Sista inlägget för 2009 !

Som jag har längtat efter Helena och våra promenader,nu äntligen är ordningen återställd efter 5 långa månader,vi har precis varit på vår premiär promenad sen dom kom hem från Thailand.

Riktigt skönt att komma ut í friska luften och få röra på sig och inte halkade jag heller,lite nervös var jag för om jag skulle halka.. Vi sprang på Sofie & Peter (goda vänner) och stod och snick snackade en stund,alltid trevligt att möta vänner på vägen.

Nu är det dax att hoppa in i duschen och göra sig i ordning inför nyårsfirandet och självklart har jag mitt vanliga tjej problem,kläder..vad ska jag ha på mig ? Tänk att man alltid har samma problem..ja ja det ordnar sig säkert !

Ha ett riktigt Gott Nytt år alla älskade läsare !


Skön promenad



Strax ska jag ut på en skön promenad med Helena (min kompis) det blir en lugn promenad i lagom tempo eftersom jag inte varit ute och gått än sen jag opererades,oops nu borde jag ha broddar så jag inte halkar..
Kan tänka mig att det skulle göra vansinnigt ont i ärret om jag skulle ramla,aj aj !


Snart 2010 !



Den här låten funkar lika bra varje nyår !!





Nyårslöften ?

Hur många är det inte som ger sig själva nya löften som ska infrias under nya året,jo många tror jag och det är väl bra kan jag tycka,varför inte om det känns bättre..ibland kan man behöva en spark i arslet för att komma igång med ngt man länge tänkt att man borde eller bara bli en bättre medmänniska,det är nog väldigt mga olika löften som ges.
Själv vet jag inte riktigt vad jag ska ha för löfte eller om jag ska ha ngt men isånnafall är det att komma igång med min träning på ett seriöst sätt (på måndag har det gått 6 veckor sen min operation,borde kunna börja sakta men säkert snart ) sen ska jag försöka bli bättre på att ringa mina kära vänner,jag vet själv att jag är rent ut sagt skit dålig på det till alla mina vänner och sen som jag skrev att bli en bättre medmänniska,där tror jag att alla vi människor kan lägga in en extra växel..skadar ju inte iallafall !



Så här ser nog många nyårslöften ut,kan jag tänka mig !

Vad har ni för nyårslöfte ? Vore kul att höra.

Mer semester för pengarna

Såg på Aftonbladet att där man får mest för pengarna,när man ska på semester är Malasyia,det är ju inte helt fel att få pengarna och räcka till så mkt som möjligt,till så liten peng som möjligt,det har nog ingen ngt emot !

5 billigaste länderna (av dom 48 länder som undersökningen gjordes på)

1. Malaysia 47,2

2. Indonesien 52,8

3. Filippinerna 54,2

4. Mexiko 55,2

5. Kina 55,8

 

5 dyraste länderna

1. Schweiz 128,7

2. Japan 121,2

3. Norge 116,4

4. Danmark 110,8

5. Frankrike 110,4


Uttråkad

åh jag e så uttråkad,inget och göra,inget på tv..borde börja läsa på min nya bok,som jag redan borde börjat med härom dagen,men ni vet ju hur det är..jag ska bara,så är det ofta för mig iallafall och så kommer jag på 1000 saker att fixa & göra,just nu är jag för lat för att göra ngt speciellt,men ändå rastlös.

Längtar till imorgon,vad ska ni gulliga läsare ha för er på nyårsafton ?


Nytt år

snart..vad hände med 2009?
Shit pomm fritt,snart är det 2010 !! Det var ju inte länge sen det var milleniumskifte..

Imorgon ska vi hem till våra underbara vänner Laila & Tony på nyårsmiddag/party,ska bli riktigt trevligt !



Haloumi sallad

Hanna (min yngsta dotter) gjorde en jätte god lunch idag,hon blev så inspirerad från Cafe Momo härom dagen av deras Haloumi sallad,så hon ville göra en hemma också,måste säga att den blev kanon god !





Ingen är lyckligare än jag

för imorse landade våra goda vänner som varit i Thailand i 5 månader,Helena och Rebecka kom upp strax efter dom kom hem och då kom tårarna,fast den här gången var det glädjetårar (när dom åkte var det andra tårar )
äntligen är våran gata här hemma som vanligt ♥

Thailand är my big favorit och det blir ju inte sämre av att det finns massor att shoppa till en billig peng,så självklart var jag tvungen att skicka med en liten lista på nga grejer,lägger upp nga bilder..




Snyggt Ed Hardy linne


Ed Hardy linnet bakifrån


linnet är fullt av en massa blänkande stenar,syns kanske inte så bra på bilden men dom finns där..



grymt fint Tiffany halsband


här syns den lite bättre


flipp flopp till sommaren

Tack familjen Pålsson för att ni orkade springa runt och handla till oss !

Sov sött !

Nu är klockan så där vansinnigt mycket igen,hur bär jag mig åt..varför kan jag aldrig lägga mig i tid ?
Dom flesta sover vid det här laget så nu ska jag också krama kudden !

Ica:s reklam e så grym



Det här e ju bara såå bra gjort,ha ha haaa kan inte mer än le & skratta när jag ser den här reklamen,It`s the  best!

Andreas Carlsson



He is my man (ler) ser han inte riktigt trevlig ut ;)

Iallafall så tänkte jag bli en periodare igen,det är ju oftast (för mig iallafall) så att det här med att läsa böcker går i perioder,nu var det ett tag sen jag läste en bok om jag tänker efter,brukar göra det en del när jag har en läsperiod och då plöjer jag igenom flera böcker för att sen ha en bokpaus.

Fick Andreas bok Live to win i födelsedagspresent som jag nu tänkte att jag skulle sätta tänderna i,grr..

Cupcake bak











Linn & Hanna skötte Cupcake dekoreringen,duktiga tjejer !

Proppmätt

Precis avslutat en god pasta middag,åh nu e man så där jobbigt mätt igen,puh..


Cupcakes

Hanna och jag bakar Cupcakes för fulla muggar,Hanna ville överraska sin bästis Rebecka som kommer från Thailand imorgon bitti,hon och hennes familj har varit borta så länge som 5 månader och nu äntligen har vi snart kommit till dagen då dom kommer hem ♥♥♥ ÄNTLIGEN !

Lägger upp lite bilder ikväll !


Vem har inte gått i ide

Nu gäller det att passa på när det är lite kallt uta att frosta av frysarna,så har precis börjat med den ena,bra att få det gjort.
Om en stund ska jag fika med kära grannen Inger,helt ärligt så känns det som man har gått i ide så här på vintern,gatan känns så tom,så det ska bli mysigt till våren igen när alla sticker ut sina näsor igen för att vakna till liv..längtar!


Paradise Hotel

är mitt absoluta favorit program just nu,hör och häpna..det är det Danska Paradise Hotel som äger hårt,inte vårat Svenska,jämnför jag med våran som går just nu på TV6 (vilket det Danska också gjorde) så spelar Danskarna spelet mycket bättre,hårdare och dom går in i spelet till 100 %,Svenska är också jätte bra men våran är inte alls i samma nivå som Danskarnas !

Okej okej,ni som sett den märkte väl att det var mkt mer sex och sexlekar och m.m i den Danska och det var ngn som sa till mig att ha ha haaa det är ju därför du gillar den bättre,men tro mig... så är inte fallet utan IT`S THE GAME som är bättre i deras,självklart är det ju så att ju mer sex och sånt det är inblandat desto mer intriger osv. och självklart blir det roligare tv då,men ju bättre spel man spelar desto roligare att titta,massa twister hit & dit..Love it !

Jag har suttit som besatt nu i nga veckor om kvällarna när familjen gått och lagt sig och bara tittat på avsnitt efter avsnitt på webb tv:n,men ikväll vardet sista avsnittet för min del dvs. finalen och tro mig,rätt par vann !

Många kanske fnyser åt att hur kan man ägna sin tid till att titta på sånt skit som Paradise Hotel,men då säger jag bara att du/dom har inte sett Danska Paradise Hotel och har man inte gjort det,ska man kanske inte säga ngt alls..utan kolla först och bilda dig en uppfattning och sen avgöra vad man tycker,men ge den nga avsnitt,lovar att man blir beroende !

Det tråkiga är att nu har jag sett alla avsnitt och bara får se fram emot nästa säsong från grannlandet !











Här e bara nga av alla deltagare,vissa bättre än andra !





Senare bloggning idag

Hanna och jag har varit en sväng till Haninge C idag,holy shit vad mkt folk det var,folk e helt hysteriska efter dessa röda prislappar som i stort sett bara är skit,som ska rensas bort pga att det ska få plats med nya frächa kläder/varor.

Lite (pytte lite) nytt hade kommit och det var i pigga & frächa vårfärger,härligt..ser fram emot våren,även om det är ett tag kvar av vintern än !


Hanna och jag åt lunch på Momo,vi beställde en Halloumi sallad och sen fikade vi efter,myspys !

My new boots




Blev med nya stövlar idag..
Dom var super sköna på,jag som inte kan ha på mig vilka skor/stövlar som helst just nu.. men dom här blir kanon,ser högre ut kanske än vad dom är in real.
Köpte dom på Din Sko !


Jag som älskar pärlhalsband kunde självklart inte motstå dessa pärlor från Gina Tricot,rosetten blev pricken över i:et !

