Tänkvärda tips angående träning!



1. Det går inte att punktförbränna
Det spelar ingen roll vilken del av kroppen som arbetar, den använder den energi som finns lagrad helt enkelt. När kroppens fettdepåer töms sker det i en genetiskt förutbestämd ordning som inte kan påverkas.

2. Man kan inte äta till sig större muskler!
Protein blir inte muskler av sig självt, utan det är den fysiska överbelastningen som stimulerar till muskeltillväxt.

3. Fett kan inte omvandlas till muskler!
En gång fett- alltid fett. Muskelceller och fettceller är byggda på helt olika sätt och kan inte förvandlas till något annat. Om du vill bli av med fettväv måste du öka användningen av fetter t ex genom att träna.

4.  Om du som tränar plötsligt slutar men ändå fortsätter äta lika mycket som tidigare, kommer du minska din muskelmassa och öka sin fettvävnaden.

5. Styrketräning höjer din ämnesomsättning. Muskelmassa kräver mer energi än fettväv. Styrketräning med ökad muskelmassa som följd innebär således att du ökar din ämnesomsättning även under vila.

6. Konditionsträning är en färskvara! Det går inte att lagra och spara sin kondition, eftersom kroppen strävar efter att anpassa sig till de yttre krav som ställs. Om du inte ställer några krav på din kropp kommer inte fysiken byggas upp. För att vara i god form måste du träna regelbundet.

7. Mat före träning
Det du äter före din träning är förstås väldigt viktigt. Du bör äta 1-2 timmar före träningen så att kroppen hinner ta upp maten. Är dessutom magsäcken full med mat kan det vara svårt att träna, du kan bli illamående under träningen. För de som har fettförbränning som mål med träning är träning 2 timmar efter maten att föredra. Då hinner energin ut i musklerna, och du får en effektivare förbränning.

8.Drick rätt när du tränar
I första hand dricker du för att få i dig tillräckligt med vatten. Varje människa behöver minst två liter per dag. För en timmes intensiv träning bör du dricka ytterligare minst 1,5 liter för att ersätta kroppens förbrukning.

9.Protein + kolhydrater vid återhämtning
Både kolhydrater och protein bidrar oberoende av varandra till att insulinnivåerna i blodet höjs vilket i sin tur leder till att upptaget till musklerna blir effektivare än om man intog kolhydraterna och proteinet var för sig. Det är därför noga att fylla på med tillräckligt av båda, inte minst direkt efter träningspasset


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0