Nu är det dax att sätta lite fart..


Våran ullaredstripp i fredags





Har knappt hunnit sitta vid datan sen i fredags men nu kommar iallafall några bilder,bättre sent än aldrig!

Jag,Jenni och Helena hade en tokrolig tripp,mcket prat,skratt och tokerier och ett litet missöde som jag inte tänker ta upp här på bloggen,vissa saker behåller vi för oss själva..

Vi åkte kl. 04.15 hemifrån i fredags morse och kom fram 11.30,resan tog längre tid än vad det skulle ha gjort om det varit sommarväglag,iallafall så när vi kom dit så var det inte en tillstymmelse till någon kö *ler* det hade vi ju redan kollat upp på vägen dit via livewebben från våra Iphones, så det var bara att sätta igång med shoppingen (och jag kan se framför mig 6 ivriga ögon),det var rätt mycket folk absolut,men det gick bättre än väntat.
Man ska absolut inte vara stressad när man är där,då kan man lika gärna stanna hemma..
Vi åkte från Ullared kl. 18.50 och var hemma igen strax efter 02.00 på natten,så vi var nästan vakna i ett helt dygn utan att sova och köra sammanlagt 14 timmar under det dygnet var lite tufft dom 2 sista timmarna men det gick!!!

Jag hittade i stort sett alla mina julklappar där,så det känns väldigt skönt att nästan vara i hamn med det.
Jag hittade en hel del bra grejer,alla tror ju typ att det bara är en massa skitvaror där och då säger jag bara att det är helt fel, jag köpte en hel del fina inredningsgrejer till tjejernas rum och en snygg Marin Alpin jacka till mig och som sagt nästan alla julkappar,,bortsett från dom jag redan handlat innan jag åkte dit.

Så ja,jag kan absolut rekommendrera ett besök till Ullared och vi kommer att göra en ny tripp till våren igen *ler*.  

Imorgon får jag sona för mina synder..


halv åtta hos mig inspelningen börjar strax..


Nu är vi på god väg mot Ullared

Uppe innan tuppen

Klockan ringde 03.20 inatt och då var det bara upp och hoppa bums.
Lite tidigt för frukost men var tvungen att pressa i mig det,för att klara mig i ett par timmar på vägen.

Nu när du läser det här är vi redan på god väg mot Ullared,vi startade 04.00 inatt/imorse,lika bra att åka i god tid så vi hinner utnyttja dagen på bästa sätt.

Det ska bli väldigt spännande att åka till ullared och bilda mig en egen uppfattning,hmm undrar hur det är..?

Har jag möjlighet så uppdaterar jag med något inlägg från Ullared.





Easy come easy go..för nu ska jag shoppa.


Ha nu en toppenfredag!





Äppelchutney


I går gjorde jag den här äppelchutneyn till middagen som vi hade till fläskkotletter,pressad potatis och gräddsås (självklart gjord på 4% minimat grädde *blink blink*).

Äppelchutneyn blev riktigt god till,så vill dela med mig av det här superenkla receptet som man med all säkerhet får användning för till jul.

halv åtta hos mig inspelning i våran butik





På tisdag nästa vecka kommer Halv åtta hos mig gänget och filmar in i våran matbutik,rätt kul faktiskt..så länge Helge Skoog är snäll *blink blink*,han är ju så skön med sina helt klockrena kommentarer,det är han som gör pricken över i:et i programmet.

Lasse (min man) sa till mig att Pia,du kanske ska göra ett stort plakat och skriva ditt  bloggnamn almostallofme.blogg.se på och gå runt i butiken med,ha ha ha haaaa ja tänk om jag skulle göra det? Undrar vad Helge Skoog skulle säga då..

Magnetröntgen

Smärtan gör mig galen..

Igår var jag på mitt livs första magnetröntgen undersökning,det gick bättre än jag trott att det skulle göra,låg blixtstilla i ca 20 minuter.Föreställde mig innan hur jag skulle ligga där och få dessa ofrivilliga kliatacker som man absolut inte ska få just när man ligger där i magnettunneln,otroligt nog så klarade jag mig rätt bra,hon sköterskan som gjorde min undersökning pratade med mig via mina hörselsskydd mellan fototagningarna eller vad man nu kallar det,vid ett tillfälle så var det precis som någon stod med en liten fjäder och kittlade mig under näsan,huhuuu fick nästan en sån där ofrivillig rörelse då men klarade mig till hon då via hörselskydden frågade om allt gick bra,då passade jag på att fråga om jag fick klia mig under näsan snabbt ha ha haaaa ja och det fick jag,lyckan var total *ler* tänk vad skönt att bara få klia sig när man vill,det är sånna småsaker man tydligen inte tänker på i vanligafall..