Älskar Odd Molly

Den här har jag tjatat om förut,men har inte kommit övar den än..ska nog leta lite intensivare !






Vill ha vill ha vill ha...

Hittade dessa snygga stolsöverdrag,som bara e såå snygga.. som jag bara vill ha !!!



http://www.laredoute.se/DetailPages/DetailPage.aspx?categoryId=&productId=172620

Helt otroligt

idag har jag för första gången på 5 veckor stått upp och duschat som vanligt,kändes så skönt att kunna göra det..har ju stått som en ostbåge i duschen och lutat mig ner mot golvet för att undvika att blöta ner magen & ärret,håret har jag då också fått tvätta framåtböjd,så fortsättningsvis kommer jag att duscha som alla andra gör och lyckan e total.

Tejpen över ärret har jag också bytt själv idag för första gången,inte så mysigt men det är ju bara att gilla läget,det är ju självvalt..well well känner mig rätt duktigt nu iallafall,även om det låter som den självklaraste saken i världen.



nu ska jag titta på Ice Age 3


Det här lyxiga ljuset & cocostvålen fick jag i julklapp



Är en riktig ljus addicter,får aldrig nog !


Trött på julen nu

För mig känns det som julenär över för i år,jag har redan tröttnat så plockade bort det julpynt vi hade,det enda som e kvar är julgranen & julstärnorna i fönstren och jag måste säga att det känns skönt att få bort allt krafs,gillar när det är undanplockat och stilrent.
I det här huset har vi aldrig julgranen fram till nyår,så den har inte många dagar på sig nu heller..det är ju därför vi tar fram den till Lucia varje år,då har vi ju hunnit njuta färdigt av granen.

Så efter att vi plockade bort allt pynt så körde jag ett rejält städrace,så nu kan jag bara sätta mig i soffan och njuta resten av kvällen !


Annandag Jul

skrider mot sitt slut och summerar jag dagen har den varit väldigt lugn och skön,lite lagom nu när jag inte är riktigt kry än,verkar vara ngt långdraget skit jag dragit på mig,hoppas att det ger med sig snart..

Började dagen med 2 Alvedon som inte hjälpte mig ett dugg,så jag sov vidare och hoppades att det skulle bli lite bättre när jag sovit ut en stund till,inte blev det bättre inte,så klev upp och drack mitt älskade morgonkaffe som smakar lika bra varje morgon.
Dagen har bara forsatt i lugnets tecken,har inte gjort mga knop idag,så får nog se till att det blir ändring på det imorgon..

Kollade på en dvd film som heter ♥ I love you,man ♥ den var sådär om jag ska vara ärlig,men det är ju lite så när man startar igång en film,man vet aldrig innan om den är bra eller dålig !

Just nu sitter jag och slappar framför Robinson !


Tsunamikatastrofen,vi var där 7 veckor efter..

Idag är det exakt 5 år sen tsunamivågen ställde till med mkt sorg,smärta.

Undervattensjordbävningen i Indiska Oceanen uppmättes till 9,3 i richterskalan,vilket gör den till det näst kraftigaste uppmätta jordskalvet någonsin.Skalvet orsakade en enorm flodvåg, en Tsunami som ödelade stora områden längs den sydostasiatiska kusten.

Jag kommer ihåg när jag såg det på nyheterna,fick en sån stor klump i magen när jag såg och hörde om katastrofen,nu var det ju mga länder som blev hårt drabbade,men det kändes extra mkt när jag hörde att vårat paradis blivit drabbat,jag och min familj är Thailand älskare,vi har varit där 7 gånger och inte har vi fått nog och kommer nog inte få det heller..

Vi hade ju bokat en resa till Thailand och skulle precis dit bara nga veckor efter katastrofen,direkta tanken var ju att dit kommer vi ju inte kunna resa,så som det var då,katastrof överallt..men när vi såg på tv hur Thailändarna grät och vädjade till att vi turister inte skulle överge dom nu,utan tvärtom skulle åka dit iallafall för att stötta dom,för hur skulle dom klara sig om vi turister inte skulle åka dit ngt mer.. så vi bestämde oss för att åka dit ändå,även om det kändes väldigt kymigt.
Vi bokade om resan och senare lade den nga veckor,så 7 veckor efter Tsunamivågen var vi på plats..

Måsta säga att det kändes väldigt overkligt att det varit en sån stor katastrof där bara 7 veckor innan vi var där..första dagarna när vi låg på stranden,så kommer jag ihåg hur jag nästan låg med ena ögat öppet mot havet för att hela tiden titta på vattnet och se hur den betedde sig..jag var lite små beredd hela tiden på att springa,men vart dagrana led så kändes det tryggare & tryggare,men så fort jag började tänka på det hela igen så fick jag en sån klump i magen.

Måste säga att Thailändarna är så fantastiska människor,oavsett allt det som hade hänt så höll dom skenet uppe och försökte vara glada.

Dom hade under dom 7 veckor efter katstrofen som gått hunnit återställa otroligt mkt,vi såg förstörelse men inte alls så mkt som jag trodde att det skulle vara.
Patongs shoppingstråk var totalt översköljt av vågen,så den hade dom flyttat längre in i Patong,även i Karon Beach var det en del förstörelse.

Vi var även i Krabi under samma resa,där hade dom också hunnit med att återuppbygga på ett otroligt snabbt sätt,självklart såg vi spår av Tsunamin,båtar uppkastade av vågen lite här och där m.m. ingen trevlig syn,men det kändes ändå bra på ngt sätt att kunna vara där och stötta befolkningen med det vi kunde.Självklart så skänkte vi pengar till Röda Korset för att försöka hjäpa till !

Ännu idag får jag en stor klump i magen när jag ser program om Tsunamin på tv eller videoklipp,tror inte att ngn kommer att glömma !



Vet inte hur man själv hade reagerat om vi hade varit där och om man ens hade klarat sig,tanken har slagit mig flertalet gånger att det lika gärna kunnat hända när vi var där..

Jag tror defenitivt på att allt har sin mening !

Vackrare hår !



Visste du att man kan äta sig till friskare hår? Om du laddar ned mycket frukt och grönt får du garanterat starkare och längre hår. Varje gång du äter en apelsin tillför du C-vitaminer till din kropp som hjälper till att binda upp järn. Om din kropp inte får i sig tillräckligt med mycket järn kan det i värsta fall leda till håravfall eller att håret slutar växa.
Och hur järnmaxar du din kost? Strössla lite järnrika nötter över din frukostyoghurt, och ta ett kokt järnrikt ägg till, mumsa järnrik linssoppa i till lunch och välj ett fullkornsbröd som också är fullt med järn till! Och njut extra mycket av kött, skaldjur, fisk och tofu till middag. Snart kommer du märka att ditt hår blir friskare och får en helt ny glans! Yes!

Är det bara skit på tv

hela  kvällen..vill ju se en bra film eller ngt nu,har ni ngt förslag på ngt bra som kommer på tv ?

Saknar min vän !



På bilden ser ni en av mina bästa vänner,som varit i Thailand nu snart 5 månader..hon och hennes underbara familj kommer hem om några dagar och jag längtar massor !

Åh vad jag ser framemot att du Helena och din underbara familj snart ska komma hem och gatan blir som den ska vara,inget är sig likt när ni inte är hemma.
Vi har mkt att ta igen när ni kommer hem !

Skit film..

Vi var på Heron City på bio i eftermiddag och såg på Göta Kanal 3..vilken skit film,den var så dålig så att jag bara satt  och gäspade och ville åka hem.
Förstår inte att dom gjorde en 3:a på Göta Kanal,när dom ändå inte lagt ner ngn energi på att göra den bra,hade jag vetat hur dålig den var,så hade jag hellre sett på 2012,men det får bli nästa gång..

Efter bion så gick vi till Pizza Hut och åt middag,det är ju inte så ofta det händer så borde inte ha dåligt samvete,men just nu har jag faktiskt det.. har ju inte varit så nyttig dom senaste dagarna,hm men det får bli ändring på det nu efter nyår,längtar !



Min favorit pizza på Pizza Hut heter Tropical chiken..

Några foton på mig








Bio time snart



Nu har vi kommit till juldagen och vi tänkte sysselsätta oss med att åka och se på Göta Kanal 3,känns som lite lagom så här på en lugn juldag,sen ska vi bara hem och ha lite myskväll.
Vad ska ni göra så här på juldagen ?

Underbart

Åh,måste bara säga att jag fick bla. en skön spahelg på Sandhamns Seglarhotell med valfri behandlig och middag osv. i julklapp av mitt hjärtegull,inte illa..jag som fantiserat om att få komma iväg och få koppla av och spa:a mig,ska njuta av varenda sekund där sen.

   

Jag såg ..... kyssa tomten jag..



Haft en riktigt mysig julafton hemma hos svärföräldrarna,massor av god mat & dryck,i år så lämnade vi faktiskt bilen där och tog en taxi hem (tur vi hade förbokat,vi var ju inte ensamma om att åka hem) eftersom vi ändå ska svänga förbi där imorgon efter bion,så kunde vi lika gärna hämta bilen då.

Är så trött nu så ögonen går i kors,får blogga bättre imorgon.

Ha en fortsatt god jul alla !

Ha en mysig Jul alla !


göta kanal 3

blir det för våran familj på Juldagen,bokat & batalt.
Vi var på Göta Kanal 2 förra året på Juldagen,så det blir en liten repris i år igen !


