Chokladbiskvier kan väl ingen motstå..



Ingredienser till ca 16 st biskvier

Bottnarna
250 g mandelmassa
1,5 dl socker
2 äggvitor

Fyllning/Smörkräm
200 g margarin 
3 dl florsocker 
2 äggulor 
4 tsk kakao

200 gram mörk choklad till "överdraget"

Gör så här

Bottnarna
Sätt ugnen på 180 grader. Riv mandelmassan med ett rivjärn och blanda samman den med sockret och äggvitorna. Klicka ut massan (ca 1 msk per botten) på bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 13 minuter. Låt bottnarns svalna. 

Smörkrämen

Rör samman det rumsvarma margarinet med florsockret, äggulan och kakaon till en smidig smörkräm. Bred ut en klick smörkräm på undersidaorna av de kalla bottnarna. Låt de stå ett tag i kylen så att smörkrämen blir riktigt kall.


Överdraget


Smält chokladen i mikron eller i vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen så att fyllningen täcks. Låt stå i kylen ett tag så att chokladöverdraget stelnar.

Chokladbiskvier är perfekta att frysa in och ha utifall man får oväntat besök och vill ha något gott att bjuda på!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Bakade biskvier hos min syster, o dom blev SO HIMLA GODA! Tack för enkel recept :)

2010-10-01 @ 00:38:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0