Har hört hur en del människor kan nästan få panikkänslor av att ligga i magnetkameratunneln men jag kände inte alls så,kanske berodde det på att jag hade en jätteduktig sköterska som förmedlade sitt lugn på ett bra sätt.

Varför gjorde jag då denna magnetröntgen..?

Jo för att jag nu i ca 9-10 veckor haft en sån oerhörd smärta i ländryggen och det blir bara värre och värre,det strålar ut i låren och nu dom senaste dagarna ända ner till fötterna,boooo och när jag böjer mig framåt så blir det nästan outhärdligsmärta.
Jag som aldrig haft problem med ryggen,hur kan det bara komma som en blixt från en klar himmel..?

Häromdagen hade jag sån smärta att tårarna bara sprutade,så skönt att jag nu snabbt fick komma till magnetröntegn!

Ja,ont i ryggen har jag ju haft vid flertalet gånger men inte sån här smärta,utan då har det varit muskelknutor,ja det är absolut tillräckligt jobbigt men det här,det är något helt annat.

Värsta tänkbara cenariot skulle vara att min doktor säger att: Bilderna vi tog visar inget,det ser bra ut.
Självklart skulle det på ett sätt vara bra om det inte visade något men på ett annat sätt skulle det vara skönt att få svar på vad det är som spökar så rejält i min rygg.
Tydligen så är det väldigt vanligt med ryggbesvär  av alla möjliga slag,så kanske något man bara får försöka vänja sig vid?
Eller ska man verkligen behöva vänja sig vid smärta?



Magnetkameratunneln

carolas julkonsert 2010.12.19



Himmel och pannkaka..

vad det bokas hejvilt,nu är även årets Carola julkonsert bokad.
Min kompis Helena och jag har det som en stående tradition att gå på Carolas julkonsert,det är så stämningsfullt,fint och riktigt genomtänkt från början till slut.

Kan varmt rekomendera även om man inte är ett Carola fan som jag,så är det värt att gå! 

Time to work,again..



Nu har jag precis kommit hem från min konsultation,det gick jättebra..börjar med behandlingen nästa vecka följt sen av 3 veckors vila för huden,sen är det dax för behandling 2 o.s.v. tills det är färdigt,troligtis blir det 5 behandlingar sammanlagt.

Efter det så åkte jag till nagelsalongen och gjorde påfyllning av mina naglar,så nu är dom fina igen!

Nu är det hög tid för mig att åka tillbaka till jobbet för en 2:a natt på rad men sen är jag ledig fram till på måndag nästa vecka känns lite lyxigt faktiskt nu när jag har jobbat väldigt mycket extrapass.

Ha en trevlig tisdagkväll!

Fåfängans julbord

Nu är även årets julbord bokat och klart

Känner mig lite effektiv idag *ler* lika bra att smida medan järnet är varmt..eller hur!

Vi har som en liten tradition att gå på julbord med våra godavänner Helena & Johannes och nu i år ska vi besöka Fåfängans julbord och det blir den 11 december,lagom nära  lucia & jul!




Ska strax iväg på min konsultation






Skinrejuvenation

Skinrejuvenation är en ljusbehandlingsmetod för att få en fräschare hud, med ny lyster, mindre porer, reducerade kärl och pigmenteringar. Behandlingen kan också förbättra fina acneärr och rodnader efter acneärr samt reducera grova porer, mörka cirklar under ögonen och fina linjer. Kollagennybildningen i huden stimuleras vilket gör huden mer spänstig och fyllig. Huden får en jämnare ton och jämnare slätare intryck.


Spagetti & köttfärssås


F&M Hair

Jag är ju som en hopplösgroda utan ben..ha ha haaa

I våras hittade jag ju en ny hårsalong att klippa mig i,då min förra frisör Maja som ägde Kameleonten flyttade till Göteborg *fäller en tår* och min systerdotter Sophia som pluggade till frisör flyttade till Uppsala,så där stod jag med skägget i brevlådan och undrade vart ska jag nu ta vägen..?
 
