En av mina favorit efterrätter !!
Lingonkola Paj !
Ingredienser
12-15 bitar
100 g smör
1/2 dl strösocker
2 dl havregryn (ev. glutenfria havregryn )
1 1/2 dl vetemjöl (ev. glutenfritt mjöl )
Fyllning:
1 1/2 dl vispgrädde
50 g smör
1 1/2 dl ljus sirap
200 g mörk choklad, ca 40% kakaohalt
1 1/2 dl lingon
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn och mjöl. Rör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 8 – 10 min tills den har fått fin färg. Koka upp grädde, smör och sirap i en kastrull. Koka på svag värme ca 10 min. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i smeten. Ställ tillbaka på eftervärme. Rör tills chokladen smält och är riktigt slät och blank. Häll chokladsmeten i pajskalet och strö över lingonen. Ställ i kylen att stelna minst 5 timmar eller över natten. Servera med lättvispad grädde.
Prova det här receptet nästa gång du ska bjuda på efterrätt,den går utmärkt att frysa också !!
Jag älskar när du gör den !!
när vi kommer hem :) kan du göra den då ??
kram saknar dig jätte mycket <3