Vem längtar inte till varma sommarkvällar när man ser det här !



Du behöver:

400 g scampi, marineras i:
1 dl rapsolja
4 msk mandarinbalsamico
(eller annan mild vinäger
+ saften från en apelsin)
2 krossade vitlöksklyftor
finhackad chili efter smak
peppar
salt

Så här gör du:
  Fräs scampin snabbt som tusan på grillen så att de blir helt klara men inte sega.
Upp med dem på ett fat, flinga över lite salt och chili. Njut med gott bröd, aioli och massor av pressad citron/lime. Voj, voj… 



Bjud Kanarisk potatis till..

Du behöver:
1 kg små, skrubbade potatisar
(men inte skalade!)
1 kg grovt havssalt

Så här gör du: Ner med saltet i en rejäl kastrull, på med potatisen och så häller du över vatten, så det preciiiis täcker potatisen. På med ett lock och koka tills potten är mjuk och fin. Ja, sen är de klara! Bara att ta upp ur vattnet och servera.

 Mojosås

Du behöver:
3 skivor vitt bröd, utan kanter
1 dl rödvinsvinäger
5 vitlöksklyftor
1 knapp tesked kummin
1 krm kajennpeppar
5 msk paprikapulver
1 tsk salt
2 äggulor
1 dl olivolja
1/2 dl vatten

Så här gör du:  Ner med brödet i en skål och ös på med vinäger. Låt det ligga där och lösa upp sig medan du mixar kryddorna med vitlöken. När kryddorna blivit en jämn smet får även brödet, vinägern, äggulorna och oljan komma med. Mixa. I med vattnet. Smaka av, krydda mer om du vill med olja eller vinäger eller salt eller vad du nu kommer på. Mixa lite till. Så! Doppa potatisarna i såsen och ha kul.
 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0