Bengalkatt





Snacka om häftig katt,nu vill jag ha en egen Bengalkatt,kollat runt lite men det verkar svårt att hitta någon och pris hittar jag ingenstans,hm..
Vi har redan 2 katter,så borde inte ha en till just nu,men blev så sjukt förälskad i den här rasen så skulle kunna köpa en nu !!!

Om Bengalkatten
En amerikanska vid namn Jean Mill, startade på 1960-talet sitt avelsarbete för att få fram en tamkatt som skulle se ut som en liten leopard.Den första bengalen kom till Sverige i mitten av 90-talet. Den blev godkänd som ras av Sverak 1999.

Enligt standarden är bengalen en medelstor till stor katt. Kroppen är lång och mycket muskulös. Rörelsemönstret påminner mycket om de stora kattdjurens; lågt buren svans och hukande, smygande gång. Huvudet är ganska litet i förhållande till kroppen. Öronen är små och sitter brett isär, ögonen är stora och lätt ovala. Nosen ska vara bred med stora morrhårskuddar. Svansen är relativt kort och kraftig, alltid med mörk tipp. Magen ska alltid vara fläckad oavsett mönster. Tassarna ska vara stora och rundade. Bengalen är en mycket alert och pigg ras som vill vara med överallt. Den älskar höjder och är en utmärkt klättrare. Många bengaler är dessutom mycket förtjusta i vatten.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0