Sitter och leker lite med bilder..



Julklapp till mig själv..



Äntligen har jag fixat mina naglar,nu klarar jag mig till nästa år..låter som en evighet men det är ju  inte så långt dit.Unnade mig själv en skön fotvårdsbehandling igen,når ju inte ner till mina stackars fötter än,gör alldeles för ont i hela magen.. åh vad jag njöt igen i den underbara massagefåtöljen som dom har där på naglsalongen,så nu känner jag mig fräch både i händer & fötter.

Våran katt väntar på att få öppna julklappar




Jag 6 månader gammal


Så Olika

Åh det är såå många olika filmer jag vill se just nu b.l.a. Så olika som Helena Bergström regiserat,sen gör det ju inte ngt att Arvingarna medverkar i den heller..


bild från Arvingarnas hemsida

Är det någon av er som sett filmen Så olika ?

Snart är jag i hamn

Nu har jag bara en ynka lite julklapp kvar att handla och det är årets Idol skiva till Linn & Hannas kusin Victor,så hoppas den finns på Statoil,eftersom den inte (konstigt nog) fanns på Ica Maxi igår..


Julafton,redan imorgon..

Oops,redan dan före doppare dan ? Tydligen..mysigt mysigt.
Om en stund tänkte jag nu ta mig tid att bege mig in till stan för att äntligen efter 5 veckor göra påfyllning av mina naglar,nu är dom så långa att det gör ont när jag sitter och skriver här,aj aj..gillar inte när naglarna är för långa,tycker att det är frächare med en lite lagom längd,så idag ska dom bli kortare.
När jag är färdig med klorna blir det en snabbis förbi våran butik,ska handla lite myspys till uppesittarkvällen,sen ska jag hem och göra polkaknäck och lyssna på julmusik.

Ha en mysig dag alla,skriver mer senare !


Tror vi alla kan behöva varva ner en stund nu i juletider,så ta er tid en stund och lyssna och koppla av



När jag själv lyssnar på det här så fastnar jag med blicken och blir lugn som en filbunke,så tar er tid och lyssna på hela !

Naglarna ser ut som skräp,men men får fixa det imorgon

Min lilla hinna göra lista som jag hade igår lyckades jag rätt bra med,allt förutom att fixa till naglarna till jul/nyår,måste bara hinna göra det,men tror att jag får lämna det till imorgon då jag inte har så mkt inplanerat,dagen idag kommer att gå i ett nafs,så får lämna lite tills imorgon då..varför stressa ihjäl sig för ett par naglar,he he heee.


Gooood Mooorning Vietnam

ha ha haaaa kände bara för att skriva så..tokfia har vaknat upp för en bra stund sen,satt och ugglade halva natten,allt har blivit bakvänt sen jag blev sjukskriven,är lixom inte så trött när alla andra i familjen går och knyter sig,men ibland är det faktiskt rätt mysigt att få sitta och uggla för sig själv i nattmörkret med en massa tända ljus och granens ljussken i bakrunden.

Jag har hunnit med att göra en kaka med lingonglasyr över nu på morgonen och så har jag hunnit städa och tvätta,men inte har jag hunnit med ngn frukost inte..hm borde nog kanske ta tag i det nu.
Senare ska syrran och jag åka och hämta sista julklappen till mamma & pappa,vi vet vad vi ska ha så det blir lätt,skönt.Vi ska ju till våra föräldrar i kväll och fira minijul eftersom vi inte kommer att ses på julafton.


Toppen kväll

Jag och min svägerska var som sagt på Carolas Julkonsert ikväll,fick det som födelsedagspresent av svägerskan och hennes familj,en riktigt toppen present till ett Carola fan som jag alltid varit.Det finns en del människor som har svårt för Carola,men jag förstår inte problemet..är det hennes starka tro eller vad är problemet ? Jag måste säga att jag tycker att hon verkligen har en av Sveriges bästa röster och vilken showartist,henne ska vi vara riktigt stolta över.Jag har iallafall inte ngt ont att säga om Carola,men respekterar om det finns ngn som inte gillar henne,alla kan ju inte älska alla,but i like her !!

Iallafall så när konserten var slut så åkte Anneli och jag till Faros på Söder (en Grekisk restaurang) och åt en god middag och satt och pratade och bara hade en riktigt trevlig avslutning på kvällen.

Nu är klockan rätt mkt men ska nog titta på ett avsnitt av Paradise Hotel innan jag ska gå och nanna kudden..


hur trött ser jag inte ut på en skala 1 - 10 !!

Carolas Julkonsert på Cirkus








Paul Potts och Carola


vi komma vi komma från pepparkakeland,till julen till julen....








här välkomnar Carola alla barn upp på scenen,som hon alltid gör på sina julkonserter,hon e helt underbar med barnen !










fyrverkerier på slutet..



Tack Anneli ,Tomas & barnen för en trevlig födelsedagspresent,kvällen var mycket lyckad !

Dagens planering

Nyvaken..åh så skönt att få sova ut,men nu är det dax att sätta en rem,så jag hinner med det som behöver göras och fixas..

• städa av hemma
• ringa syrran och höra om hon hinner göra bottenfärg och klippa min lugg
• duscha och göra mig i ordning
• fixa en grej som jag inte kan skriva här av olika anledningar ;)
• åka och göra påfyllning av naglarna ( var över 4 veckor sen sist )
• träffa min svägerska på Cirkus på Djurgårdn
• se på Carolas julshow
• äta middag med min svägerska sen efter på ngn trevlig restaurang
• åka hem och känna doften av pepparkakor som familjen ska baka under tiden jag är iväg..
• kanske se ngn repris på Paradise Hotel

så här tror jag ng att min dag kommer att se ut idag,inte helt fel !


Anna Ankas Jul



Sitter och tittar på Anne Anka trots att jag har väldigt svårt att digga henne,herre gud vad hon säger idiotiska saker,har hon ngt vettigt att komma med överhuvudtaget ?


Bikinis jag absolut kan tänka mig i sommar





Finns på Beach Banny


Ny knäck jag ska prova att göra på tisdag


POLKA KNÄCK

2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker

när knäcken kokat klart häller du i:
1 dl polka grisar
4-5 droppar pepparmyntsolja
2 msk smör



Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull, koka tills knäcken är 122 grader, alt gör kulprovet, lite knäck i ett glas vatten, går det att rulla till en kula häll då i pepparmyntsoljan, smöret och polkagisarna som du först mortlat. Häll upp i formar, låt stelna. Tar ca 30 min att koka knäcken. Blir ca 75 stycken
Lånade receptet från min kompis blogg Linda !


2010

Så har vi nästan kommit till slutet av söndagen och slutet på veckan och 4:de advent,säger bara oj oj oj..
Vi har inte ens hunnit fram till julafton så är mina tankar på nyår,ännu ett år har passerat och vi ska försöka vänja oss vid att skriva 2010,hur konstigt känns det inte varje år precis i början när man ska skriva årtalet..ja man får tänka till iallafall.Hur är det för er andra,antar att det är lite likadant !


Paradise Hotel

Nu tänkte jag sätta mig i soffan med en kopp kaffe och kolla på Paradise Hotel på webben..


4:de advent


Nu har vi redan kommit till 4:de advent,på ngt sätt kännd det overkligt att det redan är julafton om nga dagar,det bästa av allt är att vi får en vit jul i år,det händer ju inte allt för ofta nu för tiden,så nu ska iallafall jag njuta i fulla drag av julen !

Baksmällan

Haft en lugn & skön lördag,känner mig duktig som orkat baka trots världens halsont..tur det finns värktabletter här i världen.
Efter Robinson tittade 3 av 4 i familjen på Baksmällan,den var super rolig,herre gud vilka tokstollar,hade själv inte velat vakna upp efter en möhippa som totalt spårat ut och sen inte minnas ngt heller och sen att det bara dyker upp bevis efter bevis på att man betett sig helt vansinnigt idiotiskt och sen även upptäcka att man tappat bort sin bästa väninna som man hade möhippa för..



Har du inget speciellt för dig under juldagarna,så hyr den här !

Väntar på Robinson

Precis ätit middag och jag är proppmätt,åh känns som magen petar ut minst en meter,usch gillar inte den känslan alls..
Nu ska jag sätta mig i soffan med en god kopp kaffe och mysa in mig ordentligt och vänta på Robinson.


Lussebullarna & lakritskolan är färdiga nu !

Tjejerna och jag har haft en mysig bakdag idag,julskivan har spelat för fullt i bakgrunden under tiden..
Nu är lakritskolan & lussebullarna färdiga,huh vilket jobb (klarar det bättre i normala fall) även om det är mysigt,men måste nog säga att jag myser mer nu,när allt e färdigt och när vi kan ta en julfika ikväll efter middagen !


här ska det bakas lussebullar..


nu börjar man ana en saffransdeg..


nu minsann ser det ut som en färdig saffransdeg


Hanna i bakartagen


Linn i bakartagen


Tomtemor i bakartagen..


smör & mandelmassa i


färdiga för att gräddas


så äntligen har vi ett gäng lussebullar,ska bli gott till kvällsfikat !

Lussebullar

Tjejerna och jag fick ett bakryck,kolan står ute och stelnar så under tiden bestämde vi oss för att göra lussedeg,så ikväll blir det hemmabakade lussebullar med glögg och självklart chokladdoppad lakritskola,mums filibabba !



