Den här ska jag göra..



1 rimmad skinka av vildsvin, 1–2 kg
 
1. Sätt ugnen på 175°. Sätt in en köttermometer lite snett från ovan så att spetsen hamnar mitt i skinkan utan att nudda eventuella ben. Hela termometerröret ska vara inne. På en långsmal och lite plattare skinka sätts termometern in från ”kortsidan”.
2. Slå in skinkan i aluminiumfolie och lägg den i en långpanna. Ugnsbaka tills termometern visar 58°. Det tar ungefär 1 timme per kilo skinka. Ta ut skinkan och låt vila 15 minuter, öppna därefter foliepaketet och dra ut termometern ur köttet.
3. Ta av nätet när skinkan svalnat något. Griljera skinkan, ­gärna medan den fortfarande är varm. Om fettlagret är tjockt, skär bort en del så det blir så jämntjockt som möjligt. Ta gärna vara på den smakrika skyn och använd den i soppa, långkål eller dopp i grytan.

 

Griljering med enbär

1 liten äggula
1 1/2 tsk timjan
5 stötta enbär
1 1/2 msk skånsk senap
1/2 msk honung
1/2 msk potatismjöl
2 msk ströbröd
kryddnejlikor 

1. Sätt ugnen på 225°. Blanda äggula, timjan, enbär, senap, ­honung och potatismjöl.
2. Bred blandningen över ­skinkan och strö över ströbrödet. Stick i kryddnejlikor.
3. Låt skinkan få fin färg i mitten av ugnen, det tar cirka 15 minuter.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0