Vägrar att gå till vilken förortssalong som helst,ja jag vet att jag låter hård nu,men oftast är det så att dom riktigt duktiga frisörerna jobbar på lite andra salonger än i förorterna nu dömer jag absolut inte alla men jag är inte helt ute och cyklar.. iallafall för att återgå till ämnet så hittade jag en ny Salong som heter F&M Hair som ägs av Fredrik & Mattias dom var nyligen med i "Halv åtta hos mig programmet",ja ni vet bögparet och dom hade självklart absolut inga tider,då dom är så hett eftertraktade men jag fick en tid hos Anna som jobbar där och även hon var riktigt duktig,jag kände att jag var i trygga händer med mycket erfarenhet.

Var där senast i Maj-månad,oops vad tiden har gått,igen..

Nu är det hög tid att klippa sig igen,det var inte riktigt meningen att vänta så här länge men nu har det bara blivit så..så tog tag i det precis och ringde och bokade en tid för klippning där,fick en tid 2:a december och det passar bra att bli fin i håret till 5:e december då jag fyller år boo vill inte fylla något mer..



Bilden är tagen från Halv åtta hos mig,nu kanske du känner igen dom!


Allt i hemmet


exakt 1 år..

sen idag då jag gjorde min sen länge efterlängtade bukplastik.
Jag har skrivit om det förr men tar det igen,för dig som ev. är ny som läsare på min blogg.

Jag var inte så stor men det var ju det att jag fick mina underbara änglar med endast 11 månaders mellan rum,båda med kejsarsnitt och det sätter ju sina små spår på kvinnokroppen,inte för att jag förväntade mig att kroppen skulle bli som innan jag fick barnen,men ville känna att jag trivs med den.

I och med dom otroligt täta graviditeterna och kejsarsnitten så blev min mage inte sig lik,bukmusklerna hade dom skurit sönder när jag kejsarsnittades.
Jag gick på konsultation hos 4 olika plastikkirurger och alla sa samma sak,Pia det här kommer du aldrig kunna träna bort !
Jag hade försökt med träning men utan resultat,så bestämde mig sen långt tillbaka att genomföra denna operation!! 
Var inte alls orolig för själva operationen,för det var en kirurg som är ytterst kompetent som opererade mig,självklart finns det alltid en risk när man blir sövd men den känndes obefintlig.

Finns säkert mga som tycker att man ska vara nöjd med den kropp man har,men jag känner att livet är för kort att gå runt och misstrivas,dessutom så är kirurgerna så duktiga idag,så jag kände att jag var i trygga händer !

Så idag är det som sagt exakt 1 år sen på dagen och pirrigt var det,jag var inte rädd med det var nog smärtan som jag var mest ängslig över,eftersom jag inte alls visste hur det skulle kännas.
Jag måste säga det att 1 år har gått vansinningt fort,det känns inte som det..och min platta mage som jag har nu känns som den alltid har varit så,det är när jag ser på bilder som jag blir påmind om hur det såg ut och hur jag kände dagligen att:Nä det här ska jag fixa,vill inte leva ett långt liv med en mage som inte känns att den tillhör mig.

Jag är så innerligt glad att jag hade möjligheten att kunna genomföra denna operation och jag är mer än nöjd med resultatet *ler*.

Här är några bilder från den dagen..






Dräneringsslangarna som jag hade nästan en vecka,om jag minns
rätt..dom harman för att all blod måste ju ta vägen någonstans och har
man inte dessa slangar så finns risken att det samlas i buken och det
är ju onödigt!




Här är Improvagänget som hjälpte mig,dom är helt underbara!
rekomenderar varmt Magnus Hober om du funderar på någonslags
operation.


Så här blev resultatet och jag är såå nöjd och glad!

 

Vad tycker du?

Jag hittade den här roliga utmaningen i Li:s blogg som hon i sin tur hittade hos någon annan bloggare,så nu är min fråga till dig:
Tycker du att jag delta i utmaningen?

I sånnafall så tänkte jag ta och göra den,den verkar rätt rolig och sen så kanske den ger mig ny bloggenergi :)

Den gäller i 30 dagar.

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Petra Marklund är ju bara bäst



Så mycket bättre-September - Vem ska jag tro på?






Så mycket bättre-September-Vill ha dig i mörkret hos mig
 


Tittade på "Så mycket bättre" i lördags kväll,har missat det hittills..undrar varför..?