Ny favorit

Idag blir det en lugn och skön lördag,känns som lite lagom eftersom jag har så ont i halsen,men bara för att göra ngt så ska jag nog göra en till sats av Chokladdoppade lakritskolan,är det ngn av er som provat att göra den,isånnafall vad tyckte du ?
Jag har fått en ny favorit kola iallafall,slurp !!




Hur mycket snö ska vi få

det snöar och snöar,mamma min som var här i förrgår och skottade allt så fint och nu är det snart snötäckt igen,nu borde jag ju inte klaga,eftersom det är ju det här jag drömt om,massvis av snö,men nu är det så mycket att det räcker för ett tag framöver,bara kylan håller sig kvar så får vi äntligen en vit jul !


halsfluss..?

Jag har varit så sjukligt trött senaste 3 dygnen och undrat varför.. hm tror jag vet nu,har så förbannat ont i halsen så jag håller på att avlida (typ inte,men inte långt ifrån) men för en stund sen tog jag 2 Alvedon + 1 Naproxen,så just nu känns det ygge pygge bättre,hoppas att det ger med sig snart..hatar verkligen att vara sjuk,men vem gör inte det !
Somnade på soffan igår kväll och det brukar jag verkligen inte göra,så det är väl ngt skit jag fått..


Vill så mycket men tiden räcker inte till alla gånger

Mysfredag med familj och mina föräldrar,lika mysigt varje gång mamma & pappa kommer över,tyvär så går det ju lite i perioder som man äter middag ihop och ses,men jag tror att dom flesta känner igen sig i det..vardagen rullar på liksom och man jobbar och sliter med allt och så känns det som tiden inte räcker till,tyvär.Livet är för kort för att stressa sig igenom,ändå gör vi  (nästan) alla samma misstag..jag vill så gärna hinna träffa släkt & vänner mycket mer än vad man hinner,tror iförsig att det lugnar ner sig senare i livet,det är väl så att det är ganska hektiska år just nu,men det är väl så som det sägs,allt har sin tid ! 


Uppe med tuppen

Nu har vi kommit till fredag igen..hur är det möjligt att veckorna bara flyger iväg!
Var uppe med tuppen imorse,dusch och sen till mamma för frukost,sen åkte vi till Improva igen för lite tejpning o.s.v. nu behöver jag inte åka dit ngt mer förrän i mars,för en sista efterkontroll för att se att allt läkt som det ska,då ska jag även få med mig före/efter bilder hem,tydligen så glömmer man lätt hur man såg ut innan och det kan jag intyga om redan nu,för det känns som att så här har jag väl alltid sett ut.. iallafall så ska det bli kul att få se fotona.

Mammsen och jag åkte och åt lite lunch och sen åkte vi till våran butik för att handla lite inför helgen.
Ikväll blir det som sagt ett minijulbord här hemma,så vi passade på att bjuda över mina föräldrar också,så nu ska jag börja förbereda lite tänkte jag.

Skriver lite mer senare ikväll !



Några tips inför ev. nyårslöfte !



Ät dig till superkrafter på gymmet

Många av oss inser inte vikten av att äta ordentligt när vi tränar. Här får du några enkla tips som kan hjälpa dig på vägen mot en effektivare träning där du orkar mer.

En till två timmar innan träning
Ät något med högt kolhydratsinnehåll. Detta hjälper dig både fysiskt och psykiskt och du får i dig energi så att du klarar träningen. Komplettera gärna med protein så håller energin i sig längre.

Tips!
Bra mat att äta innan träning är till exempel en skål med mjölk och flingor, toppat med lite frukt.

Under träning
Om du tränar mer än 60 minuter åt gången kan det vara bra att fylla på kroppens skafferier. I kroppens muskler lagras nämligen glykogen, kroppens och musklernas bränsle. Om man tränar ett långt pass har dessa en tendens att ta slut. Men genom att äta något litet under träningen kan du lugnt köra vidare och fortfarande prestera bra.

Tips!
Många använder sig gärna av sportdrycker för att få i sig extra energi, men något som har visat sig ha minst lika bra effekt om inte ännu bättre är en portion havregryn med lättmjölk och lite socker. Billigare är det också och bättre för kroppen än en massa tillsatser och konstgjorda preparat.

Efter träning
Inom 30 minuter efter avslutad träning ska du gärna få i dig något. En blandning av kolhydrater och protein är att föredra. Efter hård träning som pågår i mer än en timme är kroppen i desperat behov av att fylla på glykogen. Detta så att kroppen ska kunna reparera och bygga upp musklerna igen.

Tips!

Att få i sig ett helt mål efter träningen kan vara svårt att hinna med. Många kör med olika slags ersättningar och pulver. Men faktum är dock att kroppen inte alls tar upp dessa lika bra som riktig mat. Därför är till exempel en ostmacka eller kanske en banan och ett glas mjölk ett bättre alternativ. Det är dessutom billigare.

Att äta ordentligt när man tränar är livsviktigt. Om man inte gör det bryts kroppen ned istället för att byggas upp och den som tränar ser sällan några resultat.

Den här artikeln hittade jag på Improveme !

Doftar JUL

här hemma,så nu är julkänslan nästintill total.Lasse har stått och griljerat julskinka,gjort egna köttbullar,lagt in 2 olika sorters sill,så ni kan tänka er doften !
Eftersom vi ska till svärföräldrarna i år så,sa vi att vi skulle ha lite minijulbord hemma i helgen,så barnen får känna lite juldofter & julkänslor även hemma,det är ju sånt man minns sen som vuxen sen när man tänker tillbaka på barndomsminnena.


Inte min dag idag

skit också..
Ställde mig och skulle göra till mig och koka lingonkolan som jag nu tjatat om nga gånger,ja om jag nu säger det så här..det blev ingen lingonkola för jag brände den,ett tag ville jag bara riva håret av mig eftersom den nästintill var färdig,skulle aldrig gått ifrån för att fixa med annat !

Kastrullen som jag brände vid skulle jag fylla med vatten,för att låta den stå en stund,men även den vände jag ryggen till för ett ögonblick..då väller det vatten över hela förbannade diskbänken som sen självklart forsar över halva köksgolvet,så måste bara avreagera mig lite j.... skiiiiit !!!
Sorry !!


Kissie hos Malou i Efter Tio

Ska försöka titta på det med ett öppet sinne och inte döma,men måste nog villigt erkänna att hon har en rejäl uppförsbacke..

Nu meddelade Malou precis att Kissie tydligen inte bahagde att komma fast hon tackat ja till programmet,hm vad
säger man..respektlöst !


Snökaoset ställer till det för många

Sitter och tittar ut genom fönstret och undrar hur det är möjligt egentligen att vädret från ena veckan till den andra bara skiftar så rejält,blir lite fachinerad av hur vädretsmakter styr våra liv emellanåt.. lokaltraiken blir ett endaste virr varr,med förseningar och inställda turer,då folk blir försenade till jobb,skolor m.m. flygtrafken & tågtrfiken får också problem med förseningar p.g.a allt snö på spåret och start & landningsbanor.

Just nu ä jag tacksam över att jag inte behöver bege mig ut i snöyran överhuvudtaget,ska nog bara ta en mysig hemmadag med lite julbak,ska göra lingonkolan som jag egentligen skulle gjort igår ,men som jag inte hann att göra.


Just nu är min största dröm att bara kunna sätta mig på ett plan och veta att man kommer iväg till värmen
för nga veckor..får bli en annan gång,får drömma vidare !!



Morgondagens projekt

Hade bestämt mig för att baka lingonkola idag men det har inte funnits tid till det överhuvudtaget,så det får bli mitt lilla projekt imorgon istället,för då har jag inte bokat in ngt annat som tur är..

Lovade ju att lägga ut receptet på lingonkolan idag,så det gjorde jag iallafall,som ni ser lite längre ner här på bloggen !!


Tack Jennifer !

Först och främst vill jag tacka dig Jennifer med min nya design här på bloggen,du e bara för go som så tålamodigt orkar hjälpa mig när jag behöver din hjälp,måste bara säga att jag beundrar ditt tålamod !


Ännu en dag har passerat så oerhört fort,var iväg till jobbet på lite julfika och julklapps utdelning.Alla vi anställda fick varsitt presentkort till Tyresö Centrum i valfri butik,det är nu 3:dje året på rad vi fick ett presentkort dit och jag tycker at det är en klockren julklapp,måste erkänna att jag åkte direkt och handlade,ingen match för mig att  veta vad jag skulle handla för den..

Köpte en till Mateus till min samling som jag har samlat på sen jag fyllde 30 år,måste säga att jag börjar bli väldigt stolt över min samling nu !


Recept på Lingonkola





Ingredienser:

2 dl (100g) frysta lingon
1 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl strösocker
1 msk ljus sirap

Gör så här: Klä en form med bakplåtspapper, ca 20x20 cm. Mixa de tinade lingonen och blanda med grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och sjud sedan till kolan fått en tempratur på 120 grader, konrollera med en termometer eller gör kulprovet i ett glas vatten (om du kan rulla kolan till en liten kula är den klar). Häll upp kolan i formen och låt stelna, klipp i lagom bitar och slå sedan in den i cellofan eller smörpapper.




