Fisk i currysås



Vill du ha grytan lite mer mättande kan du servera den med ett gott surdegsbröd.

Du behöver
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 äpple
6 potatisar, fast sort
1 msk smör
1 msk curry
2 hönsbuljongtärningar
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk, 400 ml
salt och vitpeppar
1 dl röda linser
2 morötter
600 g koljafilé
1 näve färska sockerärter
Garnering: ½ dl hackad färsk gräslök

Gör så här
1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skär äpplet i tärningar. Skala potatisen och skär i mindre bitar.
2. Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och vitlök. Tillsätt äpple, potatis och curry. Bryn i någon minut. Smula ner hönsbuljongtärningarna och häll på vatten och kokosmjölk. Låt koka i 7 min. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt linserna och koka i ytter-ligare 5 min.
3. Skala och skiva moroten. Skär fisken i mindre bitar. Lägg i morötter, fisk och sockerärter i grytan och låt koka i 2–3 min eller tills fisken är genomkokt. Strö över gräslök före servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0