Ny knäck jag ska prova att göra på tisdag


POLKA KNÄCK

2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker

när knäcken kokat klart häller du i:
1 dl polka grisar
4-5 droppar pepparmyntsolja
2 msk smör



Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull, koka tills knäcken är 122 grader, alt gör kulprovet, lite knäck i ett glas vatten, går det att rulla till en kula häll då i pepparmyntsoljan, smöret och polkagisarna som du först mortlat. Häll upp i formar, låt stelna. Tar ca 30 min att koka knäcken. Blir ca 75 stycken
Lånade receptet från min kompis blogg Linda !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0