Dagens lilla utmaning

Mina dagar här hemma flyter bara ihop,har knappt ens koll på vad det är för veckodag..hm,men det blir nog bättre sen när jag återgår till jobbet och tillbaka till verkligheten.
Pratade nyss med syrran i telefon,då hon nämner att vi ska till jobbet för att fika & hämta julklapp,trodde helt i min vildaste fantasi att jag inte skulle utanför dörren idag,hade helt glöm bort att det var idag,tjii fick jag..bara att bege sig ut och skotta fram bilen som är helt insnöad,blir ett litet träningspass för mig det..inte det lättaste som rätt nyopererad att sträcka sig över bilen och försöka få fram den,ja ja får se det som dagens träning..fy vad löjligt det låter,men det är dagens lilla utmaning!

Senare i eftermiddag ska jag baka en annan variant av julkola,den här gången blir det lingonkola och den ska tydligen också vara super god med sin lilla syrliga smak,så kommer att lägga upp receptet på den senare idag,sån ni som vill också kan prova att göra den.

Puss & Kram så hörs vi senare !







 

 













Inte trodde jag för nga dagar sen att vi skulle få så här mycket snö..

Stackars min lilla palm!


Min blogg är på verkstad just nu,men kommer att vara färdig inom nga dagar..lite ny design o.s.v. men jag bloggar på som vanligt under tiden !

Tack Jennifer för att du hjälper mig,du e underbar !


Nu är första julgodiset färdigt..












Måste säga att slutresultatet blev så bra,dom blev gudomligt goda,så
prova att göra dom,du kommer inte att ångra dig !!



Nu har jag plockat fram vinterkängorna


Nu ska det bakas julkola

och den här gången ska jag prova att göra chokladdoppad lakritskola,hoppas den blir god.
Lovar att berätta hur den blev,när jag e färdig..så återkommer om en stund !

Nu är det vinter

Oj vad det snöar..snart är jag insnöad i huset,inte för att det går någon nöd på mig här inne inte,tänker jag efter är det ganska mysigt,det är ju det här jag har längtat efter,massor av snö & lagom kallt,så att snön inte försvinner,vore så underbart med en vit jul,vem vill inte ha en vit jul !!


Svart är alltid stiligt..

Klänning
Den här kan jag absolut tänka mig till sommaren..

TrenchcoatDen här skulle jag mer än gärna vilja ha på mig..

Båda plaggen hittade jag på Halens hemsida !


Tidig middag

blev det i dag,eftersom vi strax ska åka på tjejernas ridavslutning,så snart är det jullov från både aktiviteter och skola,skönt för alla barnen..minna själv känslan man hade !

På menyn ikväll fick det bli Makaronilåda !


Snön har kommit

Nu har äntligen julkänslan kommit på riktigt..vaknade upp tidigt i morse för jag skulle på APT möte på jobbet,iallafall så när jag slog upp ögonen när jag vaknade och såg att det snöat inatt och inte var det lite heller,tänk att man genast får en sån där mysig känsla inombords att snart är det jul !


Sötaste underkjolen från Lindex

som jag tycker man lugnt kan använda som en vanlig kjol,den är helt underbart vacker in real..har provat den,förstår inte varför jag inte köpte den,ska nog göra det !

Underkjol med volang, Lindex, stl 36–46, 349 kr. Behå med ­rosett, Aubade, stl 70A–80D, 1 349 kr. Strumpor med rosett, KappAhl, 99 kr. Pumps med ros, Bianco Footwear, 600 kr. Örhängen, Glitter, 34:50 kr. 
Vinrött överkast från Indiska, 695 kr. Lila sidenkudde,  Indiska, 199 kr.


Last Christmas med Alcazar


I morgon bitti

är det upp med tuppen,ska på APT möte på jobbet,så hinner inte uppdatera förrän senare på dagen/eftermiddagen.



Arg på mig själv & min blogg

åh vad jag blir irriterad..har suttit en bra stund och fixat med min framsida här på bloggen,lyckats med att fixa klocka,datum & en liten vädervisare,var skit glad att jag lyckades med det,men sen när jag gick in och skulle titta hur det såg ut,så såg jag att jag lyckats med konst stycket att få dit en kodmall som absolut inte ska vara på framsidan och plus att jag utan min vetskap fått dit en massa små svarta punkter til höger om rubrikerna och pedant som jag är så hatar jag när det ser ut som det gör !!
Som tur är så har jag Jennifer min systerdotter som är betydligt mycket duktigare än mig på sånt,så hon skulle kika på mitt problem någon dag och se om hon kan fixa till det !


Dom här får gärna hänga i min garderob

                                                         

 

                       

                                                                            Stylebystars
                                                        

Älskar semlorna på Vi Örby !

Åh vad sugen jag blev på en god semla nu,dom godaste semlorna jag ätit iallafall finns i Vi Örby och det säger jag bara inte för att det är gubbens butik,utan för att dom verkligen är såå goda,dom bakar dom själv och självklart med äkta grädde och mandelmassa,sen är dom stora & fina !

Semleperioden på Vi Örby sparkar igång efter trettonhelgen,så har ni vägarna förbi..prova dom,ni kommer inte att bli besvikna !


Tredje advent

Söndagen har gått i lugnets tecken,sovit ut ordentligt efter festen igår,sen har jag (nästan) bara slappat om jag bortser från städningen som precis blev färdig,åh vilken skön känsla !
Nu ska jag verkligen bara slappa resten av dagen och fira 3:dje advent..


GRATTIS ÄLSKADE SYSTER PÅ FÖDELSEDAGEN !



Du är världens bästa syster ska du veta !
Jag älskar dig !!


Tiger Woods har åkt på stryk av Elin


Bild från google

Jag tycker den här bilden var rätt rolig !


Helgen har gått alldeles för fort

och det gör den alltid,tyvär..
Igår hann jag inte blogga ett endaste inlägg,hade tänkt att göra det men som sagt så gick tiden alldeles för fort.Var iväg till Centrum och klackade om mina Prada stövlar,bytte storlek på en tröja jag köpte häromdagen,sen däremellan agerade jag lite taxibolag till Hanna och hennes kompis som skulle till Torvalla ishall och åka skridskor.När jag väl kom hem var det dax att studsa in i duschen för att göra mig i ordning till Lailas 40 års fest,det tar ju som sagt lite längre tid för mig än att fixa mig iordning..sen var det time att gå till bussen,så tyvär hann jag inte med min blogg igår,första gången jag inte skrev ett endaste inlägg på en dag sen jag startade min blogg..


Tänk om det kunde vara såhär hela vintern,vilken dröm !


Den här ska jag göra..



1 rimmad skinka av vildsvin, 1–2 kg
 
1. Sätt ugnen på 175°. Sätt in en köttermometer lite snett från ovan så att spetsen hamnar mitt i skinkan utan att nudda eventuella ben. Hela termometerröret ska vara inne. På en långsmal och lite plattare skinka sätts termometern in från ”kortsidan”.
2. Slå in skinkan i aluminiumfolie och lägg den i en långpanna. Ugnsbaka tills termometern visar 58°. Det tar ungefär 1 timme per kilo skinka. Ta ut skinkan och låt vila 15 minuter, öppna därefter foliepaketet och dra ut termometern ur köttet.
3. Ta av nätet när skinkan svalnat något. Griljera skinkan, ­gärna medan den fortfarande är varm. Om fettlagret är tjockt, skär bort en del så det blir så jämntjockt som möjligt. Ta gärna vara på den smakrika skyn och använd den i soppa, långkål eller dopp i grytan.

 

Griljering med enbär

1 liten äggula
1 1/2 tsk timjan
5 stötta enbär
1 1/2 msk skånsk senap
1/2 msk honung
1/2 msk potatismjöl
2 msk ströbröd
kryddnejlikor 

1. Sätt ugnen på 225°. Blanda äggula, timjan, enbär, senap, ­honung och potatismjöl.
2. Bred blandningen över ­skinkan och strö över ströbrödet. Stick i kryddnejlikor.
3. Låt skinkan få fin färg i mitten av ugnen, det tar cirka 15 minuter.

 

 


ERIK ÄGER !!!


GRATTIS KÄRA LAILA PÅ DIN STORA DAG !!


Du är en underbar vän ska du veta ♥♥♥







Paradise Hotel

Oj nu är jag proppmätt,tjejera gjorde bakpotatis med tonfiskröra och en sallad till,mums..
Nu sitter jag här och försöker smälta maten.Unnar mig nga glas gott rosevin,nu tänkte jag sitta en stund och titta på Paradise hotel på webben,sen vid åtta blir det ju Idol finalen.

Ha en mysig fredag kväll alla söta läsare ! 


Städa i sexiga underkläder ?

Nu har jag äntligen blivit tömd på sårvätskan jag samlat på mig,uhuuu.. det gick rätt bra,stack till lite bara men det var det värt,fick ut 1 dl och vilken skillnad direkt,kändes genast bättre.
Jag blev så glad när Magnus (min kirurg) sa till mig - Pia,du ska veta att din operation blev jätte lyckad,det är verkligen inte alla som får en sån platt mage som du fick ! Jag blev så glad när han sa det,för det är ju inte lätt för mig att veta som patient,det är ju kirurgerna som ser så mkt olika resultat,så kul att höra vad dom tycker. Jag sa till Magnus att jag är så glad att jag valde just honom som e så duktig,för jag e faktiskt plattare än vad jag trodde man kunde bli..

