dam- och barnplagg, hittar du allt från en dopklänning med guldglänsande brodyr till romantiska kjolar, blusar och klänningar för en mer vuxen publik. Vackra detaljer som hålbroderier, klädda knappar och virkade spetsar förekommer flitigt och färgerna är ljusa och pudriga. Vill du komplettera din outfit med matchade accessoarer kan kanske en hårnål, en spetsväska eller en klocka falla dig i smaken.

Kollektionen finns i butik från och med april!!



Innan folieslingorna


Slingor istället för avfärgning!



När jag kom till salongen igår så blev jag varse om att avfärgning inte alls var något dom rekommenderade för mitt hår och inte överhuvudtaget, då det är bland det värsta man kan utsätta sitt stackars hår för!

Dom tyckte att vi skulle göra en massa tunna folieslingor för att få bort det svarta intrycket på mitt hår, så självklart valde jag att lyssna på experterna *ler*, så min frisör Anna satte igång först med bottenfärg och sen gjorde hon fullt med folieslingor, efter ca 2,5 timmar var jag färdig,,huh tog lite tid men bättre det än att sitta hos en frisör som bara hastar ihop något för att tjäna sina pengar, den känslan får man defenitivt inte på F&M Hair!

Jag blev nöjd med resultatet, tyvärr syns det inte så bra på bild men i verkligheten syns det bättre, jag bokade en ny tid för nya slingor i Maj, då kör vi på med ännu mer slingor i ytterligare en ljusare färg.

Jag trivs bra i brunt hår, så jag kommer nog inte bli blond just nu iallafall så slingor blir perfekt, för att få lite effekt och liv i håret skadar nog inte och bara att ha fått bort det svarta intrycket räcker för mig! 

Ändrade planer.. sitter i frisörstolen på ...

img_9918 (MMS)

Ändrade planer.. sitter i frisörstolen på F&M Hair, när jag kom hit så blev jag varse om ändrade planer för mitt hår, gulp.. håller tummarna för att det ska bli bra ändå..dom hade diskuterat mitt hår här och kommit fram till en annan lösning..så nu återstår det att se hur det blir!?


just nu har jag inget liv *ler*

Den här veckan har varit helt galen för min del..

Jag har nästan jobbat 100 timmar den här veckan, så jag ser fram emot nästa vecka som kommer att bli lite lugnare, så du förstår säkert varför uppdateringen här på bloggen varit usel!

Min träning har också lidit hårt, har nämligen bara hunnit till gymmet i en gång den här veckan och det är inte okej, grr men även den ska bli som vanligt nästa vecka. Nu finns det ingen tid att spilla, sommaren är snart här!!



"Gissa kändisen"


2011 årets big brother vinnare är..


I morgon är det dax för avfärgning av mitt hår!


RSS 2.0