Jag tyckte det var ett väldigt trevligt program,fastnade helt för Petra hon är ju bara såå grymt duktig,förstå vilken röst människan har.Jag bara ryser när jag hör hennes tolkningar på dom andras låtar,hon äger!!

Någon dag när jag har tid över ska jag sätta mig ner och titta på Tv4play och se på dom avsnitten jag missat,har du tittat på "Så mycket bättre"?
Vad tycker du om programmet isånnafall?

Skin rejuvenation


Sälen bokat & betalt


litet blogguppehåll

Den osminkade sanningen..


Just nu är det galet mycket av allting,känns som jag svävar utanför min egen kropp..

Man ska vara en bra mamma,fru,vän,anställd,elev och bloggare,så måste sakta ner lite och göra det som är viktigast just nu och då känner jag att jag inte har tid att lägga ner på min blogg,så tar lite semester från bloggen.
Vet inte alls hur länge men jag kommer tillbaka när jag har lite mer tid!

All my love from me to you ♥♥♥






Examinations uppgiften är inlämnad

Vilken känsla när man suttit och varit duktig i flera timmar och gjort färdigt examinationsuppgiften och skrivit rent allt och nu även lämnat in den till min lärare,jihaaaa *hoppar av lycka och klappar mig själv på axeln och säger duktiga jag*.
Även lilla jag kan,fast jag misströstat några gånger innan och trott att alla andra grejar det här men inte jag,skönt att kunna bevisa för sig själv att även jag kan!!!


Nu är det rörigt här hemma..

Igår så tömde vi tjejernas rum på allt eftersom våran målare skulle komma idag och påbörja det hett efterlängtade extreme makeover förvandlingen i deras rum,allt ska göras om från golv till tak eller inte riktigt golven då men du förstår säkert vad jag menar,golven behöver vi inte byta ut eftersom dom är rätt nylagda..vi har bott i huset snart i 5 år och redan hunnit byta golven i hela kåken 1 gång (då var huset helt nybyggt när vi flyttade in),så nu undviker vi att byta ut dom en gång till.. iallafall så kommer det att bli helt annorlunda i deras rum än det var innan,äntligen blir det gjort.

Tjejerna har väntat och längtat,ja och även jag ska jag villigt erkänna *ler*.Jag älskar när det är nyrenoverat och fräscht,så vi har även bestämt att taken ska målas om (det behövdes nog egenligen inte men nu kör vi det ändå när vi nu ändå håller på att göra om,dumt att bli dumsnål och sen ångra sig i efterhand,eller hur!).
När allt är färdigt ska vi köpa lite nya möbler och inredningdetaljer till deras rum också,så det ska det nog bli riktigt snyggt och stilrent,vitt vitt och åter vitt är färgen som kommer nästintill att vara genomgående i båda rummen.
Har ju som jag sagt innan kommit in i en riktigt vit period,älskar vitt!

Nä,nu ska jag åka tillbaka till jobbet så ha en underbar fortsatt måndag!

Tyvärr en suddig bild men bättre det än in...

img_5368 (MMS)

Tyvärr en suddig bild men bättre det än inget alls.. Sitter på spa-avdelningen och laddar inför min 60 minuters massage,ska bli spännande att se om jag överlever..har haft så vansinnigt ont i ryggen dom senaste 7-8 veckorna så jag känner lite hopplöshet..säger man så? ja ja,du förstår säkert vad jag menar *blink blink* men iallafall så är det en smärta som jag inte haft förr och börjar bli lite desperat..tror tyvärr inte att massagen hjälper så mycket men jag kan ju hoppas iallafall,hoppet är det sista som överger en sägs det.. Nu låter jag negativ men har man daglig värk som gör sig påmind i stort sett under ens alla vakna timmar så kan man lätt låta som en gammal gnällig tant.. Nu ska jag inte gnälla mer,jag ska iallafall njuta av massagen och hoppas på det bästa,självklart!


Lugn och stilla morgon på Sandhamn! Tiden ...

img_2781 (MMS)

Lugn och stilla morgon på Sandhamn! Tiden bara rusar men har njutit av varenda sekund här..vi har kopplat av och ätit & druckit gott. Gårdagen spa-badade vi i stort sett ända fram till middagen. Imorse hängde vi på låset till frukosten och lyckades vara där först av alla,lugnt och skönt att få njuta av dagens första stund i stillhet med min älskling och en riktigt god hotellfrukost!