Efter Improva åkte jag till våran butik för at komplitera lite matvaror som saknades,tjejerna och jag ska som sagt ha en egen myskväll ikväll.

Nu tänkte jag köra min fredagsstädning,hur sjukt det än låter så måste jag säga att jag älskar att städa ♥ har absolut inga problem med det,man blir ju så nöjd när det är färdigt  !


Idol final 2009

Ikväll kommer tjejerna laga middagen,eftersom Lasse ska ut på stan och träffa en kompis.Skönt att tjejerna är så stora nu att dom kan hjälpa stackars mamma som inte reder sig själv än,men snart så..
Vi kommer att ha myskväll och titta på Idol finalen,tror att många av svenska befolkningen kommer att se på den ikväll.


Erik Grönwall kommer framföra låten: "You don't have to say you love me", förhoppningsvis är han lika het ikväll som under genrepet!

Jag tror att Erik kommer att vinna,vad tror ni ?

Calle Kristiansson fick lite utav en revansch förra veckan under rocktemat, det ska bli spännande att se hur det går med låten:  "It´s not unusual".


Jag = åsna

Tänk att jag ska vara envis som en gammal åsna,har nog hållit igång lite för mycket om jag ska vara helt ärlig mot mig själv,så nu får jag betala för det.. har dragit på mig sårvätska som samlat sig runt nedra delen av buken,när jag trycker på magen så skvalpar det och så ser man att det guppar under huden,precis som i en vattensäng.
Så jag har precis ringt till Improva och pratat med sköterskan,tydligen så är det inte helt ovanligt att dom får gå in och tömma den här sårvätskan och så kommer det nog bli i mitt fall,dom skulle återkomma strax,så får vi se om jag måste åka in i dag och göra det,jag själv tycker nog att det kan vara skönt att få det gjort till helgen,för då släpper obehagskänslan och svullnaden.



Granen ska upp

Tänk att veckorna bara flyger fram,på söndag är det redan 3:dje advent och julen närmar sig med stormsteg.Skönt,i år har jag inte kännt ngn julstress överhuvudtaget.

I morgon ska vi plocka fram våran julgran,det gör vi varje år till Lucia.Jag tycker det är så mkt mysigare när granen kommit upp och sen att man hinner njuta av den ett tag också..jag är ju den typen att jag tycker det är otroligt mysigt med jul,men så fort julen är över vill jag bara raffsa bort allt,så fort det bara går..till nyår är alla julsaker borta hemma hos oss.



image626


Pics..


Syrrans ena hund Khiila








Lucia barn !

Precis kommit hem från kära syster yster,vi firade henne lite i förskott,hon fyller egentligen på söndag (luciabarn) men eftersom våran kompis Laila fyller 40 imorgon och ska ha sin fest på lördag,så tyckte vi att det var bättre att fira syrran nu,eftersom alla kommer att vara trötta på söndag och skönt för syrran att inte ha ngt att stressa till, utan kan passa på att ta en lång sovmorgon..

Som vanligt så hade syrran gjort jätte god mat och bakat surdegsbröd,mums !




Alla ni som läser bloggar

var hittar ni alla rubriker ? Jag menar att eftersom jag hört att intressanta rubriker drar till sig läsare,var ser ni då alla dessa rubriker,söker ni på ngt speciellt då eller syns dom på en speciell sida ??


Min data e störd och jag e förbannad..

hade precis gjort ett långt inlägg och precis när jag e färdig med hela inlägget och ska spara & publicera det så hakar datan upp sig och hela inlägget bara försvinner,åååhhh har bara lust att skrika högt eller slå till den med en slägga !
Nu låter jag inte så trevlig precis,men jag är inte så glad på min "föredetta" ögonsten (borde skaffa en ny).. den har krånglat massor på senaste tiden och hur frustrerande är inte det,,jo väldigt !!


Kissie fast i solarieträsket

Hittade detta youtube klipp på Kissie på en blogg och tyckte den var lite patetisk men ändå rolig,rätt bra gjord ändå så därför får ni se/höra själv..


Finner inga ord..





På riktigt förstår jag inte alls hur Kissie står ut med sig själv !!!
Som ni märker har jag svårt att låta bli att lägga in nga klipp så ni självfår se.. 


Dagens shopping


Blusen är korallröd men det syns inte så bra på bilden..




Gillar axelpartiet på den här tröjan..


Hela tröjan e spets,syns tyvär inte för jag har ett svart linne under..








Äntligen har jag köpt mitt blom diadem !



Sorry

Lill lördag idag och veckan skrider mot sitt slut.Idag har jag knappt varit hemma,så därför har jag inte hunnit med nga inlägg idag,sorry !
Själv gillar jag inte bloggar som uppdateras dåligt,så vill inte bli likadan själv..

Syrran kom hit i förmiddags då vi fikade lite och sen begav vi oss iväg för att fixa present & klappar.Våran kära kompis Laila fyller 40 år på fredag och ska ha party på lördag,så nu är presenten fixad,kan inte skriva vad vi köpt,utifall Laila skulle se det här..

Hittade lite nya plagg till mig själv,känns så mkt roligare att handla nu när allt inte smiter åt.. sen blev det självklart nga julklappar också,så nu är jag (nästan) färdig,2 personer kvar att handla till och det bästa av allt är att jag vet exakt vad jag ska köpa till dom så det blir lätt som en plätt !!



Pics of me !












Stolta mamma !

Dom här bilderna på Linn & Hanna är tagna i sommras på Gotland,då dom var på 11 dagars ridläger !


Linn


Linn in action..



Hanna


Hanna in action..


Linn


Hanna


Underbar solnedgång !


Gränderna i Visby är så mysiga !

Tofta strand !

Vem saknar inte till sommaren !




BRÄNN FETT SUPERLÄTT

Ät lika mycket som tidigare och gå ändå ner i vikt med dom här träningsknepen.

Du kan gå ner ett kilo i månaden utan att äta mindre. Det enda du behöver göra är att förändra din vardag med små medel. Det kan handla om att ta trapporna istället för att åka hiss. Eller att ta cykeln till jobbet.

Det gäller att bränna 250 extra kalorier varje dag.
Bäst resultat är om du planerar in ett eller två träningspass i veckan. Då ska du se att det snart blir fina resultat. Förutsättningen är naturligtvis också att du äter förhållandevis nyttigt.

Så mycket kalorier bränner du om du ägnar dig åt följande i 30 minuter:
Aerobics (tuff) 242 kcal
Rida i galopp 242 kcal
Poweryoga 208 kcal
Boxning (sparring) 276 kcal
Body combat (medel) 259 kcal
Hopprep (tuff) 310 kcal
Roddmaskin (medel) 259 kcal
Spinning (medel) 242 kcal
Springa (8 km/h) 242 kcal
Motionscykel (tuff) 327 kcal
Stavgång (tuff) 184 kcal

Den här vill jag bara ha !!!!

Fick Björn Axens volymtång nu när jag fyllde år,har inte hunnit pröva den än men tror att den är super bra,speciellt för mig som har så babymjukt hår,inte det lättaste at få volym då,självklart använder jag mig av en super produkt som heter Dust it från Osis,men det skadar ju inte med lite extra volym lite då & då..

Skulle verkligen vilja ha en vågtång som gör grymt fina lockar,just när man ska iväg på fest och vill göra sig lite extra fin,eller bara en vanlig dag när man känner för att vara lite chic i håret..

Rekomenderar denna produkt till er som inte prövat den,den e såå grymt bra !!
Här är vågtången jag bara VILL ha !!

Lugn morgon



Gick och lade mig sent inatt,var inte så trött och sen blir ju dygsrytmen lite rubbad när jag inte har vanliga rutiner,eftersom jag inte kan göra så mkt än,så blir det mest att man sitter och ugglar..

Så imorse tog jag sovmorgon,skönt !

Nu när folk sitter och äter sin lunch så sitter jag med min frukost och mitt morgonkaffe,känns galet lugnt..nu längtar jag såå mycket till att kunna vara som vanligt,kan knappt vända mig i sängen,bara en sån enkel sak längtar jag efter,att kunna vända mig utan smärta och att det tar 5 minuter.

Idag ska jag åka till jobbet och hälsa på tjejen som jag jobbar med,tanken är att jag ska börja jobba 28 december,men vet inte om jag är återställd tills dess,hoppas verkligen det,men som jag känner just idag,så känns inte som det,men hoppas att det läker i ett snabbare tempo nu än vad det gjort hittills,tiden får utvisa hur det blir.

Nu ska jag ta mig in ducshen och göra mig i ordning,hm bara det är ett projekt!
Skriver mer ikväll !


Chokladdoppad lakritskola


 Till ca 60 st

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
1 msk kakao
1/2 påse eller 3/4 dl turkisk peppar
2 tsk smör
200 g mörk choklad

Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.

Krossa karamellerna i en mortel.

Blanda grädde, socker, sirap, kakao och turkisk peppar i en vid gryta. Låt det koka upp under omrörning. Låt sedan koka kraftigt utan lock och utan att röra tills termometern visar 117-120 grader eller tills smeten klarar kulprovet. Det tar ca 15 min i en vid gryta. Rör om då och då.

Rör ner smöret och häll smeten i formen. Ställ kolan att stelna.

Smält under tiden chokladen i vattenbad, låt svalna. Det ska helst bara vara 10 graders skillnad på kolan och chokladen.

