En av mina favorit efterrätter !!

Chokladkolapaj med lingon
Lingonkola Paj !

Ingredienser
12-15 bitar

100 g smör
1/2 dl strösocker
2 dl havregryn (ev. glutenfria havregryn )
1 1/2 dl vetemjöl (ev. glutenfritt mjöl )

Fyllning:
1 1/2 dl vispgrädde
50 g smör
1 1/2 dl ljus sirap
200 g mörk choklad, ca 40% kakaohalt
1 1/2 dl lingon
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn och mjöl. Rör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 8 – 10 min tills den har fått fin färg. Koka upp grädde, smör och sirap i en kastrull. Koka på svag värme ca 10 min. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i smeten. Ställ tillbaka på eftervärme. Rör tills chokladen smält och är riktigt slät och blank. Häll chokladsmeten i pajskalet och strö över lingonen. Ställ i kylen att stelna minst 5 timmar eller över natten. Servera med lättvispad grädde.

Prova det här receptet nästa gång du ska bjuda på efterrätt,den går utmärkt att frysa också !!


Kommentarer
Postat av: rebecka

Jag älskar när du gör den !!

när vi kommer hem :) kan du göra den då ??



kram saknar dig jätte mycket <3

2009-11-03 @ 08:31:18
URL: http://bbeccus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0