Spahelg på sandhamn


helgen är mer än välkommen


Johan ernst nilson

Sveriges största äventyrare är Johan Ernst Nilson

är en kille jag är väldigt imponerad av!


OM JOHAN ERNST NILSON:
Johan Ernst Nilson startade sin karriär som upptäcktsresande 1994 då han slog vad med en vän och cyklade från Stockholm till Sahara. Sedan dess har Johan genomfört över 28 stora expeditioner i 100 länder på sju kontinenter och har kontinuerligt engagerat sig i miljöfrågor, vilket bl.a. har gett honom titeln ”miljöäventyrare” i media.

Johan Ernst Nilson är även en populär föreläsare inom motivation och målfokusering samt arrangerar expeditioner för de största företagen världen över.


Vissa människor bara har just det där med stort D!

Först och främst drivkraft,vilja,mod,nyfikenhet och ett jävlaranamma och inte ge upp,alla dom egenskaperna och fler därtill besitter Johan..minst sagt,han är en helt fantastisk människa.
Jag var på en föreläsning med honom för något år sen och jag kan med all säkerthet säga att han lyckades att fånga allas vårat intresse och jag hade kunnat sitta och lyssna på hans föreläsning hur länge som helst,han hade just det där
som fångar en lyssnare omedlbart och sen är man fast.

Han har talets gåva och alla dessa fantastiska äventyr som han har upplevt berättar han med ett sätt som inte många skulle kunna göra,skulle du få möjlighet att någon gång få gå på en föreläsning med honom så missa inte det för guds skull!

Svårt att förmedla här,hur bra han var men ville bara berätta om honom och hur jag just kom att tänka på honom var för att vi satt under middagen igår och pratade om honom och hans fantastiska äventyr.


 

Om du inte orkar titta på hela så spola fram till 1:16 minuter,här kan man se en liten del av det han gjort men som sagt så är det omöjligt att förmedla härigenom hur fantastisk han var!

Kvällens meny..




Min dotter Linn fyller 14 år idag och som i så många andra hem så bestämmer födelsedagsbarnet middagen och så blir det även här.

Kvällens varmrätt blir laxpasta och till efterrätt var önskan kladdkaka,så självklart blir det det!

Nu ska jag fortsätta att laga middag,ha en trevlig kväll!

Hiss eller diss..?



Hatkärlek..

Har suttit och kollat på Paradise Hotel via webben,följer den och tycker att det är jättekul men måste villigt erkänna att våran svenska Paradise suger om jag nu får säga så.. men kan inte låta bli att titta på det,eftersom jag ändå gillar den..låter hur konstigt som helst kanske men thats the way it is.

Jag tror att jag tycker som jag gör för att jag sett den Danska versionen båda säsongerna och deras är mycket bättre än våran.Jag har sagt det förr men säger det igen,dom spelar spelet mycket hårdare och går verkligen in i det till 100%,deras känns mer seriös och proffesionell på alla plan!


Tittar du på Paradise Hotel?
Vad tycker du isånnafall?

Ja må hon leva..


Julklappstips kanske..?


My dream right now





Borde väl inte vara så svårt,eller?



Vintern är alldeles för lååång...!


Bilder säger mer än 1000 ord..


Bob marley var inte så dum..


Önskar den var min..tigern alltså!


port73




Nu ska jag ta och studsa in i duschen,ska åka till Port73 idag igen men nu ska jag träffa min söta kompis Jenni,vi ska äta lunch och även kika runt där..

Ha en bra måndag!

Lovade ju några bilder..



Bättre sent än aldrig..

Kuddfodralen är lite speciella då dom är special beställda,jag var den första som beställde just dessa Vendelsö kuddar och det är ju alltid lite roligt att få vara först ut,wihooo!

Vill du ha någon speciell text & plats på din kudde så kan du beställa det på Tyr Hem & Kök i Tyresö Centrum,ett kuddfodral kostade 439:-,lite kul med nytänk även på inredning!

Inga bilder idag heller..sorry

Oops..

