Pasta med räkor

pasta med räkor

4 personer)

400 g pasta
1 kruka färsk koriander
ca 300 g skalade räkor eller scampi
1 msk rapsolja
1-2 tsk sambal oelek
salt och peppar

Sås:
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
11⁄2 dl kokosmjölk
1 dl mellangrädde
2 limeblad
1 msk röd currypasta
1 msk hummerfond
salt och peppar
ev 1 limefrukt

Till servering:
en fräsch sallad

Beredning: Börja med såsen. Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Skala och skiva vitlöken tunt. Blanda sedan alla ingredienserna i en kastrull och koka på svag värme tills såsen börjar tjockna. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev lite limesaft om du önskar friskare smak. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Häll av vattnet och spola snabbt igenom med kallt vatten. Ringla lite olja över och rör ner hackad koriander. Salta och peppra. Fräs räkorna i oljan på hög värme tillsammans med sambal oelek. Salta lite. Lägg upp pasta och räkor på tallrikar och ringla såsen över. Servera med en fräsch sallad




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0