Skär eller klipp kolan i bitar. Doppa varje bit i chokladen och lägg upp på ett galler eller på ett bakplåtspapper.

Strö på lite havssalt på toppen innan chokladen stelnat.



Receptet hittade jag i Nina Ruthströms blogg !


Såå glad

öppnade posten precis och vad hittar jag där..jo en födelsedagspresent från svägerskan och hennes familj,hon och jag ska gå på Carolas Julkonsert den 21 december,åh vad glad jag blir !!

Har ju gått på den dom senaste åren med min kompis Helena,men eftersom hon befinner sig i Thailand just nu och har varit där dom senaste 5 månaderna så blev det inget,men nu blir det av iallafall,fast jag trodde att det inte skulle bli ngn konsert i år.



Tack Anneli & tomas och barnen !!


Bara tanken

av mitt hår,ger mig damp..är så sugen på att klippa mig,men vet inte riktigt hur jag ska klippa mig,vill ju inte klippa av längden,men ändå vill jag göra ngt nytt.

Är det någon som kan tipsa mig om ngn frisyr som stämmer i på mitt krav ?




nu smyger jag hit den här bilden igen..vad tror ni ? Kom gärna med ngt förslag som sagt !


Linda Rosing

födde sitt tredje barn inatt kl 01.25 i Danderyds sjukhus,det blev en son som fått namnet Kean (uttalas Kiin).
Önskar Linda lycka till med den nya familjen !



Ankorna skiljer sig

Paul anka ska lämna Anna Anka.
Det turbulenta förhållandet ska ha slutat då båda ringde 911 efter ett bråk.
I Torsdag förra veckan lämnade han in Skiljsmässopapprerna.
Han bor numera på ett hotell och kommer bara hem för att hämta barnen till skolan.


Min favorit är slut

 

Måste bara köpa en ny !!


Tillbaka till Improva

Varit iväg till Improva för mitt andra återbesök,på dagen exakt 2 veckor sen nu så låg jag på operation vid den här tiden,känns så skönt att ha det värsta överstökt,det är tur att man inte i förväg vet hur det är..inte för att det har varit så hemskt,men ändå på ngt sätt så är det väldigt uttröttande,speciellt dom första veckorna efter,det känns lite som jag varit i ett töcken på ngt sätt och sen just att jag inte kan göra allt jag e van att göra själv,smärtmässigt har det gått upp & ner,den värsta smärtan har varit i ryggen,jag har fortfarande ont i ryggen men det är bättre iallafall.

Blev av med dom sista styganen i dag men jag är lite svullen,längst ner i buken (vilket är vanligt) så nästa vecka när jag ska på ett 3:dje återbesök,så måsta min kirurg Magnus ev tömma vätskan som samlat sig där,det ska tydligen inte göra ont,men tanken är inte lockande..iik,får gåshud bara jag tänker på det.


Älskar katter

Titta på den här lilla kraken,är den inte söt..vill ha,fast jag redan har 2 stycken


Andra advent

Ikväll ska jag dricka glögg,det gäller att passa på nu när det är december


Inte klaga

men måste bara säga att jag är helt slut,känner mig nästan ledbruten.
Vi var som sagt iväg till Nacka Forum nyss,fixade lite presenter & julklappar,var även till min favvo butik Zara i förhoppningen om att jag skulle hitta ngt till min älskade kompis Lailas 40 års fest,som är nu på lördag,men inte hittade jag ngt inte,men sen är det väl ganska mkt så att jag orkar inte titta runt så mycket,blir ju trött rätt snabbt av att gå runt som en krokig gammal puckelryggad dam,folk undrar nog vad som hänt med mig,när dom ser mig knata runt så i snigelfart..

Har varit sugen på att köpa ett gulligt diadem med en blomma eller en söt rosett,men glömt det varje gång jag varit iväg,nästan all koncentration går till att hålla sig någerlunda upprätt och att ngn inte av misstag springer omkull mig,vore katastrof i dagsläget.. men sen läste jag en av mina favorit bloggar idag och såg att Ida  har en tävling om ett sånt gulligt diadem,självklart vill jag ha den så håll tummarna för mig nu !


Rastlösa jag

Nu har det snart gått 2 veckor sen operationen och jag börjar verkligen känna mig rastlös,vill ju så gärna vara som vanligt och kunna laga mat,baka & städa av ordentligt,sen så längtar jag till träningen massor,är ju så van att träna om dagarna,så det är säkert brist på träning också som gör mig så otroligt rastlös.. jag vet ju inte riktigt när jag får börja träna,måste höra på måndag vad dom säger,när jag ska på mitt andra återbesök.
Nu vet jag ju att det är alldeles på tok för tidigt att ens tänka tanken,men jag vill ju gärna veta..även om jag bara kommer iväg till gymmet för att kunna promenera på löpbadet eller bara sitta och cykla lite lätt.

För att stilla min rastlöshet så ska jag övertala familjen till att vi ska åka iväg på lite ärenden,i Nacka Forum, som vi har kvar att fixa.

Ha en underbar söndag,skriver mer sen senare i eftermiddag/kväll!



Min favorit butik Zara  finns i Nacka F .

 


Play Time med Photoshop






Provbild



Nu har jag en hel del att lära mig..inte lätt att lära en gammal hund att sitta!
Har ni tips på hur man lättast lär sig Photoshop,så tar jag tacksamt emot alla tips !!


Citrontarte à la Lasse





Ingredienser
Beräknat för 8-10 portioner

deg
1 st vaniljstång
4 dl vetemjöl
1,25 dl  florsocker
175 g  smör
rivet skal från en ekologisk citron
1 st  ägg
1st äggula

Fyllning

5 dl  grädde
9 ägg
5 dl  florsocker
  rivet skal från 2 ekologiska citroner
  saft från 5 citroner

Gör så här:

(Obs. Mängderna i detta recept är ganska stora. Har man en mindre springform kan det räcka till två.)

Sätt ugnen på 175 grader. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur de små svarta fröna i en bunke. Blanda ner resten av ingredienserna till degen och låt den stå kallt ett par timmar.

Kavla ut degen på mjölad arbetsyta. Tryck ut den i en pajform med höga kanter. Använd gärna en springform med löstagbara kanter. Nagga degen med en gaffel. För att hindra att degen reser sig under gräddning kan man lägga ett bakplåtspapper i pajskalet och sedan lägga på ett lager torra ärtor, linser eller risgryn som tyngd. Förgrädda pajskalet i 10 min och ta sedan bort tyngden. Sänk ugnstemperaturen till 125 grader.

Häll grädden i en kastrull och reducera den genom att koka ett par minuter. Tillsätt rivet citronskal och citronsaft. Låt vätskan svalna något. Vispa ihop ägg och florsocker. Blanda ner den avsvalnade grädden i äggsmeten. Häll smeten i det förgräddade pajskalet. Lämna minst 1 cm kant mellan fyllningen och kanten på pajskalet. Grädda i ca 40 min.

Fyllningen ska vara fast men dallra lite. Testa genom att knacka lätt på formen. Låt svalna innan servering och pudra med siktat florsocker.


     

Dagen började

med att familjen kom in och sjöng och uppvaktade mig eftersom jag blir ett år äldre idag..
Myspys frukost med en massa tända ljus och eld i brasan,sen har dagen bara rullat på.Vi var en sväng till pappa och åt jättegod pastapanna som han hade gjort,söta pappa ville ha lite sällskap eftersom mamma jobbar.

På eftermiddagen så kom pappa hit till oss för att födelsedagsfika lite,Lasse gjorde en super god Citronpaj,som fick topp betyg,den gjorde han inte för sista gången..




födelsedags present av familjen,äntligen Photoshop !


en till present,visst e han snygg..


och en till,nu får jag se till att få lite volym på ruffset..


pappas goda pastapanna,mm..


hemma hos mina päron..


sist men absolut inte minst Lasses super goda Citronpaj,lovar att lägga ut receptet så ni kan prova att göra den !


Äntligen Photoshop!!


Mysfredag





Pastan var verkligen super god,vinet kanon !


Hej hopp

Var hos mamma imorse på frukost som sagt,ja ni vet ju hur mammor är..hon hade gjort både gröt m. blåbär,smårgås och kokat ägg ja och självklart kaffe då,min mamma e så snäll ! Efter våran frukost åkte vi till mormor och hälsade på,mormor blev så glad,tycker så synd om lilla mormor som känns så liten och ensam nu när morfar gått bort,måste ringa & hälsa på ofta.Hon vet ju att alla vi barn,barnbarn & barnbarnsbarn bryr oss och tänker på henne,men det är ju viktigt att alla visar det också,genom samtal och besök.Man får bara försöka tänka sig in i hennes situation själv och tänka hur man själv skulle känna det..

Mamma och jag var även iväg och fixade födelsedags presenter till systeryster som fyller år på lucia,självklart kan jag inte skriva vad jag köpte,för då blir det ingen överraskning,eftersom hon läser min blogg då & då..
även idag köpte jag nga julkappar,oj vad jag närmar mig slutmålet !

Håller på att dö av hunger känner jag just nu,har ju inte ätit ngt alls efter frukosten imorse,oops..
Till middag blir det skaldjurs pastan som jag lade upp här igår,den verkade så god,så jag ville dela med mig av receptet,det är ju rätt ofta man får idetorka..