ännu en helg har passerat och vad har jag gjort,hm tror inte det är så intressant vad jag gjort men jag skriver ändå och den som vill får läsa eller låta bli.. det känns som jag har gjort en hel del,i fredags var jag på en givande och lärorik Heromakurs (Heroma är ett program som vi som är anställda i Tyresö Kommun använder när vi lägger upp arbetade timmar,komptid,semester och sjukfrånvaro m.m.),holy macarony..jag har suttit och lagt in mina timmar där nu och hoppas innerligt att jag gjort rätt,för har jag inte det river jag nog håret av mig..
Iallafall,så efter kursen åkte jag till mamma för lunch sen åkte vi till morfars grav och gjorde fint,planterade höstljung m.m. och tände gravljus,hoppas att morfar såg ner på oss från himlen,isånnafall tror jag nog att han hade ett leende på läpparna.
Efter att vi var färdiga vid morfars grav så åkte vi till min moster och fikade,även min mormor var där,jättemysigt att träffa dom!

Efter det var det hem med ilfart för att fixa fredagsmiddag och mys.Kvällen bjöd på Idol och mys med familjen i soffan.

Tänk att fredagar alltid är lika mysiga,varför kan det inte vara fredag hela veckan..?

Igår åkte jag till Ikea med min dotter Hanna,tanken var att jag bara skulle köpa 2 draglakan (underlakan med resor runt) och lite värmeljus,ha ha haaa undrar om jag någonsin har kommit ut från Ikea med bara det jag hade planerat att köpa??
Skulle inte tro det iallafall!
Självklart tog vi en fika på Ikea och dom har ju helt galet billiga priser..hör och häpna,för en kopp kaffe & kanelbulle (busfärsk) kostade det endast 5 kr,hur är det möjligt?
Måste vara backförsäljning eller plus minus noll försäljning,det står ju personal som också står och kostar pengar men dom kanske tar igen dom pengarna på något annat istället,tror inte att Ingvar Kamprad är dummare än så..

Idag har jag varit till Port73 här i Haninge (ett nyöppnat innecentrum) och kikat runt lite,sen har jag även varit och gjort nya fräscha naglar,så nu är dom äntligen fina!

Nu ska jag bara ha en myskväll med familjen och titta på Ensam mamma söker och fika med kaffe & lussebulle ja jag vet att det är tjuvstart men det är ju så gott med busfärska lussebullar,har tyvärr inte bakat egna än men ska göra det någon dag.

Ha en mysig söndag!


Beck levande begravd

Nu blir det film och lördagsmys för mig och familjen,kommer inte så mycket vettigt på tv,så vi gar hyrt film.

Lägger upp bilder imorgon på det jag lovade igår..ha en mysig lördagkväll!


Slettvoll


Tyr hem & kök


Bad update..

Yeah yeah,life rolls on..

Dagen började med att jag avslutade mitt nattpass sen åkte jag hem för en liten kort stund.Gjorde några nyttiga manövrar hemma först för att sen bege mig av igen.
Åkte till min kompis Ingela som jag även har förmånen att få plugga ihop med *ler*,vi går i samma klass "igen" på gamla dagar,vi gick i samma klass i gymnasiet och har hållit kontakten sen dess,underbart med riktiga vänner!

Vi jobbar även på samma jobb och nu pluggar vi ihop igen,jättekul!

Tack vare vårat jobb och våra arbetstider har vi förmånen att vara lediga dagtid ja om man då inte tar en massa extrapass,som man rätt ofta gör..,så vi bestämde oss för att plugga ihop även hemma,eftersom vi har den möjligheten,vi har jobbat med våran examenationsuppgift idag som handlar om Människosynen,ett väldigt intressant ämne måste jag erkänna.

Förra gången jobbade vi med den Basala Hygienen,ähm..jag anser mig vara väldigt noga med renlighet och tvättar och spritar händerna rätt ofta men jag säger bara så här,nu har jag blivit än mer noga..gaah,har handsprit i väskan och hemma i badrummet på handfatet och ja,jag lovar den används flitigt även min Iphone fick en riktig omgång idag med handspriten,ja ja nog om det..du glömde väl inte att anteckna *smile*?
Efter att vi gjort en del av examenationsuppgifterna så åkte jag till jobbet för en sista natt för den här veckan,så dagen har passerat blixtsnabbt som du säkert förstår och det innebär noll tid över för bloggande.
Får ta igen det någon annan dag!

Ha det gott och puss till dig!




Julbord



Känns helt overkligt att det snart är jul,tiden går så vansinnigt fort..

Dax att börja fundera på julklappar också,jag har köpt 2 stycken iallafall.Väntar till Ullaredsturen med att handla fler,hittar jag inte det jag ska ha där så får jag nog gasa på sen..

Har du handlat några julklappar än..?

Biotips..?

På fredag är det dax igen 

för ett till biobesök,men den här gången är det jag och min kära kompis Helena som ska iväg.
Först ska vi äta middag ute på stan,bara sitta och snick snacka av oss och efter det hade vi tänkt att vi ska gå på bio.

Jag var ju som sagt på bio i måndags,då kikade jag igenom varenda filmtrailer dom har på Sf:s hemsida och det var inte det lättaste,huh..man vill ju gärna se en film som är bra och det är ju klart,smaken är som baken..den är delad *ler* har du något bra biotips att dela med dig till mig och Helena så är det mer än välkommet!!

Har du sett någon av dom här filmerna?
Hur var den isånnafall?


SF Bio: Pappa på burk
Pappa på burk

Den osäkre Wally är hemligt förälskad i sin bästa vän Kassie. När han får veta att hon tänker skaffa barn genom insemination lyckas han byta ut donatorns sperma mot sin egen. Därefter tvingas han leva med vetskapen om vad han gjort och med att vara den ende som känner till att han är Kassies barns riktiga pappa.


SF Bio: The Kids are All Right
The Kids are All Right

Två barn. Två mammor.Ett litet problem ...

Nic och Jules är ett lesbiskt par som har två barn tillsammans. Joni och Laser har blivit till genom konstgjord befruktning och de är nu i tonåren. Innan Joni börjar college till hösten finns deten saksom hon och hennes bror vill göra - träffa sin pappa. De lyckas spåra honom, men hur ska de kunna övertyga mamma och mamma om att de även behöver en pappa i huset? Han är ju ingen riktig pappa enligt dem, bara en"donator". Detta sätter igång en lavin av känslor, tankar och outtalade önskningar som kommer påverka dem alla för all framtid.

En rolig, smart och sexig komedi som går rakt in i hjärtat!

SF Bio: Mother and child

Mother and child

Detta är berättelsen om tre väldigt olika kvinnor och det som skiljer dem åt och binder dem samman. Elizabeth är en ung och framgångsrik advokat, som spelar ut sin sexighet så fort hon känner att hon inte har kontroll över situationen. Karen lämnade bort sin dotter för adoption när hon var 14 år och har aldrig kunnat släppa tanken på sitt barn. I sin bitterhet stänger hon ute alla, även den yngre man som tydligt visar sig intresserad av henne. Lucy vill inget annat än bilda familj, men lyckas inte bli gravid. I sin desperata längtan försöker hon adoptera.


Sandhamn och spa






Min julklapp..

som jag fick i julas av mitt ♥ var en helg på Sandhamns seglarhotell med övernattning,middag,spabehandling och fri tillgång till spaavdelningen under helgen och sist men inte minst en lyxig hotellfrukost.
Äntligen har jag fått ärslet ur vagnen och bokat in en helg och det blir redan nästa helg,så jag verkligen väntar och längtar.

Jag ska verkligen njuta av varenda sekund och koppla av och bara dra in så mycket skärgårdsluft i mina lungor som jag bara kan.

Har medvetet sparat på denna helg nu till i vinter förra vintern kunde jag ju inte pga. min bukplastik,var ju smått handikappad ett bra tag..,det känns mysigt att kunna unna sig en skön avkopplande helg lagom innan julhysterin sätter fart *ler*.

Ullared



Jag,min syster och mina tjejkompisar drar till Ullared 26 november för att shoppaloss (tanken är att vi ska försöka handla alla julklappar där)..eller vad vet jag,kanske inte kommer hem med något alls men det tror jag inte ens på själv..

Jag har aldrig varit där,så det ska bli spännande att bilda mig en egen uppfattning om hur det är där.Har hört att det är väldigt billigt och att det är jättestort men inte tänker jag släpa hem något skit inte,utan det ska vara bra grejer,annars kan jag vara utan..jag har hört att det finns av båda delarna.
Iallafall ska det bli en rolig dag!!

Har du varit i Ullared,isånnafall vad tyckte du?

Dillkyckling


Videofy.me







Bättre sent än aldrig..


I somras sökte jag om att få ett konto på Videofy.me och då stod det att handläggninstiden kunde variera,men att det kunde dröja upp till 7 dagar innan man skulle få svarsbekräftelse,då dom har så många som vill ha ett konto och att dom har mycket att göra,så sagt och gjort ansökte jag om ett konto så och nu återstod bara att vänta och se..väntade och väntade men inget hände?