Nga bilder på lite olika saker,är ju lite dålig på det så tänkte att jag lägger upp nga iallafall..


så söt man kan vara


eller hur..


i mitt nästa liv ska jag bli katt..




mitt favorit märke på kuddar..


kan äta hur mkt apelsiner som helst,men vem kan inte det..


Hanna ville vara med i ett hörn

nyköpt på Hemtex

också nyköpta på Hemtex


den här granen sa jag till mamma idag,att jag kunde tänka mig att ta med hem från Tyresö C. undrar om ngn märkt ngt om vi tog den med oss ?? skoj alltså..


Fredag morgon

Mina dagar bara flyter ihop nu när jag e hemma,men kom precis på att det är fredag,ännu en vecka har gått lika snabbt som alla andra och på måndag blir det 2 veckor sen jag opererades.Läkningen går åt rätt håll iallafall och inga komplikationer har tillstött,så nu kan jag verkligen börja pusta ut !

Har inte kört bil sen operationen än heller,men nu tänkte jag ta min premiärtur till mamma,hon har fixat lite frukost åt mig,sen ska mamma och jag åka en liten tur för att handla presenter & julklappar,så nu ska jag bege mig iväg.
Ha en bra dag så länge,skriver mer när jag kommit hem !


Älskar ljus & ljuslyktor



Hittade  den här fina ljuslyktan på http://www.countrystyle.se/
självklart blev jag sugen på att köpa 2 st,men har ju dille på ljuslyktor i alla dess former,kan ju inte köpa alla jag ser,men varje gång tänker jag..bara dom här,sen köper jag inga fler på ett tag..mm eller hur,tror inte på det ens själv.


Pasta med räkor

pasta med räkor

4 personer)

400 g pasta
1 kruka färsk koriander
ca 300 g skalade räkor eller scampi
1 msk rapsolja
1-2 tsk sambal oelek
salt och peppar

Sås:
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
11⁄2 dl kokosmjölk
1 dl mellangrädde
2 limeblad
1 msk röd currypasta
1 msk hummerfond
salt och peppar
ev 1 limefrukt

Till servering:
en fräsch sallad

Beredning: Börja med såsen. Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Skala och skiva vitlöken tunt. Blanda sedan alla ingredienserna i en kastrull och koka på svag värme tills såsen börjar tjockna. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev lite limesaft om du önskar friskare smak. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Häll av vattnet och spola snabbt igenom med kallt vatten. Ringla lite olja över och rör ner hackad koriander. Salta och peppra. Fräs räkorna i oljan på hög värme tillsammans med sambal oelek. Salta lite. Lägg upp pasta och räkor på tallrikar och ringla såsen över. Servera med en fräsch sallad




Varma annanas-spett med sting

ananasspett


4 personer

1 röd chilifrukt
2 msk honung
saften av 1 lime
1 färsk ananas
grillspett av trä
1 msk smör

Till servering:
mangosorbet eller vaniljglass
och ev några färska
jordgubbar

Beredning: Dela, kärna ur och strimla chilin. Blanda med honung och limesaft. Skala och skär bort stocken från ananasen. Skär i bitar och trä upp på spett. Pensla spetten med chiliblandningen. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek spetten tills de får en fin färg. Vänd då och då och pensla med marinaden under tiden. Servera spetten varma med mangosorbet eller vaniljglass och ev lite färska jordgubbar.


Vad vore livet utan vänner

Dagen har varit bra idag,var iväg med min kära kompis Jenni till Centrum,vi åt lunch och satt och bubblade om ditt & datt sen sniglade vi oss fram till butikerna (ingen fart i min gång än,gör för ont om jag går i normaltempo)
självklart passade jag på att handla nga fler julklappar,börjar närma mig slutet,jipiii..
Snart kan jag kasta mig raklång på soffan och bara suga in all mysig julstämning som sakterligen börjar infinna sig.
Efter Centrum så åkte vi hem till mig för att fika lite,självklart tände vi en massa ljus och en mysbrasa.
Haft en riktigt trevlig dag idag,men så är det alltid när jag träffar mina vänner,vad vore livet utan mina älskade vänner.. är så otroligt glad och tacksam över att jag har så underbara vänner !


Perfekt start på dagen

Tagit det lugnt på förmiddagen,lyxade till det och hämtade kaffe & frukost och hade egen frukost i sängen framför TV4 Nyhetsmorgon,jag har ju inget att stressa till och kan inte göra så mkt hemma än heller,så tänkte att varför inte bara ta en lugn start på dagen..

Sitter och väntar på min kompis Jenni som kommer om en stund och hämtar mig,vi tänkte åka och äta lite lunch och sen även passa på att handla nga julklappar.

See you !

Skulle inte ha ngt emot att äga dessa..

 H&M 699:-
H&M 399:-

Grundrecept för Cup Cakes

Grundrecept för 12 cupcakes
3  ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av en citron (jag använde 3 st lime istället)

1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.


.
Cream Cheese frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft (jag använde 1 msk limesaft)
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg


1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.
2. Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärgen eller behåll den vit.
3. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.


Bad update

Usch vad dåligt jag bloggat idag,men dagen har ja som jag brukar säga bara sprungit iväg..var iväg med syrran på en liten shoppingvända och måste säga att jag börjar nu sakterligen repa mig,det känns som en befrielse att veta att allt snart är som vanligt och jag kan fixa & dona,självklart måste jag ta det lugnt ett tag till framöver,får absolut inte göra nga lyft än,men kan iallafall snart lagamat & baka o.s.v. längtar.


På tv:n

Sitter och tittar på Pernillas Jul,ser juligt och mysigt ut i hennes kök.


Bilden är tagen från TV4


Vad tiden går

fort..redan 2:a december,jag känner mig lugn som en filbunke inför julen och det är en så skön känsla,har ju handlat dom flesta julklappar,det är nga som jag har kvar men det känner jag ingen större stress över heller,vet ungefär vad jag ska ha och då underlättar det ju.
Jag älskar att vara hemma och fira jul men jag har heller inget emot att åka iväg,i år kommer vi att fira hos svärföräldrarna och det känns väldigt bra,svärmor är så duktig på mat och fixa mysigt,så det kommer att bli kanon,sen känns det extra skönt att bli bort bjuden nu när jag opererad och inte har samma fart & form som man har annars.Ska verkligen bara njuta och koppla av i år !!


Dubai

där har jag mellanlandat massor av gånger men inte mer än så,dit vill jag resa i framtiden,det ser så rent,frächt,modernt och minst sagt lyxigt ut,vilket häftigt land.
Just nu byggs det skidbackar i öknen, ögruppar i form av en världskarta och palmer och kilometerhöga skyskrapor,bygget håller på att knäcka Dubais ekonomi,bygget är till största del lånefinansierat och skulderna är på över 450 miljarder kronor..usch låter inte lovande just nu,men urhäftigt blir det !

Iallafall så ser ni nga bilder därifrån här..






















Hur läckert ser det inte ut på en skala 1-10 ?
Jag ger det 10 poäng rakt av,utan ens att blinka !!

Melodifestivalen 2010

är snart framför oss och artisterna för deltävling 1 och 2 är här,åh vad jag älskar Melodifestivalen,det bästa är dock den svenska uttagningen !!

Här är dom tävlande med sina låtar för deltävling 1 & 2


Semifinal 1: Örnsköldsvik, February 6th

  • Jenny Silver with "A Place To Stay"
  • Jessica Andersson with "Did It For Love"
  • Salem al Fakir with "Keep On Walking"
  • Roadsalt with "Pain Of Salvation"
  • Frispråkarn with "Singel"
  • Anders Ekborg with "The Saviour" (replacing disqualified entry Åt Helvete För Sent)
  • Ola with "Unstoppable"
  • Linda Pritchard with "You're Making Me Hot Hot Hot"

Semifinal 2: Sandviken, February 13th

  • "Come To Me" (Webjoker, the artist will be revealed December 5th)
  • Andra generationen + Dogge with "Hippare Hoppare"
  • Anna-Maria Espinosa with "Innan Alla Ljusen Brunnit Ut"
  • Erik Sade with "Manboy"
  • Hanna Lindblad with "Manipulated"
  • Kalle Moraeus & Orsa spelmän with "Underbart"
  • Andreas Johnson with "We Can Work It Out"
  • Joker - not yet revealed


Morgonen

började med mys,fick kaffe på sängen och hela familjen ligger i sängen och tittar på årets första avsnitt av julkalendern,mina misstankar bekräftades av att sett första avsnittet..hur kan det vara så svårt att göra en genuin julkalender,så man får massor av julkänslor..förstår inte alls !

När familjen begett sig av till skola & jobb så ålade jag mig in i duschen,har ju inte fått duscha sen förra måndagen,så ni förstår att jag har längatat,det kändes som lyx att få duscha !
Vanligtvis så står jag gärna i duschen flera gånger per dag,så det har inte varit lätt med katt-tvätt i en vecka,men nu så är ordningen återställd.

Känner att jag fått ett litet bakslag idag efter gårdagens spring både på efterbesök och sen ett besök till Haninge C med syster.
Det är nu jag förstår att kroppen inte går av sig själv bara,märks stor skillnad nu när jag känner mig svag,man tar hälsa för given och bara förväntar sig varje dag att allt ska vara bra och fungera,bara en sån liten sak som ett besök till ett centrum tar hårt på krafterna & kroppen..måste bli mera tacksam över hälsan jag har vanligtvis !!


RSS 2.0