Förstod då inte varför det tog sån lång tid..men idag såg jag på blogg.se sida att det finns en app nu till iphone,där du kan spela in ett videoklipp på din telefon,som du lätt som en plätt sen överför till din blogg.
Nyfiken som jag är ,så började jag med att försöka skapa ett nytt konto eftersom jag inte fått något svar på min första ansökan.Fyllde i mina uppgifter på nytt och kommer till: fyll i din emailadress
Självklart gör jag det och ser att det redan är upptaget??

va f.. hur är det möjligt..?
Har någon snott min emailadress?

Fattar inte hur det är möjligt och försöker på alla sätt att lösa problemet och gjorde det *ler*,det var ju så enkelt att min ansökan gått igenom redan första gången men att bekräftelsen på att kontot var färdigstartat ,var som bortblåst,för jag fick inte någon bekräftelse,så fixade nytt lösen och så var jag med in the game,så nu är det lätt som en plätt vad jag har uppfattat det som iallafall.

Så får se när jag provar den för första gången..

Har du provat?



 

Thaiboat ♥ ♥



Perfekt start på veckan

Igår kväll var jag och mitt ♥ ute på stan och roade oss,varför gör man inte lite roliga saker oftare på måndagar ? då slipper dom vara så förbannat tråkiga..

Vi åkte till ThaiBoat och åt middag,inte alls fel..jag som älskar allt som har med Thailand att göra och ThaiBoat är då ett perfekt alternativ,känslan av att vara i Thailand känns rätt nära om man bara tänker bort kylan utanför..

Jag tycker att det är mycket mysigare att besöka ThaiBoat på kvällen när det är mörkt ute och alla smålampor lyser här och var i båten.
Maten smakar så nära man bara kan komma "riktig" Thaimat,det smakar nästintill precis som det smakar i Thailand ♥

Hade redan Thailandsabstinens innan vi åkte till ThaiBoat..
och inte blev den mindre efter ikväll inte..har varit i Thailand 7 gånger och känner mig bara mer och mer hemma där för varje gång vi åker dit,så att bosätta mig där vinterhalvåret (när tjejerna är vuxna) känns lockande,vi har pratat om att köpa ett ställe där om några år,så man får sträva efter att nå våran dröm!!

Det var inte det jag skulle skriva om,men ibland måste man få sväva iväg lite..


Efter ThaiBoat så gick vi och såg på Hämnden med Persbrandt,den var absolut sevärd och det sägs att filmer som man går och tänker på efter är bra filmer,så då måste jag bara dra slutsatsen av att den var bra!!

Sverker Olofsson du vet Plus mannen satt framför oss och jag är rätt säker på att han inte kommer att kasta den här filmen i soptunnan sin *blink blink*.



moncler jacka


Hämnden

Det var ett tag sen..

sist jag var på bio,så jag skickade sms till min man och sa att jag bjuder honom på middag & bio ikväll eller bjuder och bjuder,vi har ju gemensam ekonomi *ler*men det är väl ändå tanken som räknas,tyckte att det kan vara en trevlig start på veckan,sen är det inte allt för ofta man tar sig för och går på bio.

Jag ska villigt erkänna att jag nog är en lite hemmaråtta *ler igen*,ja a jag trivs hemma och sen är det inte helt fel att se på film hemma när man har storbilds-tv med biosystem,så jag tycker att det är rätt mysigt att se på film  hemma som oftast,men ikväll var jag sugen på att komma iväg lite,sen är det ju ändå så att film är bäst på bio oavsett tv & bioljud..så nu har jag bokat & betalt platser till "Hämnden" med Persbrandt,var vi äter har jag inte riktigt bestämt än,måste fundera lite till.


Handling:
Anton arbetar på Läkare Utan Gränser och pendla mellan ett flyktingläger i Afrika och sitt hem i Danmark där han har två små söner. Han har svikit sin älskade hustru, Marianne, och de försöker nu att vänja sig vid ett liv utan varandra. Samtidigt börjar Antons 10-årige son Elias lära känna och bli vän med en ny pojke i klassen. Denna ovanliga vänskap utvecklas snart till en oroande allians som hotar att förstöra landsbygdsidyllen för alltid.

Vill du se ett klipp på filmen så varsågod!


RSS 2.0